Nederlandse WK-hits kukelen uit Single Top 100

Maar het officiële WK-lied We Are One (Ole Ola) houdt wel stand

Krap een week na het einde van het WK voetbal in Brazilië zijn alle Nederlandse voetballiedjes uit de Single Top 100 verdwenen. Opvallend is dat het officiële WK-lied van Pitbull, Jennifer Lopez & Claudia Leitte wél standhoudt in de top 20.

Gerard Joling en René Froger stonden vorige week nog in de top 10, maar hun singles storten deze week dus volledig in. Er gebeurt verder bijzonder weinig in de lijst. De top 4 is precies hetzelfde als vorige week. Home van Dotan blijft met afstand de hoogst genoteerde Nederlandse productie, op de vierde plek.

Single Top 10

1. Lilly Wood, The Prick, Robin Schulz – Prayer in C
2. Anders Nilsen – Salsa Tequila
3. Tove Lo – Habits
4. Dotan – Home
5. Calvin Harris – Summer
6. Sam Smith – Stay With Me
7. Nico & Vinz – Am I Wrong
8. Jason Derulo – Wiggle
9. Coldplay – A Sky Full Of Stars
10. Kiesza – Hideaway

De hoogste binnenkomer is Skinny Dipping van het Nederlandse electro-duo The Him op plek 58. Ook nieuwe noteringen van Train op 86 en Alle Farben op 87.

Door het verdwijnen van de voetbalsongs en het kleine aantal binnenkomers ontstaat er onderin de lijst ruimte. Acht oudere liedjes komen opnieuw binnen. Daaronder de grootste Nederlandse zomerhit van vorig jaar: This Is What It Feels Like van Armin van Buuren ft Trevor Guthrie komt weer binnen op plaats 95.

North Sea Jazz-effect in Album Top 100

In de albumlijst komt Yes! van Jason Mraz binnen op de eerste plaats. Het hitalbum van The Common Linnets zakt daardoor weer naar de tweede plek.

Verder zien we in de Album Top 100 zoals ieder jaar een fors North Sea Jazz-effect. In het oog springt het nieuwe album van Benjamin Herman. Zijn Trouble komt binnen op de 20ste plaats. Maar er zijn verder nog veel meer (her)noteringen van acts die vorig weekend op het jazzfestival speelden.

Hoogste binnenkomer Skinny Dipping op iTunes en Spotify

The Him - Skinny Dipping

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nederlandse WK-hits kukelen uit Single Top 100

  1. Ronald

    Geheel in de lijn der verwachting, natuurlijk.
    WK afgelopen = WK plaatjes worden niet meer verkocht/gedownload/gestreamd…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>