Weer stembandoperatie Xander de Buisonjé

Hij kan mooi zingen, maar Xander de Buisonjé belast daarbij wel zijn stembanden in extreme mate. In 2006 was Xander al wekenlang uitgeschakeld door een poliep en hij heeft zich nu opnieuw laten helpen aan zijn stembanden. In Amerika heeft hij ze laten oprekken en volspuiten, waardoor ze weer tegen een stootje moeten kunnen. Gevolg is wel een spraakverbod van drie weken.De operatie is gecombineerd met een vakantie, van afgezegde optredens is geen sprake.

facebook share facebook share

16 Reacties // Reageer

16 thoughts on “Weer stembandoperatie Xander de Buisonjé

  1. Jim

    Zeg Herman, waarom krijg ik iedere keer als ik vanuit Google Reader naar een van je berichten doorklik zo’n stomme “Welkom Googler op blog.nl…” melding? Graf irritant! Ik lees je blog nu al bijna een jaar… dus ik hoef echt geen introductie meer hoor! ;)

      /   Reply  / 
  2. Herman Roggeveen Auteur

    Ik ben het helemaal met je eens Jim, vind het zelf ook erg amateuristisch overkomen. Maar de uitgever staat er op, helaas.

      /   Reply  / 
    1. Jim

      Dat is inderdaad jammer. Hopelijk wordt de uitgever nog eens wat wijzer! ;)

        /   Reply  / 
  3. Ronald

    Het ontstaan van poliepen gebeurt alleen bij verkeerd gebruik van je stembanden… dus dan zal het geen goede zanger zijn he.
    Ik zing al ruim 15 jaar en heb nooit ergens last van gehad…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Euhh dus Ronald als je geen poliepen hebt ben je een goede technische zanger?

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Ja over het algemeen wel. Mits je ook last hebt van een nasale klank, dat is ook niet helemaal goed. En daar zijn er ook genoeg van…

          /   Reply  / 
        1. sanne

          Ik schiet effies in de lach, je had hem door Ronald.

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          Mooi. Een dag niet gelachen…

            /   Reply  / 
  4. sanne

    precies, wat zou de dag dan saai zijn. Het was gewoon erg grappig dat jullie over hetzelfde hebben. Heel doorzichtig. Maar dat is niet moeilijk als je hier vaak meeleest en af en toe reageert.

      /   Reply  / 
  5. Stefan

    Ronald
    Het hoeft niet te komen van slecht stem gebruik, het verschil tussen jou en Xander is dat (waarschijnlijk, ken jou tourschema niet) hij veel meer speelt. Sommige mensen worden geboren met sterke stembanden en sommige niet, kun je niets aan doen.

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      De vraag naar het tourschema negeert hij gewoon want die is er nooit. Een enkel optreden per jaar dat mag geen naam hebben.
      Maar voor iemand die het precies allemaal weet moet je bij hem zijn
      Ja dat is Ronald!(aias Boycotidols)

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Wanneer hou jij je mond is met je domme geleuter, Geesje. Waarom zou ik jou mijn tourschema moeten overleggen? Als jij me niet negeert doe ik het bij jou. Dag Geesje. Wordt je nou nooit moe van jezelf?
        Ik kan zelf antwoord geven, hoef jij nog steeds niet te doen. En leer eindelijk eens een andere mening accepteren die niet de jouwe is. Neem voorbeeld aan Stefan ofzo.

          /   Reply  / 
        1. Karel

          Verbeter de wereld, begin bij jezelf boycotidols.

            /   Reply  / 
        2. Ronald

          O ja joh. Ik respecteer andersmans mening hoor. Geesje niet. Die zit er als een bok op een haverkist bovenop zodra er maar iet snegatiefs over artiesten gezegd wordt.
          Ik hoef mezelf niet te verbeteren. Er is mij alleen een andere mening toegedaan over muziek enzo. Accepteer het. Inderdaad, verbeter de wereld, begin jij nu aan jezelf?

            /   Reply  / 
  6. Ronald

    Nee Stefan, mij is verteld dat poliepen het gevolg zijn van het verkeerd gebruiken van je stembanden een druk tourschema versneld het alleen maar…

      /   Reply  / 
    1. Stefan

      Dus kun je jezelf niet met Xander vergelijken, ik weet dat hij zijn stem niet altijd correct heeft gebruikt. Daarin heb je gelijk. Maar het feit blijft: “Sommige mensen worden geboren met sterke stembanden en sommige niet, kun je niets aan doen”.

        /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>