Sony/BMG melkt oud-artiesten verder uit

Dit jaar verschijnen er verzamel-cd's met de grootste hits van artiesten als Jim, Boris, Candy Dulfer, Do, Kane en Krezip. Hartstikke leuk voor de fans, maar de artiesten zelf zijn er in veel gevallen minder blij mee. Ze zijn allemaal vertrokken bij platenmaatschappij Sony/BMG, die nog wel de rechten heeft over veel materiaal. En dus is daar besloten om een paar cd's vol te ramsjen. Kost weinig en staat beeldig op de toonbank van elke drogist.

Begin september volgen de albums 'Essential' van Boris, Do en Candy Dulfer. Nu hebben al deze artiesten niet zoveel hits gescoord dat je echt een heel album vol kan stouwen, dus ik ben benieuwd wat voor flops en covers hier allemaal op komen te staan naast die paar hits. Verderop in het jaar komen er ook nog best of-cd's van Kane, Jim en Krezip.

Zie ook:
- Krezip en Kane rijp voor verzamelaar

facebook share facebook share

41 Reacties // Reageer

41 thoughts on “Sony/BMG melkt oud-artiesten verder uit

  1. Tom

    Serieus, Jim en Boris? Die hebben echt 2 hits per persoon gehad ofzo.

      /   Reply  / 
  2. Geesje

    Van Jim dat hebben ze al eens gedaan, Toen Jim zijn 4e C/D uitkwam Dance With Me, zijn ze een week later gekomen met nummers van zijn eerste en tweede C/D met als titel Dance To The Music oud fototje op de hoes en ze dachten kassa. Jim zijn album werd goud en die van hun gelukkig niet. Nu eind van het jaar waarschijnlijk Jim zijn 5e album uit komt proberen ze het opnieuw, hoe wanhopig kun je als platenmaatschappij zijn en je geloofwaardigheid verliezen. Niet langer in mensen geloven en hun laten gaan en dan met zo’n stunt komen. Gelukkig voor Jim en Boris hebben ze alleen de rechten van hun eerste 2 albums en die zijn al in het bezit van de fans. Misschien moeten ze maar weer massaal de fans oproepen om deze albums niet te kopen dat bleek de vorige keer bij Dance to the music ook goed te werken. Ik ben hem in elk geval nergens tegen gekomen.

      /   Reply  / 
  3. Boycotidols

    Hahaha,de best of Jim. Dat kan niet anders dan een lege CD zijn, Die koop je gewoon in de supermarkt

      /   Reply  / 
  4. Suus

    Hey Boycotidols alias Ronald, ga je ons weer vermaken met je eeuwige sarcasme?
    Of is het toch afgunst?
    Ik begin me onderhand echt af te vragen wat je probleem is.
    Maar ga lekker door, ik vermaak me weer uitstekend.

      /   Reply  / 
  5. Boycotidols

    Mijn probleem dr. Suus is dit: eh….
    Sorry kan niks bedenken.

    Is het niet zo dan. Wat heeft Jim dan voor n meesterwerk uitgebracht dat het op een best of mag?
    O ja, natuurlijk Tell Her, hahaha, als dat al op n CD mag, kan je net zo goed de geluiden van een kraai op n CD zetten.

      /   Reply  / 
  6. Herman

    Volgens mij heeft Jim zo’n 5x in de top 10 gestaan? Tell Her, Doe Dit Doe Dat, Dapper & Sterk, On and On en This Love is Real. Niet zo’n heel slechte prestatie toch?

      /   Reply  / 
  7. Suus

    Ja Boycotidols, nu jij weer!!!!!!!

      /   Reply  / 
  8. BoycotIdols

    Er staan zoveel slechte platen in de top 10 Herman.
    Kwestie van hip maken.
    Wat betreft Jim. Toevallig, heel toevallig wreden die gescoord na deelname aan een programma. Zeker 3 ervan. Lukt hem nog steeds niet zonder ook maar aan iets deel te nemen. Wedden als ie zich uit de media terugtrekt voor n jaar ofzo, het over is?

    En ik weet niet hoor, maar ik tel maar twee top10 hits. De eerste twee.
    Ik geloof Single top 100 niet. Je hebt notabene zelf een topic daar over gestart dat daar veel mee gesjoemeld wordt.

      /   Reply  / 
  9. BoycotIdols

    Nu jij weer Suus!!!!

