Douwe Bob komt binnen op 1 in Album Top 100

Kenny B debuteert op de tweede plaats en Trijntje nieuw op de zesde

Verrassende bewegingen in de Album Top 100 deze week. Niet het album van Kenny B maar die van Douwe Bob komt nieuw binnen op de eerste plaats!

Het verschil tussen de heren is heel klein, dus wie weet stoomt Kenny volgende week alsnog van de tweede plek door naar de toppositie. Django Wagner, die vorige week nog bovenaan stond, zakt op afstand naar de derde plaats.

Douwe Bob lanceert vandaag zijn videoalbum met twaalf exclusieve clips op Vevo, waaronder ook de première van de video bij zijn nieuwe single Sweet Sunshine. Die zullen we de komende week uiteraard ook gaan bespreken op NLpop!

De nieuwe Trijntje Oosterhuis komt binnen op de zesde plaats, een prima prestatie. Er is nog meer Eurovisie Songfestival in de Album Top 100 deze week in de vorm van 2014-winnaar Conchita Wurst die op de 67ste plaats debuteert.

Album Top 10

1. Douwe Bob – Pass It On
2. Kenny B – Kenny B
3. Django Wagner – Mijn Muziek, Mijn Passie
4. Mumford & Sons – Wilder Mind
5. Eros Ramazzotti – Perfetto
6. Trijntje Oosterhuis – Walk Along
7. Faith No More – Sol Invictus
8. Boudewijn de Groot – Achter Glas
9. Kensington – Rivals
10. Frozen Soundtrack

Ook leuk: Deleted Scenes From The Cutting Room Floor van Caro Emerald komt de lijst deze week opnieuw binnen. Dat is al voor de elfde keer sinds de release.

Caro’s doorbraakplaat uit 2010 is terug op de 81ste plaats en daarmee sprokkelt zij weer wat extra punten bij elkaar in de Album Ranglijst Aller Tijden. Caro zit André Hazes op de hielen om de officieuze titel van ‘populairste Nederlandse album aller tijden’ over te nemen. Dat is geen echte titel, maar toch cool.

Het nummer 1-album aller tijden nog altijd Brothers In Arms van Dire Straits (uit 1985) en gezien de voorsprong van zo’n 3.000 punten op de nummer 2 (Adele) zal dat waarschijnlijk nog heel lang zo blijven.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Douwe Bob komt binnen op 1 in Album Top 100

  1. Reef

    Iemand uit een talentenjacht die wel succesvol blijft. Het kan dus wel.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>