Waves van Mr Probz nu op 1 Aller Tijden!

Boven BEP, Pharrell, Legend en Adele in lijst populairste singles

Het is deze week eindelijk gebeurd: Waves van Mr. Probz heeft de toppositie in de Singles Ranglijst Aller Tijden van GfK overgenomen van The Black Eyed Peas!

Waves groeide in de afgelopen twee jaar uit tot een internationale monsterhit, mede door de remix die de Duitse dj en producer Robin Schulz maakte. En nog altijd staat de single in gemiddeld zo’n dertig landen in de iTunes Top 100.

Tot vorige week stond I Gotta Feeling van The Black Eyed Peas bovenaan in de chart van Nederlandse Singles Aller Tijden. Dat die positie nu is overgenomen door Waves van Mr. Probz is geen kleinigheidje. Dit is een unieke prestatie!

Of hij even lang op de eerste plaats zal blijven staan als The Black Eyed Peas valt te bezien. Happy van Pharrell Williams is inmiddels gestegen naar de derde plaats, en staat net als Waves ook nog steeds in de weeklijsten genoteerd.

Singles krijgen elke week punten, waardoor ze stijgen in de ranglijst aller tijden. Hoe hoger en langer een nummer in de Single Top 100 staat, hoe meer punten.

Waves stijgt iets harder dan Happy, dus Mr. Probz inhalen zit er voorlopig niet in voor Pharrell. Andere top-songs die ook nog steeds in de lift zitten zijn All Of Me van John Legend, Let Her Go van Passenger en I See Fire van Ed Sheeran.

Top 5 Aller Tijden

1. Probz – Waves
2. The Black Eyed Peas – I Gotta Feeling
3. Pharrell Williams – Happy
4. John Legend – All Of Me
5. Adele – Rolling In the Deep

Check hele ranglijst

Nb. Uit het verleden staan ook enkele twijfelachtige gevallen hoog in de ranglijst. De regels zijn tegenwoordig scherper, streamingdiensten tellen mee, waardoor de lijst minder gevoelig is voor hypes en manipulatie. Omdat ik superblij ben voor Probz heb ik geen zin om die twijfelgevallen in dit stukje te bespreken.

Video: Waves (Robin Schulz Remix)

facebook share facebook share

14 Reacties // Reageer

14 thoughts on “Waves van Mr Probz nu op 1 Aller Tijden!

  1. @lbert

    Heel mooi maar ook dit is natuurlijk een twijfel geval, zowel het originele nummer als de remix zijn hier in mee genomen, bij de Black Eyed Peas gaat het om een nummer, net als de huidige single van Mr Probz die stijgt nu weer in de Afrojack remix !!

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Van I Gotta Feeling zijn ook minstens vijf officiële remixen gemaakt (o.a. door David Guetta). Dat zijn geen afzonderlijke hits geworden maar die tellen ook allemaal mee in de chart.

        /   Reply  / 
  2. ArjanH

    Ik kan de lijst niet serieus prijzen als een B-Yentl gewoon op nummer 10 staat in deze lijst…..

      /   Reply  / 
    1. @lbert

      Waarom een B- Yentl niet serieus nemen, en Mr Probz wel wat een kul

        /   Reply  / 
  3. ivo

    ik vind dat een single max een jaar in de single top 100 mag staan stel desnoods een backcatalogus single lijst in, zelfde als dat album tracks (de geen officiele singles) steeds vaker in de single lijsten staan wordt tijd dat ze dit gaan aanpassen

      /   Reply  / 
  4. Marcus Lucas Auteur

    Het is jammer dat de discussie steeds gaat over de hitlijstmanipulatie bij B-Yentl. Het wordt breed in de muziekindustrie aangenomen dat er bij haar sprake is van manipulatie. Het is wel een bizarre situatie.

    Giel Beelen heeft het eens openlijk op tv gezegd. Achter de schermen heb ik het van meer muziekprofessionals en journalisten gehoord, maar die zeggen het niet in het openbaar. Blijkbaar kan het niet bewezen worden, want die single staat er. Ze wordt in veel media genegeerd.

    De Kabouterdans was een typische hype, die werd toen wel veel gekocht, maar is toch een vreemde eend in de bijt, net als Jody Bernal. De rest bestaat uit echt grote hits. Waves is zelfs een grote internationale hit.

    De twijfelgevallen zullen vanzelf zakken in de ranglijst. De regels zijn aangepast en we zien recente hits (uit 2014) nog steeds stijgen. Dat komt de geloofwaardigheid van de GfK Charts volgens mij zeker ten goede.

      /   Reply  / 
    1. Yoshi

      BYentl is een schande voor de muziek industrie. Zulke artiesten zullen, mede door manipulatie, geen stempel als artiest krijgen. Hiermee doel ik ook op alle nietszeggende volkszangertjes

        /   Reply  / 
      1. @lbert

        Volgens mij denken jullie heel bekrompen, die volkszangertjes hebben veel fans, ok ik houd er ook niet van maar smaken verschillen en een Jody Bernal had ook een grote Top 40 hit met dat nummer , ik vind de GFK charts helemaal niet geloofwaardiger, volkszangers zie je er bijna niet in terug , en sommige nummers staan wel heel lang genoteerd

          /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Jammer dat de discussie steeds over B-yentl gaat?

      Het lijkt mij juist uitermate interessant om nou eens echt goed uit te zoeken hoe deze benedenmaatse – en in realiteit niet populare artiest – het elke keer weer klaarspeelt hoog in de verschillende charts te staan.

      Overigens vind ik Jody Bernal niet echt een vreemde eend in de bijt. Immers, Que Si.. was een gigantische hit.

      Vind verder de Top 100 wel verbeterd. Zeker niet te langzaam. Er zijn al genoeg snelle ‘live’ charts.
      En als een nummer langer dan een jaar populair is, waarom zou het dan niet in de lijst mogen staan?

        /   Reply  / 
      1. Nico

        Goed opgemerkt, Johan. Jody Bernal is zeker geen vreemde eend in de bijt.
        Een hit waar je niet omheen kon, hoe goed je je best ook deed.

          /   Reply  / 
        1. Henk

          Ik werd helemaal gestoord van dat liedje van Jody Bernal toen. Ik werkte op een kantoor waar deze song heel erg populair was. Dus je kunt er zeer zeker niet omheen. Is echt een hele grote hit geweest.
          Wat mij opvalt bij in deze hitlijst dat het gaat om de puntentelling van het aantal weken en de behaalde positie. Maar niet om de verkoopaantallen. Het kan natuurlijk heel goed dat een song in 1 maand veel meer verkoopt dan een ander over een heel jaar. Een lied kan een maand lang gewoon een hype zijn.

            /   Reply  / 
          1. Henk

            Ik kan me nog goed herinneren dat ik in 1994 de cd-single ‘Dromen zijn bedrog’ kocht. Die vond ik (vind ik nog steeds overigens) helemaal geweldig. De eigenaar van de cd-zaak (een hele bekende toen omgeving Den Bosch) vertelde mij dat haast iedereen deze single erbij kocht. Hij had dit nog nooit meegemaakt dat een single zoveel verkocht werd.

              /  
          2. BéTé

            Que si que no … dat was toch écht een hit in 2000 hoor :D

              /  
  5. Marcus Lucas Auteur

    Jullie hebben gelijk. Het was een grote hit. Ik noemde de Kabouterdans en Que si que no ‘typische hypes’. Ik bedoelde zoals eendagsvliegen.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>