      /   Reply  / 
  10. Suus

    Zijn laatste hit is toch echt op eigen kracht zonder deelname aan een programma.
    Jij zegt al 5 jaar dat het binnen een jaar over is, nou, niets is minder waar.
    Dat geld misschien voor alle andere idols, maar zeker niet voor Jim, die heeft zich gevestigd in de entertainment industrie.
    Eind dit jaar een nieuw album en gaat zeker wel weer een grote rol spelen,

      /   Reply  / 
  11. BoycotIdols

    Leer lezen. Ik zie ook niet dat ze dat allemaal waren Suus.
    Inderdaad onze Jim heeft zich gevestigd in de entertainment industrie, voor kinderen en pubers. Sorry, je hebt gelijk inderdaad.

    Ik ken niemand boven de 16 die hem ook maar een greintje serieus neemt. (Ja jij natuurlijk weer wel, dat ga je zeggen, hoe voorspelbaar). Hij heeft nog n hele lange weg te bevechten wil ie écht serieus genomen worden. Dus ook geprogrammeerd worden op de fetsivals die meetellen. Hoort er ook bij.

    Hoe kom je toch aan die vijf jaar?
    Vijf jaar popliedjes he bedoel ik. Dat wat het plan was van Idols. Komt ie bijlange na niet aan. Nu is het hoogstens een musicalster die af en to eeen hitje heeft. Net als Bastiaan Ragas ofzo. Als popzanger is ie allang geflopt. Wees toch eens realistisch meid, hoef je je niet zo op te fokken.
    En weet je, weer een lid aangemeld op de Hyves. Het komt vanzelf.
    Is trouwens die anti anti idols Hyves er al?

      /   Reply  / 
  12. Suus

    Wie fokt zich hier trouwens op BTW?
    Hoe zit het nou, ben jij Ronald of is het je tweelingbroer Andre?

      /   Reply  / 
  13. Geesje

    Och Suus met die 2 namen ben je er nog lang niet we hebben nog zeker een Vera,

    En Jim weet nu al wat hij in 2010 aan het doen is, zou die meneer hier boven dat ook al weten, nu ik wel die doet dan nog steeds het zelfde wat hij nu aan het doen is, zich druk maken en frustraties weg aan het werken over exidols.

      /   Reply  / 
  14. sanne

    Volgens mij is Herman een echte Jimfan. Altijd positief over hem en altijd hem verdedigen. Maakt niet uit hoor, valt me alleen maar op.

      /   Reply  / 
  15. sanne

    Volgens mij stond Jim niet 5 keer maar 2 keer in de top 10. Alleen met Tell Her en This Love is Real uit zijn eerste album in de idols-hype. Volgende 3 albums hadden dus geen top 10 hits. Maakt ook niet uit, ik stel niet veel waarde aan singles, meer aan albums.
    Verdedigen of ophemelen mag, maar doe het dan goed.

      /   Reply  / 
  16. BoycotIdols

    Dat zei ik ook al sanne. Maar dat wil er bij velenhier niet in.

      /   Reply  / 
  17. sanne

    Dus ook bij Herman niet. Liefde maakt blind.

      /   Reply  / 
  18. Suus

    2.32 uur Boycotidols, moet je je vriendin niet bevredigen?

      /   Reply  / 
  19. Herman

    Nou liefde, liefde… natuurlijk heb ik zo mijn voorkeuren over welke artiesten ik wel niet leuk vind. Jim zit inderdaad in het groepje leuk. Maar het is niet zo dat ik elke nacht over hem droom hoor, haha ;-)

      /   Reply  / 
  20. Geesje

    In de single top 100 heeft Jim wel degelijk 5x in de top 10 gestaan, en zelfs 2x op 1 en dat was inderdaad met Tell Her en This Love is Real. Dat heeft niks met ophemelen of verdedigen te maken het is gewoon waar.
    3e Album is niet eens een single van getrokken die is louter gemaakt voor fans en de dansscholen. Dus bij de les blijven! Moet toch niet zo moeilijk zijn met een HBO opleiding. Nu komt natuurlijk weer maar niet in de top 40 Ook de single Top 100 wordt niet voor niks gemaakt en 5 jaar geleden was het zelfs pure verkoop. Dapper en sterk hoogste positie 5 en DDDD 7. Ter herrinnering voor diegene die er niet aan willen maar niks aan het feit kunnen veranderen.

