Ongeloofwaardig Di-Rect 2.0 met Marcel

Di-Rect is weer compleet. In de live finale zojuist uitgezonden op Nederland 3 hebben Jamie, Bas en Spike gekozen voor Marcel. Hij is de zanger van de nieuwe single Times are Changing, waarvan de videoclip morgenmiddag in première gaat.

Volgens mij hebben de heren alleen de verkeerde keuze gemaakt door Sven te laten verliezen.

Sowieso klopt het plaatje niet, zo’n ‘poedel’ naast de drie alternatieve jongens. Verder woont Marcel in Arnhem wat niet echt in de buurt van Den Haag is (al kun je verhuizen) maar het is vooral de sound van Marcel die ik niet echt bij Di-Rect vind passen. Di-Rect 2.0 is voor mij een ongeloofwaardig geheel.

De finale was – op die verrassende ontknoping na – niet echt spannend. Op voorhand was de kijker heel veel muziek beloofd, uiteindelijk zagen we slechts twee optredens. Verder veel blabla en resumés. En het ergste: de finalisten legden zich op voorhand bij alle mogelijke keuzes neer en daardoor ontbrak de spanning. Marcel, overmand door emoties, vergeet op meerdere momenten aan het einde zijn tekst bij de nieuwe single Times are Changing.

Check ook:
- Check de video van Times are Changing van Di-Rect
- Eerste optreden Di-Rect 2.0 tijdens Nieuwjaarsnacht

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Ongeloofwaardig Di-Rect 2.0 met Marcel

  1. kees

    jij bent egt vaag, hij was zo emotioneel dat ie bijna niet kon zingen, en je zegt het goed di-rect 2.0 en dus ook anders en beter en dan zeg jij “maar het is vooral de sound van Marcel die ik niet echt bij Di-Rect vind ”
    mogoolo

      /   Reply  / 
  2. Joke

    Ik vond beide deelnemers niet zo heel geweldig vanavond, Sven zong geknepen en Marcel zong te gehaast voor een skareggae nummer. Marcel heeft wel een mooi en apart stemgeluid, is muziekaal en beweegt ook lekker. In de afleveringen dat Bas, Spike en Jamie zelf met Marcel optraden viel het mij op dat ze echt genoten, het spetterde. Goede keuze, Di-Rect kon een oppepper gebruiken! De nieuwe frontman heeft zijn baard flink bijgepunt, dat ziet er veel beter uit maar wie het haar van Marcel op dat van een poedel vindt lijken ziet er zelf waarschijnlijk uit als een chimpansee!

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Eerste optreden Di-Rect 2.0 tijdens Nieuwjaarsnacht | Nlpop

  4. Remko

    Marcel acteerd heel goed een pop/rockzanger met alles wat erbij hoort maar het blijft gewoon een musicalacteur en uiteindelijk gaat deze rol hem vervelen

      /   Reply  / 
  5. Jeroen

    Ik snap dat negatieve gelul over Marcel niet zo. Ik denk dat Direct eindelijk een volwassen band wordt met deze keuze. Het gaat op een gegeven moment minder om het imago. En des te meer om het muzikale gedeelte. En ik denk dat ze met de keuze voor Marcel boven zichzelf uit kunnen stijgen. Ik durf zelfs zover te gaan dat ze met deze bijna ´Shannon Hoon´-achtige zanger ook internationaal aan de weg kunnen gaan timmeren.

      /   Reply  / 
  6. Kees

    Tja, de schrijver van dit artikel heeft van muziek duidelijk geen kaas gegeten. Die Sven is muzikaal en qua uitstraling net zo’n no-no als Tim.
    Ik ben blij dat Di-rect (wat ik altijsd een kutband vond) deze kans aangrijpt om te groeien.

    Het enige ongeloofwaardige aan het geheel is het feit dat Marcel al eerder met ze optrad en ze stielem natuurlijk allang wisten dat hij het ging worden.

      /   Reply  / 
  7. Jorienepien

    belachelijk bericht! met marcel zullen ze een veel grootschaliger publiek gaan trekken en met marcel als zanger zijn er veel meer doorgroei mogelijkheden dan wanneer sven dit zou zijn geworden. Die deed juist voor mijn gevoel een trucje, het kwam zo nep over! Ook haalde hij vaak gewoon de tonen (vooral de hoge) niet.. Dan zong Sven zo knijpend.. uhwll nee. Ben blij dat het Marcel is geworden, die gaat het maken, let maar op!

