Froger en Joling wissel bovenin Single Top 100

B-Brave hoogste binnenkomer • Nick & Simon op 1 in Album Top 100

In de nieuwe Single Top 100 wisselen René Froger en Gerard Joling stuivertje op de bovenste twee plaatsen. Rio van Joling steeg vorige week naar de toppositie. Deze week is het de beurt aan Froger met zijn Juich Voor Nederland.

De rest van de top 10 blijft bijna ongewijzigd. Home van Dotan blijft staan op de derde plaats. Alleen Prayer in C van Lilly Wood is nieuw in de top 10.

Vanavond Is Van Jou van B-Brave is de hoogste binnenkomer op de 27ste plaats. Dat is meteen de hoogste notering voor B-Brave tot nu toe. De Australische band 5 Seconds of Summer komt met drie nummers de lijst binnen op de plaatsen 28, 36 en 37. All We Wanna Do van MainStreet is nieuw op de 58ste plaats.

Single Top 10

1. René Froger – Juich Voor Nederland
2. Gerard Joling – Rio
3. Dotan – Home
4. Tove Lo – Habits
5. Kiesza – Hideaway
6. Calvin Harris – Summer
7. Nico & Vinz – Am I Wrong
8. Jason Derulo – Wiggle
9. Lilly Wood, The Prick, Schulz – Prayer in C
10. Pitbull, Lopez, Leite – We Are One

Nick & Simon zesde keer op 1 in Album Top 100

Vorige week leek het er op dat het nieuwe album ‘X’ van Ed Sheeran zou gaan binnenkomen op de eerste plaats in de albumlijst, maar die eer is deze week voor Nick & Simon en hun Best of-album. The Common Linnets zakken door de scores van Nick & Simon en Ed Sheeran na anderhalve maand van de eerste plaats af.

De Nederlandse hiphopper Typhoon doet het ook bijzonder goed in de Album Top 100. Zijn nieuwe plaat Lobi Da Basi komt binnen op de achtste plaats.

Het Beste Van Nick & Simon – Herinneringen (Boxset – Limited Editie)

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Froger en Joling wissel bovenin Single Top 100

  1. Henk

    Ja als je dan toch moet kiezen tussen die 2 dan is het terecht dat Froger op 1 staat.

      /   Reply  / 
  2. Yoshi

    Opmerkelijk is dat de best of CD, na de release bijna niks deed in de charts… Ruik ik hier omkoperij??

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Dat was inderdaad ook mijn eerste gedachte. Moet bijna wel zo zijn…

        /   Reply  / 
  3. Ronald

    De lijst was al ongeloofwaardig. Nu helemaal. Voetbalplaatjes die nauwelijks aanslaan, doen een wedstrijdje ‘op 1 komen’. Met een beetje hulp van Votown en Jan Smit/Volendammafia en hoppa de toppositie is een feit…
    Niet in andere lijsten te vinden. Tot nu toe heeft geen van de voetballiedjes bijv. de Top 40 gehaald.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Dus jij denkt echt dat nederland het officiele wk nummer van Pitbull massaal download / koopt en al die meezingers niet? Nee hoor, radio 538 bepaald gewoon dat alleen het officiele lied in de top 40 komt. En de rest is niet geschikt voor de radiozender. En wordt niet gedraaid. Het nummer van Pitbull staat zelfs al op 11 in de top 40. Bizar!

        /   Reply  / 
  4. Frankly

    Froger en Joling worden veel te weinig gestreamd Pitbull & J Lopez staan nu zelfs in de top 5 van spotify.
    By the way in de iTunes top 30 zakken Froger en Joling behoorlijk weg. dus ze hebben volop geprofiteerd van de snabbelsites;-)

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Oké; toch heb ik het idee dat zo’n nummer van Froger veel meer leeft bij zo’n wk dan dat nummer van pitbull. Maar volgens spotify is dat dus niet zo. Ik blijf de grote verschillen in de hitlijsten belachelijk vinden. Waarom niet 1 hitlijst waarin alles telt.

        /   Reply  / 
  5. Frankly

    Niet zo gek vanwege die reclame door het voetbal heen . Maar dat onnozele WK-liedje van Pitbull en Jennifer Loop-ass is echt wel populairder op de mobieltjes van de tieners;-) de grootste doelgroep van hits weet je nog wel ?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>