    Herman ik had ook niet verwacht dat je van hem droomde Haha!!!
    Het is al erg genoeg dat Ronald (alias Boycotidols) dat constant doet. Die droomt er nog meer van dan de gemiddelde puber.
    Maar leuk om te lezen dat je hem leuk vind.

      /   Reply  / 
  21. Geesje

    Jim van zijn tweede Album On And ON op 9 single top 100, zijn we nu helemaal bij
    Dus Herman je hebt helemaal gelijk!

      /   Reply  / 
  22. sanne

    Nooit gelezen of gehoord dat de single top 100 niet meer betrouwbaar is? Dat er mee gesjoemeld wordt? Dat is een feit. Er is al zoveel over geschreven, dat moet je toch niet ontgaan zijn. Dus tóch niet gelijk!! Het spijt me voor jullie.
    Maar het is toch niet erg, niet om je druk over te maken ofzo. Of is singleverkoop voor jullie wél belangrijk? Geef mij maar albumverkoop, dat zijn de echte muziekliefhebbers.

      /   Reply  / 
  23. sanne

    Ronald, je wordt helemaal beroemd op internet met je hyves! Je actie wordt helemaal onder aandacht gebracht. Niet alleen hier op Nlpop, maar ook op AD.nl en de Telegraaf!
    Wordt je toch nog bekend, hihi.

      /   Reply  / 
  24. sanne

    Je hoeft er ook niet over te dromen hoor, Herman. Lijkt me ook een beetje overdreven, haha. Maar het klopt wel hoor, liefde maakt blind. Jim is ook geen heilig boontje, doet ook niet alles goed. Hij komt alleen uiterlijk sympatiek over en ik denk dat dat het is wat zo trekt. Hoeft niet zo te zijn dat hij van binnen ook zo is. En hij scoort toch blijkbaar minder dan je denkt.

      /   Reply  / 
  25. BoycotIdols

    Sanne. Hou maar op. Ik vermeldde ook al eerder dat er met de top 100 gesjoemeld is. Het was zelfs 1 keer toegegeven door degene die daar verantwoordelijk voor was. (zei zelf ‘ik heb wat plaatjes beïnvloed, waaronder Jim). Ach ja de plaat voor hum kop is metersdik. Zodra de feiten niet voor hun idooltje spreken worden ze link.
    Kan je n mooi verhaal opspelden over de top 100. So what, ik vertrouw die lijst niet, en zal het ook niet gaan doen ook. Met deze opzet kan zelfs nog Kinderen Voor Kinderen een nr 1 hit scoren, als je maar genoeg beïnvloed.

    Ik zag het ja, werd er op attent gemaakt.
    Mooi, dan schiet de Hyves zijn doel niet voorbij in ieder geval.

      /   Reply  / 
  26. Ron

    Ik ben benieuwd naar de best of: Boycotidols!! Volgens mij zag ik ze deze week al op de markt liggen. Ze worden per spindle verkocht en er staat iets van Verbatim op. Knetterleeg dus! Whahaha!

      /   Reply  / 
  27. BoycotIdols

    Sukkel, echt het woord is voor je uitgevonden, Ron
    Denk je werkelijk dat ik onder die naam wat uitbreng dan. Hahaha.
    Goed blijven zoeken Belachelijke Vent.
    Megaloser.

    Volgens mij kloppen de finaciën van je ‘BV’s’ niet knul. Toch eens naar kijken.
    Maar denk al dat de curator is langsgeweest.

      /   Reply  / 
  28. sanne

    Ronald, als je zelf eens het goede voorbeeld gaat aanmemen wat betreft taalgebruik enz., misschien gaan de anderen dat dan ook doen. En als je denkt dat het niet gaat lukken om een of andere reden, dan tel je gewoon even tot 10. Helpt wel.
    Want dit is echt niet meer fijn om te lezen. Een goede discussie ontstaat op deze manier niet.

      /   Reply  / 
  29. Ron

    Yep, megaloser. Das 1 van mijn bv’s! En “Belachelijke vent” is een goeie tip, bedankt man!

      /   Reply  / 
  30. BoycotIdols

    Sorry sanne. Did I start the fire? Niet dus. Je weet je hoeft maar iets fouts over dat Idolsgebeuren te zeggen en de hel breekt los. Je ziet het maar weer.

