Songfestival: Trijntje met Walk Along op 1 in iTunes

Uitgebreide review Nederlandse inzending voor Songfestival 2015

Net als in vorige jaren is onze inzending voor het Eurovisie Songfestival op de dag van de release meteen naar de eerste plaats in de iTunes Top 100 gestegen. Trijntje Oosterhuis staat voor het eerst solo bovenaan in deze download-chart.

Het zou eigenlijk pas nieuws zijn als het niet was gebeurd, want niet alleen Anouk en The Common Linnets haalden dit met gemak, maar ook Joan Franka, 3JS en Sieneke scoorden destijds nummer 1-hits met hun liedje. Mensen willen altijd graag de singleversie van onze inzending voor het Songfestival hebben.

Deze topscore is prachtig voor Trijntje. Haar eerste sinds Ik Zou Het Zo Weer Overdoen (met Marco Borsato) in november 2013. Sinds de opkomst van iTunes heeft ze denk ik nog nooit solo bovenaan in de download-chart gestaan.

Vooral succes met albums

Trijntje scoorde met haar Burt Bacharach Songbook en Wrecks We Adore wel twee nummer 1-platen in de Album Top 100, en in totaal stond Trijntje (ook als deel van Total Touch) met tien platen in de top 10 van de wekelijkse albumlijst.

Aan succes dus zeker geen gebrek, maar een solo nummer 1-hitsingle scoren is tot nu toe nog niet gebeurd. Het gaat er nu vooral om hoe lang ‘Walk Along’ hoog in de download-charts blijft staan. Lang genoeg voor een nummer 1-hit in de wekelijkse Single Top 100, zou heel cool zijn. Dat wordt dan een primeur.

Walk Along is gigantisch catchy met een fris popgeluid. Het kruipt meteen in je kop. Dat is straks op het Eurovisie Songfestival een voordeel, want het moet opvallen tussen tientallen andere liedjes, en niet al te snel vergeten worden.

Is er geen kritiek op Walk Along?

Jawel, sommigen vinden het lied te generic. Veruit de meest gehoorde kritiek gaat over de herhalingen in het nummer. Vooral in de tweede helft wordt het behoorlijk repetitief. Sommigen vinden dat erg irritant, maar ook mensen die het liedje leuk vinden, hadden in de tweede helft liever een meer afwijkende bridge gehad.

Met een goede podium-act kan Trijntje het straks op het Songfestival voor de volle drie minuten interessant houden, ook in het repetitieve tweede deel. Zij is van plan om topregisseur Hans Pannecoucke te vragen. Hij ontwierp ook de uitermate briljante act voor The Common Linnets tijdens de afgelopen editie.

Walk Along komt al met al sterk uit de startblokken! Vanavond zal Trijntje het nummer voor het eerst live zingen in de halve finale van The Voice of Holland.

Walk Along op iTunes en Spotify

Haalt Trijntje de finale van het Eurovisie Songfestival?

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
Loading ... Loading ...

Video: studioversie Walk Along

Bekijk ook een interview van 12 minuten met Trijntje op songfestival.nl

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Songfestival: Trijntje met Walk Along op 1 in iTunes

  1. Johan van de Velde

    De single is erg goed geproduceerd, maar live in TVOH kwam het allemaal een stuk minder over.

    De muziek was minder sterk en Trijntje zelf klonk ook zwakker en stond er ongemakkelijk bij.

    Als dat maar goed komt….

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Helemaal met je eens!!

      Poeh… begin me opeens ernstig zorgen te maken! En dat zullen veel meer mensen hebben ervaren… hopelijk zijzelf ook. Dit kan alleen maar gered worden door Anouk in ‘t achtergrondkoor en een héle goede podiumpresentatie.

        /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Komt het nog goed?

      Na twee weken al uit de charts…

        /   Reply  / 
  2. Robert

    Trijntje is een vakvrouw dus dat komt wel goed. Ze zag er goed uit:)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>