Edison oeuvreprijs voor Herman van Veen

Herman van Veen komt op deze blog niet vaak aan bod, zijn kleinkunst staat toch wat verder af van de muziekstromingen die op NLpop zijn te vinden. Maar dat de 65-jarige artiest een Edison Oeuvreprijs Kleinkunst heeft ontvangen, daar kun je niet omheen. Goed, ik heb zelf niet veel met de muziek van Herman – al kan ik zo 5 nummers meezingen, maar wel groot respect voor wat hij allemaal doet.

Van Veen heeft de oeuvreprijs gisteren gekregen uit handen van collega Paul van Vliet tijdens een voorstelling in Carré.

”Zijn zingen, viool spelen en schrijven maken hem tot een veelzijdig artiest die reeds acht Edisons heeft mogen ontvangen”, luidt het juryrapport. De Edison Oeuvreprijs wordt jaarlijks uitgereikt in de genres pop, klassiek en jazz en zeer incidenteel bij een bijzondere gelegenheid.

Het is de tweede keer dat de kleinkunst-oeuvreprijs is uitgereikt, eerder ontving Ramses Shaffy het beeldje. Van Veen zou je kunnen kennen van de tune van Alfred Jodocus Kwak, Opzij opzij opzij, Anne of bijvoorbeeld Blauwe Plekken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>