Gerard Joling op 1 in de Single Top 100

Ed Sheeran met 7 tracks in singles-chart, album nu al op 1 in iTunes

Opvallende verschuivingen in de nieuwe Single Top 100. De WK-voetbalsingle Rio van Gerard Joling is naar de eerste plaats gestegen. Op de tweede plek vinden we René Froger met zijn voetbalnummer Juich Voor Nederland.

Home van Dotan stond de afgelopen week veelvuldig op de eerste plaats in de iTunes Top 100. Joling en Froger scoorden daar ietsje lager, maar verkochten blijkbaar meer exemplaren van hun voetballiedjes via andere kanalen.

Het officiële WK-lied We Are One (Ole Ola) van Pitbull, Jennifer Lopez en Claudia Leite maakt een gigantische sprong van de 59ste naar de negende plaats.

Single Top 10

1. Gerard Joling – Rio
2. René Froger – Juich Voor Nederland
3. Dotan – Home
4. Tove Lo – Habits
5. Kiesza – Hideaway
6. Nico & Vinz – Am I Wrong
7. Calvin Harris – Summer
8. Jason Derulo – Wiggle
9. Pitbull, Lopez, Leite – We Are One
10. Clean Bandit, Jess Glynne – Rather Be

De hoogste binnenkomer is deze week Don’t Stop van de Australische poppunkband 5 Seconds Of Summer. Ook Ed Sheeran doet het heel goed. In totaal komen maar liefst vijf nummers van zijn nieuwe album binnen in de Single Top 100. Hij stond er al met twee singles in, dus zeven noteringen voor Ed!

Zijn nieuwe album getiteld ‘X’ is vandaag uitgekomen. Die staat nog niet in de Album Top 100, maar al wel meteen op de eerste en tweede plaats in iTunes. Dat zijn twee noteringen vanwege de deluxe edition en het gewone album.

In de wekelijkse Album Top 100 staan The Common Linnets nu nog bovenaan. Ultraviolence van Lana Del Rey is de hoogste nieuwe op de vijfde plek, gevolgd door de nieuwe platen van Henk Bernard, Thé Lau en Linkin Park. A Town Called Paradise van Tiësto begint net buiten de top 10 op de elfde plaats.

Links naar alle hitlijsten vind je in de rechterkolom onderaan.

facebook share facebook share

10 Reacties // Reageer

10 thoughts on “Gerard Joling op 1 in de Single Top 100

  1. @lbert

    Was te verwachten het succes van de voetbalsongs, ik ga dan meer voor de Zuidamerikaanse beats van Bellini of Vengaboys op Pitbull, maar smaken verschillen, snap alleen de nr.1 niet, wat een vreselijke cover dat Rio, slechtste single van Joling ooit, maar goed , de dames Maywood verdienen nu ook weer eens wat :-)

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Wat betreft dat laatste, @lbert, slechts één van de twee dames Maywood, voor zover ik weet.

        /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Met deze ‘nummer één’ houdt Joling toch alleen zichzelf voor de gek?

      /   Reply  / 
    1. @lbert

      Dat weet ik niet hoor, hij krijgt natuurlijk veel promotie door de commercials, ik geloof niet al te veel van die opkoop praktijken, Nl artiesten verkopen natuurlijk ook via instores en andere sites,

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ach, @lbert, jij gelooft zeker ook nog in Sinterklaas en -erger nog – Zwarte Piet. :-)

        Natuurlijk heeft ie veel promotie en andere afzetmogelijkheden, maar dat geldt voor Froger ook. Die staat wèl voortdurend hoog In itunes. Joling staat zelfs nú nog niet in de top10.

        Als je de middelen hebt, koop je een hoge notering. Geloof dat nou maar.

          /   Reply  / 
        1. @lbert

          Geloof is nog altijd geen vast staand feit, en ik hoef niet geloven wat jij geloofd, er zijn vast omkoop/opkoop praktijken, maar er is geen een hitlijst waterdicht, vroeger vast ook niet, denk je dat de “wijze ” mannen van de Top 40 omkoopbaar zijn, of dat ze bij 538 volstrekt willekeurig en eerlijk draaien. Elke lijst heeft wel wat

            /   Reply  / 
          1. Johan van de Velde

            Nou, dan zijn we het dus tóch met elkaar eens.

              /  
  3. Gustin81

    Die opkooppraktijken zouden verboden moeten worden. Dat klopt toch niet? Hoop dat er iets tegen gedaan wordt, al vrees en denk ik van niet..

      /   Reply  / 
  4. Jan

    @johan van de velde: ‘Rio’ staat op #5 in de Q-music Top 30, de weeklijst die alleen gebaseerd is downloads van iTunes. Dus zo gek doet het nummer het nog niet. iTunes is een momentopname, en kan binnen een uur zelfs verschillen. Je zou dus elk uur moeten kijken om een volledig beeld te krijgen van een notering.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      #35 in itunes nu…

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>