Wouter Hamel rondt video-drieluik af See You Once Again

En ik maar denken dat See You Once Again al eens op single was uitgekomen en voorzien van een video. Niets is minder waar, Wouter Hamel heeft deze week de officiële en enige videoclip bij het nummer van zijn album Nobody’s Tune uitgebracht. Door de internationale release van het album is de volgorde van het singles uitbrengen iets omgegooid, maar we lijken nu dus in gelijke pas te lopen met het buitenland met See You Once Again.

Net als zijn Nederlandse collega-met-eveneens-succes-in-het-buitenland Caro Emerald maakt Hamel gebruik van stijlmiddelen uit een ver verleden. Waar Emerald put uit de jaren ’40 en ’50 laat Wouter zich al enige tijd inspireren door de nouvelle vague uit Frankrijk. See You Once Again is daardoor ook meteen de voltooiing van een drieluik met die stijl, eerder kwamen er al video’s uit van In Between en One More Time on the Merry Go Round.

Prachtige videoclip geworden met fraai gebruik van licht èn donker. Ik houd er wel van. See You Once Again is misschien wel iets te moeilijk voor de mainstream clipkanalen, maar ik denk ook niet dat Hamel daar meteen zijn publiek vindt, zeker niet in het buitenland. See You Once Again is verder één van de sterkere en karakteristieke nummers van het album Nobody’s Tune, daardoor een uitstekende singlekeuze.

Bekijk de video:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>