Jan Smit wil vaker acteren, maar wil hij ook auditie doen?

Gisteren was de laatste draaidag voor de film Het Bombardement waarin Jan Smit zijn acteerdebuut maakt. RTL Boulevard kreeg een primeur met de eerste ‘heftige beelden’ en had Jan aan de telefoon. ‘Het ziet er fantastisch uit’, aldus Jan.

‘Ik probeer me voor te stellen hoe dat eruit ziet op het grote doek.’ Over acteren zegt hij: ‘Het smaakt naar meer, maar ik ben niet van plan meteen weer een film te gaan maken. En het is nog maar afwachten of ik er überhaupt nog eens voor gevraagd wordt. Maar het is een bijzondere ervaring die ik graag nog eens zou willen meemaken.’

Gevraagd worden? Er is ook zoiets als auditie doen, beste Jan. Je weet wel, de gebruikelijke routine die de meeste acteurs, ook aan de top, doorlopen om rollen te bemachtigen. Je gaat ons toch niet vertellen dat je (nu al) te goed bent om te auditeren?

Goed, dat is een pesterige opmerking. Mag best. Jan bedoelt het vast niet zo. Hij is altijd een gewone, nuchtere vent gebleven. Hij kijkt volgens mij niet neer op acteurs die auditie doen voor rollen. Ook al klinkt uit zijn statement niet erg door dat gevraagd worden voor een film een voorrecht is dat lang niet voor iedere acteur is weggelegd.

Het Bombardement draait vanaf 20 december in de Nederlandse bioscopen.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Jan Smit wil vaker acteren, maar wil hij ook auditie doen?

  1. Kevin K

    wss is dat omdat hij er gewoon weinig verstand van heeft. of gewoon onbewust een domme opmerking. who cares?

      /   Reply  / 
  2. Inge

    Zelfs grotere sterren nationaal als internationaal moeten auditie doen voor een rol: soap, film, series!

    Vind het best arrogant als hij dat zo wel bedoeld!

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Hey maar Inge. Meneertje komt uit Volendam he. Dan moet je niks. Zelfs kunnen zingen niet. Auditie doen voor een rol, stel je voor, hoe haal je het in je hoofd!?

        /   Reply  / 
    2. Johan van de Velde

      Vind z’n opmerking niet zo vreemd. Ik denk dat hij de ambitie niet heeft/had om acteur te zijn, maar omdat hij een keer gevraagd is en het als leuk ervaren heeft zal hij misschien weer “ja” zeggen wanneer weer gevraagd.
      Bovendien betwijfeld hij zelf of dit zal gebeuren.
      Dat is toch niet arrogant?

        /   Reply  / 
  3. Erik Stokvis

    Bah, waarom nou Jan Smit in een film als deze. Was er echt niemand anders te krijgen?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>