Broederliefde meest gestreamde NL-act van 2016

Voor het eerst Nederlandse act bovenaan in NL jaarlijst Spotify

De hiphopgroep Broederliefde is dit jaar onder Nederlanders het populairst op Spotify, zowel bij mannen als vrouwen. Dat onthulde de muziekdienst vandaag.

Broederliefde werd bij ons ook vaker gestreamd dan Drake, die wereldwijd op 1 staat. Het is voor het eerst dat een Nederlandse act vaker werd gestreamd dan een internationale. Rihanna is op Spotify de populairste vrouwelijke artiest.

Lil’ Kleine staat ook in de Nederlandse top 5. Daarin verder Drake, Justin Bieber en Coldplay. De populairste Nederlandse artiesten bij Spotify-gebruikers in het buitenland zijn Martin Garrix, Tiësto en Armin van Buuren.

Het album Hard Work Pays Off van Broederliefde werd in Nederland het vaakst gestreamd. Wereldwijd waren dat Views van Drake, Purpose van Justin Bieber en ANTI van Rihanna. Meest gestreamde liedjes waren One Dance van Drake, I Took a Pill in Ibiza van Mike Posner en Don’t Let Me Down van The Chainsmokers.

Bohemian Rhapsody van Queen is wereldwijd de populairste classic op Spotify, gevolgd Wonderwall van Oasis en Californication van Red Hot Chili Peppers.

Videoclip: Broederliefde met Mi No Lob

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Broederliefde meest gestreamde NL-act van 2016

  1. tammer

    mij statistieken lieten dat al zien. Geen verrassing. Op youtube zijn ze ook eerste in NL:
    2016
    1) Broederliefde 103.100.000 views
    2) Sevn Alias 78.800.000
    3) BOEF 70.200.000

    top 3 van 2015:
    1) Ronnie Flex – 98.400.000
    2) Lil kleine – 66.100.000
    3) Frenna – 40.500.000

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>