Dotan na een jaar op 1 in Album Top 100

Zegetocht hitalbum 7 Layers vermoedelijk nog lang niet ten einde

De media-aandacht rond Dotan deze weken legt hem geen windeieren in de charts. Zijn hitalbum 7 Layers bereikt ruim een jaar na de release de eerste plaats in de Album Top 100. Dat is redelijk uniek, want hij kwam in februari 2014 binnen op de tweede plek, en dat bleef zijn hoogte notering. Tot nu dan!

Dotan kondigde vorige week een groot concert in de Ziggo Dome aan, en won een Edison voor zijn hitsingle Home. Ook lanceerde hij vorige week zijn nieuwe single Hungry. Dat nummer is afkomstig van het album 7 Layers en stijgt in zijn tweede week van de 76ste naar de 40ste plaats in de Single Top 100.

Het Ziggo Dome-concert op 21 december is een afsluiting van 7 Layers. Daarna begint Dotan aan de opnames van een nieuw album. Die plaat komt in 2016 uit dus dit jaar zal 7 Layers centraal blijven staan. Hij staat nu al op plaats 236 in de ranglijst van populairste albums aller tijden, en zal vast en zeker verder stijgen!

Met zijn topnotering in de Album Top 100 voorkomt Dotan dat de Engelse rockartiest Steven Wilson binnenkomt op de eerste plaats. Steven moet met zijn nieuwe album Hand. Cannot. Erase. genoegen nemen met de tweede plaats. Ook lang niet slecht! De nieuwe Noel Gallagher komt binnen op de achtste positie.

Album Top 10

1. Dotan – 7 Layers (Special Edition)
2. Steven Wilson – Hand. Cannot. Erase.
3. Racoon – All In Good Time
4. Sam Smith – In The Lonely Hour
5. Miss Montreal – The Singles Collection
6. Soundtrack Frozen (Dutch Version)
7. Anouk – Paradise And Back Again
8. Noel Gallagher’s High Flying Birds – Chasing Yesterday
9. Jan Smit – Recht Uit M’n Hart
10. Kensington – Rivals

Lager in de lijst nieuwe albums van Kelly Clarkson, Tuxedo, Europe, The Black Marble Selection, Skrillex & Diplo, John Coltrane en een reissue van Deep Purple. Links naar alle verschillende hitlijsten staan in de rechterkolom onderaan.

Video: nieuwe Dotan-single Hungry

Foto: 3FM / Ben Houdijk.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>