Henk Dissel verslaat Jan Smit in Single Top 100

Magic van O’G3NE stijgt weer • Invloed streamingdiensten blijft groeien

Terwijl Jan Smit deze week zijn tiende nummer 1 in de Album Top 100 viert, moet hij het in de Single Top 100 afleggen tegen de nieuwste aanwinst op zijn eigen platenlabel. Henk Dissel uit Bloed, Zweet en Tranen is de hoogste nieuwkomer.

Henks BZET-auditiesingle Jij en Ik (Nog Eén Keer Samen) komt binnen op de 51ste plaats terwijl de single Recht Uit M’n Hart van Jan Smit nieuw is op 77.

Single Top 10

1. Omi – Cheerleader (Felix Jaehn Remix)
2. Mark Ronson ft Bruno Mars – Uptown Funk
3. Hozier – Take Me To Church
4. Ed Sheeran – Thinking Out Loud
5. Kygo ft Conrad – Firestone
6. Galantis – Runaway (U & I)
7. Ellie Goulding – Love Me Like You Do
8. David Guetta ft Sam Martin – Dangerous
9. Calvin Harris ft Ellie Goulding – Outside
10. Yellow Claw ft Ayden – Till It Hurts

Teach Me How To Dance van Causes (Utrechtse band van de Engelse singer-songwriter Rupert Blackman) haalt de hitlijst nipt op de 96ste plaats, maar de komende week is de single de 538 Alarmschijf dus een verdere stijging zit erin.

Interessant om op te merken dat zo’n pushplaat op een grote radiozender niet perse meteen effect heeft. Afgelopen week was FourFiveSeconds van Rihanna, Kanye West & Paul McCartney zowel 3FM Megahit als 538 Alarmschijf, maar het nummer zakt vandaag van de 75ste naar de 86ste plek in de Single Top 100.

Downloads vs. streams

In de iTunes Top 30 (gebaseerd op enkel downloads) zien we een ander beeld. FourFiveSeconds stijgt daarin naar de vierde plek, Henk Dissel komt daar binnen op de tiende, Jan Smit op de dertiende, en Causes op de veertiende plaats.

Scores in streamingdiensten – die belangrijk zijn om een goede notering in de Single Top 100 te pakken – kunnen echter later aantrekken. Als liedjes worden toegevoegd aan playlists, enz. Dat zien we bijvoorbeeld bij de Voice-winnaressen van O’G3NE die met Magic deze week weer zes plaatsen stijgen in de chart.

The Voice

Een mooie stimulans voor talentenshows als The Voice of Holland om door te gaan met de originele, nieuwe liedjes voor finalisten, en niet alleen covers uit te brengen. Waarschijnlijk zullen ze er bij The Voice wel mee doorgaan.

Bij de omstreden ‘clashes’ ligt dat anders. Dat onderdeel lijkt te gaan sneuvelen, en als dat gebeurt zullen weinig Voice-fans dat heel erg vinden. Producent John de Mol was ook niet tevreden. Over The Clashes zei hij: ‘te fragmentarisch, te veel korte stukjes muziek’, en daarmee sloeg hij de spijker op zijn kop.

Video: Teach Me How To Dance With You van Causes iTunesSpotify

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Henk Dissel verslaat Jan Smit in Single Top 100

  1. Jos

    FourFiveSeconds daalt, omdat het nummer op Spotify niet te beluisteren is!

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Dat dacht ik al tijdens het schrijven. Toen heb ik de tekst wat genuanceerd in “niet perse meteen effect” en de tegenstelling in de titel gezet. Maar dit is inderdaad een apart geval.

        /   Reply  / 
  2. Nico

    Een oud nummer van Jan, uitgebracht door zijn oude platenmaatschappij. Het huidige team van Jan “trekt” alleen aan Henk Dissel.

      /   Reply  / 
  3. Danny van Strien

    Zanger Henk Dissel is nog bij mij in de Muziek Show geweest Nederlandstalige Muziek met Danny van Strien

    Vriendelijke Groeten Danny van Strien

      /   Reply  / 
  4. Johan van de Velde

    Prima nummer, dat Teach Me How To Dance.

    Er wordt gelukkig nog mooie nieuwe muziek gemaakt in Nederland.

    Al is het dan met een Brit.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>