Gerard Joling terug op 1 in Single Top 100

Hevige strijd tussen twee Toppers: wie heeft de grootste WK-hit?

In de Single Top 100 herneemt Gerard Joling deze week de toppositie met zijn WK-hit Rio. René Froger zakt met Juich Voor Nederland naar de tweede plaats.

We zien weinig grote verschuivingen aan de top. Home van Dotan zakt van de derde naar de vijfde plaats. De hoogste binnenkomer op 34 is het prachtnummer Take Me To Church van Hozier, dat deze week ook de 3FM Megahit was.

Toppers Gerard en René voeren in de Single Top 100 dus een felle strijd om de titel grootste WK-hit van 2014. In de andere hitlijsten (die airplay meetellen) is het officiële World Cup-lied We Are One (Ole Ola) van Pitbull, Jennifer Lopez en Cláudia Leitte met afstand de grootste WK-hit.

Single Top 10

1. Gerard Joling – Rio
2. René Froger – Juich Voor Nederland
3. Tove Lo ft Hippie Sabotage – Stay High
4. Lilly Wood, The Prick, Robin Schulz – Prayer in C
5. Dotan – Home
6. Kiesza – Hideaway
7. Nico & Vinz – Am I Wrong
8. Calvin Harris – Summer
9. Coldplay – A Sky Full Of Stars
10. Jason Derulo ft Snoop Dogg – Wiggle

In de Album Top 100 pakt de Australische poppunkband 5 Seconds of Summer de toppositie met hun debuutalbum. Nick & Simon en Ed Sheeran zakken daardoor naar de tweede en derde plaats. Duizend Spiegels van Marco Borsato maakt in de 32ste week een sprong omhoog van de 30ste naar de vierde plaats.

Video: Hoogste nieuwe Take Me To Church iTunesSpotify

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Gerard Joling terug op 1 in Single Top 100

  1. Ronald

    Ongeloofwaardig. Dat is het eerste wat bij mij opkomt. De WK plaatjes scoren voor geen meter, behalve in de Top 100… Ja, ja…

      /   Reply  / 
  2. Ronald

    En de singles, volgens sommigen grootste hits van desbetreffende act(s),van Mainstreet en B-Brave liggen er al na 1 week uit… ook wel een bijzonderheid om te vermelden wb Top 100 denk ik.

      /   Reply  / 
  3. Gustin81

    Het blijft vreemd dat sommige singles heel hoog scoren in de Single Top 100 en niet eens in de Top40 komen, laat staan in de Tipparade…

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Manipulatie en posities kopen en bij het goede label zitten die daaraan doet (in het geval van de huidige nr 1, Votown van Jan Smit) is het hele eieren eten wb de Top 100,Gustin81

        /   Reply  / 
  4. Bart

    Ik moet in één keer denken aan de tekst van dat mooie nummer van Van Dik Hout; Laat het gaan, laat het vallen, laat het los……..

      /   Reply  / 
  5. Gustin81

    En ik moest in één keer denken aan de tekst van Marco Borsato; De meeste dromen zijn bedrog…

      /   Reply  / 
  6. @lbert

    Wat elke x een gezeik over die nummers, zes scoren bij bijv I-tunes wel goed, en via andere verkoopkanalen,mJolingnstaat wel in de Tipparade,mmaar ja de Top 40 heeft geen hoge pet op van Nl repertoire, we moeten elke week maar een mix van Top 100 en top 40 maken, maybe is dat een reeële afspiegeling, alle top linsten hebben hun tekortkomingen !!

      /   Reply  / 
  7. Gustin81

    inderdaad een goeie @lbert; alle toplijsten hebben hun tekortkomingen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>