Onderweg van Abel grootste eendagsvlieg jaren ’00

Coen en Sander waren in hun radioprogramma de afgelopen weken op zoek naar de grootste eendagsvlieg van dit decennium. Uiteindelijk ontstond er een shortlist van tien nummers waar het publiek op kon stemmen. En de grootste eendagsvlieg is Abel geworden met Onderweg, dat zes weken op de 1ste plaats stond in het voorjaar van 2000.

Er stonden verschillende one-day-pareltjes in de lijst: Guillermo & Tropical Danny met Toppertje, Abel met Onderweg, Jordy van Loon met Verliefdheid, Jody Bernal met Que Si, Que No, Raffish met Plaything, Kabouter Plop met De Kabouterdans, Twarres met Wer Bisto?, Slimme Schemer ft. Tido met Jelle, Raymzter met Kut Marokkanen en Veldhuis & Kemper met Ik Wou Dat Ik Jou Was.

Na het tellen van de ruim elfduizend stemmen bleek Onderweg van Abel de grote winnaar. Het nummer was de afgelopen negen jaar steevast te vinden in de Top 2000 van Radio 2. Maar van Abel hoorde niemand ooit meer iets…

Spijtig, want Onderweg is een waar juweeltje. Zelf luister ik er nog altijd met veel plezier na. Opvolger Neem Me Mee was ook een heel leuk liedje. Ik zou Joris Rasenberg en zijn kornuiten dan ook willen oproepen te reüneren.

Bekijk Onderweg (1,7 miljoen views op YouTube):

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Onderweg van Abel grootste eendagsvlieg jaren ’00

  1. RadioMad

    Zul je zien… Iemand van de band zal hier via via toch wel achter komen, en voor je het weet kondigen ze volgend jaar dan wel een reünie aan.

      /   Reply  / 
  2. @lbert

    Hoe kan Jody Bernal nu een eendagsvlieg zijn met 5 top 10 hits, beetje raar !

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Abel (van Onderweg) maakt comeback: 12 Uur | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>