      /   Reply  / 
  8. Je meoder

    Jemig wat een negatief gelul zeg. Marcel is puur, en zichzelf.. dat maakt hem zo tof! hij is muzikaal, creatief, en hij heeft al eerder met Di-rect gewerkt! Ik weet dat Sven de betere looks heeft, maar TOCh vond ik marcel veel toffer.. en hij kan beter zingen.

      /   Reply  / 
  9. gjksjgk

    hou je bek is:S, die gast is fucking goed… kijk eerst maar eens hoe die het doet en dan pas zeiken..

      /   Reply  / 
  10. Hans Bulsing

    Ik ben een ouwe lul, die nog steeds van stevige muziek houdt. Ik heb Di-rect 2 keer zien optreden op Beatstad en vond ze energiek overkomen met veel power. Maar nu ik die Marcel erbij heb gezien, wil ik ze zo snel mogelijk naar een optreden van die gasten liefst in het clubcircuit i.p.v. een festival. Wat was die gast rete-goed en het klopte ook beter met Spike samen. Ik kreeg gisteren in ieder geval de koude rillingen. Sven was meer op save geweest, dit is een betere uitdaging. Di-rect, succes en tot snel…

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Check de video van Times are Changing van Di-Rect | Nlpop

  12. Debbie

    ik was even bang om alleen maar meer gezanik te lezen onder dit bericht maar gelukkig veel positief geluid! Ik moet zeggen dat ik ook de koude rillingen kreeg bij Marcel en Sven een veilige keuze had gevonden! Ik kan wel zeggen dat ik fan blijf en ook niet kan wachten tot de eerste clubtour! :D ik sta zeker vooraan bij de kaartverkooop!

      /   Reply  / 
  13. marjo

    Ik vond de keuze subliem.Dit kan Di-rect alleen maar goed doen. Marcel is gewoon echt met gevoel en dat spettert er van af.Ik vind trouwens de kritiek op uiterlijk gebaseerd nergens op slaan.Ik denk als je door de zeepbel heen prikt Marcel juist het beste in het plaatje past.Iedereen in deze groep is immers uniek. Zo ook Marcel. Bravo voor deze keuze.

      /   Reply  / 
  14. henk

    Marcel is de man! Sven was een kleurloze vervolging geweest. Nu kan het nog wat interessants worden. Weet niet wie dit artikel heeft geschreven maar totaal geen objectiviteit(Sven was echt beduidend minder, wat ook blijkt uit de keuze van direct…) en te laf om zijn naam eronder te zetten.

      /   Reply  / 
  15. Carl

    Helemaal met de bovenstaande reacties eens! Als je alleen maar negatief over Di-rect kunt bericht, bericht dan helemaal niks. Of ga eens langs een psycholoog om te kijken wat je nu echt dwars zit.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Mensen die dat zeggen moeten eerst zelf naar een psycholoog. Want dat geeft aan dat een andere mening je frustreert. Het is nog steeds niet verboden ergens kritisch op te zijn, Carl.

        /   Reply  / 
      1. Carl

        Kritisch zijn is iets anders dan bij voorbaat iets geen kans geven. Ook als je de andere berichten leest over de nieuwe Di-rect, dan merk je dat de schrijver meer gefrustreerd is, dan alleen kritisch.

          /   Reply  / 
  16. Geesje

    Ben het niet met je eens Herman, ik vond het Type Sven juist totaal niet in het plaatje van Direct passen.
    Lijkt me een juiste keuze van de jongens.
    Ook het nummer klinkt niet verkeerd.

      /   Reply  / 
  17. Leon

    Ik kan merken dat jij geen gehoor hebt voor goede muziek. Sven past dan misschien ‘beter’ in het plaatje maar zijn stemgeluid haalt het lang niet bij die van Marcel. Luister maar naar de cover van Mr Brightside die Sven heeft gezongen tijdens de finale. Slaat de plank volledig mis. Marcel komt oprecht over, heeft meer ideeën over invulling van muziek en is zeker Rock N Roll

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>