Verrassend: Jaap Buijs krijgt Gouden Harp

“En de Gouden Harp gaat naar…. Jaap Buijs!” Dat zal vanavond klinken op het Buma Harpen Gala. De Volendamse artiestenmanager wordt aldaar in het zonnetje gezet voor zijn bijdrage aan de Nederlandse popmuziek. In het verleden maakte hij acts als George Baker en BZN groot. Hij is zelfs de man achter de kreet ‘palingsound’, doordat hij vroeger zijn plaatjes plugde met verse Volendamse paling. In de herfst van zijn carrière floreert Volendam weer met grote namen als Jan Smit, Nick & Simon en de 3j’s. Maar wie worden de andere winnaars op het Buma Harpen Gala?

Voor de tweede keer is het gala live op televisie te zien. Net als vorig jaar zijn de winnaars dit keer niet op voorhand bij het grote publiek bekend, maar moet het een verrassing blijven tot vanavond half negen. Alleen spraken de 3j’s gisteren hun mond voorbij op de albumpresentatie van Dromers en Dwazen.

De prijzen die vanavond worden uitgedeeld: drie Gouden Harpen (soort oeuvreprijs), drie Zilveren Harpen (soort aanmoedigingsprijs), de Buma Exportprijs (best-verkopende act in het buitenland) en een publieksprijs voor Het Beste Lied van 2009. Optredens zijn er van Volendam-trio Jan Smit / 3j’s / George Baker, Xander de Buisonjé, Caro Emerald en VanVelzen. Allen treden ze op mèt het Metropole Orkest. Yolanthe Cabau van Kasbergen presenteert.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Verrassend: Jaap Buijs krijgt Gouden Harp

  1. Henk

    Het zal me ook niet benieuwen dat alle prijzen van dat Volendams-feestje naar Volendammers gaat.

      /   Reply  / 
  2. bas

    dus als je beetje met vis kan leuren win je een gouden harp? vreemd,vreemd,vreemd!

      /   Reply  / 
  3. vincent

    Toch jammer dat alle muziekprogramma’s van de Tros een beetje een inteeltfeestje aan het worden zijn. M.a.w. altijd weer de hele Volendamse kliek op de buis. Begrijp me niet verkeerd, ik vind de 3Js en – met name – Nick & Simon best goed te pruimen, maar ik hoef ze niet in elk programma van de Tros tegen te komen! Natuurlijk is het Jaap Buijs gegund dat hij zo’n prijs krijgt, maar het komt ook een beetje gekunsteld over omdat het direct weer een platform wordt voor de Votown Allstars (+ George Baker) op televisie. Oh well…

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Wende, Armin, Kyteman, Bertolf, Giovanca en Jaap Buys winnen Harp | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>