Single Top 100: Anouk nieuw op 18, O’G3NE op 37

Vijfde seizoen van The Voice levert dan toch een regelrechte hype af

In de nieuwe Single Top 100 zien we dezelfde top 4 als vorige week. Pitbull voert de chart weer aan. Sinds streaming meetelt is het lastiger om heel hoog binnen te komen. Om de nieuwste trends te zien moeten we iets lager in de lijst kijken.

Places To Go van Anouk is deze week de hoogste binnenkomer op de 18de plaats. Uitstekend! De single was de afgelopen week ook de 538 Alarmschijf, en met genoeg airplay kan Anouk komende week best nog verder stijgen.

O’G3NE internethit

O’G3NE uit The Voice of Holland komt met Emotion binnen op de 37ste plaats. Ook een prima score. Lisa, Amy & Shelley trekken heel veel aandacht met hun auditie. Nu al meer dan 750.000 views op Youtube; een onvervalste internethit. Hun avontuur in The Voice zullen we zeker aandachtig gaan volgen. Leuk!

De hype rond O’G3NE kunnen we vergelijken met de meest spraakmakende audities uit eerdere seizoenen van The Voice. We zien dat alleen niet meer heel sterk terug in de Single Top 100 omdat streaming daarin tegenwoordig ook meetelt. De lijst is daardoor een stuk minder hypegevoelig geworden.

Lekkere deephouse

Mike Mago & Dragonette pakken ook een notering in de bovenste helft van de Single Top 100. Hun lekkere deephouse-single Outlines is nieuw op de 43ste plaats. Hopelijk zit er een verdere stijging in voor de opkomende dj uit Utrecht.

De internationale reacties op Outlines zijn ook heel positief. Dit is volgens mij een nummer dat het verdient om langere tijd in de charts te blijven staan. Of dat ook echt gaat gebeuren moeten we afwachten, maar het zou heel tof zijn!

Single Top 10

1. Pitbull, John Ryan – Fireball
2. Lilly Wood, The Prick, Robin Schulz – Prayer in C
3. Sam Smith – Stay With Me
4. Enrique Iglesias, Sean Paul – Bailando
5. Calvin Harris, John Newman – Blame
6. Meghan Trainor – All About That Bass
7. Ariana Grande, Zedd – Break Free
8. Magic! – Rude
9. Jessie J, Ariana grande, Nicki Minaj – Bang Bang
10. Dotan – Home

In de iTunes Top 30 (weeklijst, puur gebaseerd op downloads) komt O’G3NE binnen op de tweede plaats. Een prachtige topscore die de zwaarte van de hype onderstreept. Anouk pakt daar de vierde plaats en Mike Mago & Dragonette debuteren in deze download-chart op de 13de plaats. Mooie resultaten!

Links naar alle hitlijsten in rechterkolom onderaan

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “Single Top 100: Anouk nieuw op 18, O’G3NE op 37

  1. Ronald

    Plaatjes als die van O’G3ene zijn dus een stuk minder populair als men doet voorkomen. De cover van de meidengroep is dus buiten het Voice kringetje dus helemaal niet interessant. Goede ontwikkeling om streaming mee te tellen. Dus deze meiden mogen een nr 1 spot wel vergeten.

      /   Reply  / 
    1. Bart

      Hit of geen hit. Wat is je mening over de zang van deze meiden? Geef daar nou eens een eerlijk antwoord op.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        In andere gevallen zou ik zeggen, dat kan, het is een kwestie van smaak. Maar in dit geval niet. Jij hoort ook wel dat deze dames heel goed kunnen zingen. En dat hun samenzang heel erg sterk is…….Jammer!!!

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Dus je zit nu een beetje je voorkeur, je smaak op te dringen?
          Ik vind het niet bijzonder,wat begrijp je daar niet aan? En er zijn zulke groepjes met betere samenzang (geweest)

            /   Reply  / 
        2. Bart

          Ik begrijp je juist heel erg goed! Je speelt je rol heel goed!

            /   Reply  / 
        3. Johan van de Velde

          Ik kan me geen beter zingend Nederlands meidengroepje herinneren.

          MaiTai misschien, maar ik denk toch dat deze meisjes iets meer muzikaal talent in huis hebben.

            /   Reply  / 
        4. Ronald

          Mijn rol? Ga van je weekend genieten, heb je hard nodig volgens mij. Nog een keer. Ik vind het ‘n matig meidengroepje. Echt een voorbeeld van een The Voiceprodukt.

            /   Reply  / 
        5. Bart

          Haha Zit maar niet over mijn weekend in. Ik post hier niet elke dag dezelfde onzin. Ik hou me meer bezig met belangrijkere zaken dan talentenjachten.

            /   Reply  / 
    2. Marcus Lucas Auteur

      Dat is niet waar. The Voice zet deze singles niet op Spotify, zo blijkt. Ze hebben een eigen app met streams. Fans hebben dus de kans helemaal niet om zo’n nummer op Spotify te luisteren.

      Maar belangrijker: we zien de verschillen niet alleen bij The Voice-acts, maar bij alle artiesten. Ook bij Anouk, Nielson, enz.

      Je hebt wel gelijk dat echte grote hits voor langere tijd in de charts staan en niet maar één week. Maar met een lekkere vette hype op z’n tijd is ook niks mis. Hypes horen erbij.

        /   Reply  / 
      1. Bart

        Helemaal mee eens Marcus. Ronald heeft maar 1 doel voor ogen! Mooi dat je het nog even noemt.

          /   Reply  / 
      2. Ronald

        …met het verschil dat de singles van Anouk n Nielson ook in ander lijsten terecht komen. De Voice covers halen de Top 40 in tijden al niet meer. Hypes horen er bij ja, maar je kan het ook overdrijven.

          /   Reply  / 
  2. Ronald

    De gehypte Voice hit van twee weken geleden (die Frank Boeijen-cover) ligt er na 1 week ook al weer uit. M.i. is het voorgoed gedaan met topnoteringen voor Voice covers. Zo wordt de Top 100 langzaamaan ook weer wat geloofwaardiger…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>