Dotan stijgt door naar 4 in Single Top 100

Nieuwe single Nick & Simon na een week al uit hitlijst verdwenen

In de Single Top 100 van deze week zien we de eerste nieuwe binnenkomer pas op de 65ste plaats. Toch zijn er interessante ontwikkelingen te zien in de lijst.

Home van Dotan stond een groot deel van de week bovenaan in iTunes. De single was zeven weken geleden al 3FM Megahit, en nadat 538 ‘m de afgelopen week bombardeerde tot Alarmschijf volgde de opmars richting de top in de charts. Zeer verdiend stijgt Home naar de vierde plaats in de Single Top 100.

Hideaway van Kiesza voert de lijst voor de tweede week op rij aan. De WK-single van Gerard Joling zit opnieuw in de lift. Rio stijgt door naar de zesde plek.

De Horizon van Nick & Simon was vorige week nog de hoogste binnenkomer op de elfde plaats, en is deze week helemaal uit de Single Top 100 verdwenen. Dat is best bizar, maar hun voorgaande drie singles (Geluksmoment, Best Time Of The Year en Dans Heel Dicht Bij Mij) waren ook slechts een week genoteerd.

Single Top 10

1. Kiesza – Hideaway
2. Tove Lo feat. Hippie Sabotage – Stay High
3. Calvin Harris – Summer
4. Dotan – Home
5. Nico & Vinz – Am I Wrong
6. Gerard Joling – Rio
7. Michael Jackson & Justin Timberlake – Love Never Felt So Good
8. Clean Bandit feat. Jess Glynne – Rather Be
9. Pharrell Williams – Happy
10. Jason Derulo feat. Snoop Dogg – Wiggle

In de iTunes Top 30 (weeklijst) staat Dotan op de eerste plaats, gevolgd door Kiesza. Opvallend is dat Juich Voor Nederland van René Froger daar de hoogst genoteerde WK-single is op 12, gevolgd door 2 Brazil! van Vengaboys op 17.

In de Spotify Charts doen de dance-singles van Guetta & Showtek, Tiësto en Afrojack het sterk. Ook Mooie dag van JayH is heel populair in streaming.

In de Album Top 100 staan The Common Linnets voor de vijfde week bovenaan. Whispers van Passenger is de hoogste nieuwe op de derde plaats. Jack White komt binnen op 5 en Reverse pakt een top 10-notering met zijn nieuwe plaat Retro. Verboden Liefde van Willem Barth komt binnen op de elfde plaats.

Links naar alle hitlijsten vind je onderaan in de rechterkolom.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Dotan stijgt door naar 4 in Single Top 100

  1. Ronald

    In de albumlijst is er weer sprake van het Pinkpopeffect. Veel stijgers en re-entry’s van de acts die daar stonden, maar gek genoeg dé man van dit moment (Stromae) en de band van een van de grootste hit van dit moment (Clean Bandit) stijgen nauwelijks of zakken.
    Stromae (+1)
    Bastille (+23)
    Paolo Nutini (+19)
    Chef’Special(+32)
    Ed Sheeran(+58 in 113ste week, grootste stijger)
    Arctic Monkeys (+33)
    Jett Rebel(+47)
    Clean Bandit (-3)
    The Rolling Stones(+37)
    John Mayer (+37)

    Re-entry’s voor Kodaline, Editors,The Rolling Stones, Chef’ Special, Epica, Arcade Fire, Metallica,Rudimental, Joe Bonamassa,The Boxer Rebellion, The Scene, John Newman, Twenty One Pilots.
    Wie nu nog beweert dat op een festival als Pinkpop optreden niet belangrijk is…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>