    Ron, was je vrouw blij met je Dinky Toy?
    Lief dat je zo n klein presentje voor haar koopt joh.

      /   Reply  / 
  31. sanne

    Dat zeg ik ook niet. Als een ander begint hoef je het toch niet over te nemen?

      /   Reply  / 
  32. BoycotIdols

    Nou sanne. Dus als er allerlei onwaarheden beweert worden en commentaar op jou verzandt in drogredenen, moet ik me inhouden?
    Wat ik vertel is feitelijk.

      /   Reply  / 
  33. Ron

    Sanne, laat gaan. Die gast is niet voor rede vatbaar! Hij zal je nooit gelijk geven, al weet de hele wereld dat het wel zo is. Als hij zegt dat zon blauw is, dan is het zo! :-)

      /   Reply  / 
  34. sanne

    Nee, je hoeft je niet in te houden als jij denkt dat er allerlei onwaarheiden beweert worden. Je mag best anderen duidelijk maken wat jij bedoelt. Maar wel op een gewone manier en niet met op zijn zachtst gezegd raar taalgebruik met scheldwoorden. Misschien doet de ander het ook, maar dat wil niet zeggen dat jij dat dan maar ook moet doen.

    En verder is het ook wel handig om te luisteren naar wat anderen bedoelen. Ik volg de discussie die je met Marscha (ook idolsdeelnemer) aan het voeren bent en haar berichten lees je niet goed. Zij weet zichzelf heel goed duidelijk te maken en ik begrijp haar. Jij doet niet de moeite om haar te begrijpen, je leest de helft wat zij schrijft en je reageert maar op de helft. Doen velen hier ook hoor, maar dat hoef jij toch niet te doen als je met een voor jou serieuse actie bezig bent. Ik merk dat ook Marscha geirriteerd raakt. Wees blij dat zij de moeite neemt om te praten met jou. Lijkt me een hele eer. Je hebt het over idolskandidaten en ze reageren ook nog. Moet je iets mee doen.

      /   Reply  / 
  35. BoycotIdols

    Ik moet me vereerd voelen omdat toevallig iemand uit Idols me aanspreekt? Joh…
    Klinkt niet bescheiden he.

      /   Reply  / 
  36. sanne

    Vind je het niet leuk dan dat iemand uit idols je aanspreekt? Een beter persoon kan je niet hebben. Aan Raffaela had je niets, zij is ook een aanvaller. Maar Marscha wil je heel serieus iets duidelijk maken en jij wil haar wat duidelijk maken. Weet je gelijk waarom men nou aan idols meedoet, want dat is ook iets wat je nooit hebt begrepen. Een ander kan wel weer een andere reden gehad hebben hoor, dus staar je niet blind op haar reden. Zo zie je alleen maar dat het niet nodig is om iedereen over 1 kam te scheren. Volgens mij volgt zij een carriere die jij ook wel graag ziet. Zij doet niets meer aan idols, ze doet wat zij wil.

      /   Reply  / 
  37. BoycotIdols

    Met het verschil dat zij al een carrière had he, sanne. Heeft al naam gemaakt
    De meeste beginnen met Idols…

      /   Reply  / 
  38. sanne

    Zo waren er meerdere die al wat hadden voordat ze aan idols meededen. Zij was echt niet de enige. Als jij doelt op degenen die beginnen met idols, dan moet je dat duidelijker maken en niet doen alsof álle kandidaten dat doen.

      /   Reply  / 
  39. sanne

    Als Marscha wel had gewonnen, dan had ze nu een hele andere carriere gehad. En dat was haar doel wel, winnen. Anders was ze er wel uitgestapt.

      /   Reply  / 
  40. bart

    Het probleem van Ronald ? Heb je zijn foto gezien !!!!

      /   Reply  / 
  41. Remko

    Goh een foto van Jim op nlpop en Ronald komt ook weer uit zijn zure kist.

    De top 100 is ook niet meer te vertrouwen zoals de top 40 al jaren niet was.
    Alle hitlijstjes zijn achterhaald door de techniek. Het zou beter zijn om eens te kijken of er een beter en aan deze tijd aangepast meetsysteem kan komen. En uiteindelijk is het hebben van een platencontract van een Artiest de belangrijkste graadmeter. Zolang een artiest die heeft wordt er aan hem verdient en/of is hij/zij interessant voor een maatschappij.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>