Ramses Shaffy (76) overleden

Helaas. Een groot Nederlands artiest is heengegaan. Ramses Shaffy is op 76-jarige leeftijd overleden, maakt het ANP bekend. Ramses tobde al geruime tijd met zijn gezondheid. Hij leed aan slokdarmkanker. Zijn laatste jaren bracht hij door in een verzorgingshuis aan de rand van het centrum in Amsterdam.

Ramses maakte in de jaren ’60 furore als zanger. Nummers als Pastorale (met Liesbeth List), Sammy, We Zullen Doorgaan en Zing, Vecht, Huil, Bid, Lach, Werk en Bewonder groeiden uit tot klassiekers in de Nederlandse popgeschiedenis.

Het valt te verwachten dat er nu een run ontstaat op het oeuvre van Ramses. Hij kan bovendien voor een verrassende score in de Top 2000 gaan zorgen, waar nog tot 7 december op gestemd kan worden. Wie weet staat hij daar dit jaar zelfs op 1? Het zou een mooi eerbetoon zijn.
Van Ramses Shaffy is op 30 oktober nog de dubbel-cd en dubbel-dvd Laat Me verschenen, met zijn beste liedjes in de originele uitvoering en in een bijzondere opname. Dat album staat nu op 81 in de Album Top 100, aankomende vrijdag vast veel hoger.

Sterkte aan alle nabestaanden en de echte fans. Ramses mag dan zijn overleden, zijn oeuvre blijft nog heel lang voortleven.

Bekijk een opname van Sammy:

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Ramses Shaffy (76) overleden

  1. Jordy

    “Ik zal m’n vrienden niet vergeten,
    want wie mij lief is blijf me lief.
    En waar ze wonen moest ik weten,
    maar ik verloor hun laatste brief.
    Ik zal ze heus wel weer ontmoeten,
    misschien vandaag of volgend jaar.
    Ik zal ze kussen en begroeten,
    het komt vanzelf weer voor elkaar.”

    Rust in vrede, Ramses Shaffy.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>