Hit of shit: 3js – Loop met me over Zee (video)

Hoe makkelijk was het geweest om een videoclip te maken waarbij je over water loopt. De 3js zijn niet voor de verleiding gezwicht bij de nieuwe single Loop met me over Zee. In plaats van het geijkte filmpje is er een kunstzinnige video gemaakt die als één vloeiende beweging wegkijkt. En het nummer zelf? De 3js blijven mij verrassen.

Tot het eerste Votown All Stars Concert van afgelopen zomer kende ik de 3js namelijk alleen van hun singeltjes. En die kwamen op mij wat folkloristisch over, met als ultiem voorbeeld het Wiegelied. Niets mis mee, maar je moet er wel van houden. Afijn, in het Kras stadion in Volendam stond er opeens een rockband voor me te spelen. Veel meer power dan in de studioversie. Mijn mond open van verbazing. Dat was toch wel heel wat beter dan ik me kon voorstellen.

En dan nu dus Loop met me over Zee. Niet bepaald een nummer met een kop, middenstuk en staart. Maar wat een mooi liedje! Dromerig in de coupletjes, krachtig bij het refrein. Loop met me over Zee is overal doorweven door een subtiele strijker, wat het een soort tijdloosheid meegeeft.

Door verschillende mensen ben ik getipt dat de 3js dit jaar wel eens hoge ogen kunnen gaan gooien met het album Dromers en Dwazen. Daar begin ik steeds meer van overtuigd te raken.

3js - Loop met me over Zee

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Hit of shit: 3js – Loop met me over Zee (video)

  1. Pia de Boden (@Goudhaartje)

    Absoluut een heerlijke song. Ook de clip mag er wezen, de beste tot nu toe. Van mij mag hij op no. 1 komen.

      /   Reply  / 
  2. richard

    Ik zie de clip nu voor het eerst en die is heel bijzonder. Ik vind dat hiermee het sterren.nl echt wordt overschreden en dat de clip richting mtv/tmf gaat. heel mooi.

      /   Reply  / 
  3. Ilona

    De 3J’s zijn inderdaad goed bezig. Ik ben naar hun 1e theatertour geweest en dat was geweldig, de kaartjes voor de 2e tour zijn al in mijn bezit. Ze schrijven veel verschillende nummers, maar ze zijn werkelijk waar heel mooi. De eerste 2 CD’s zijn zeker de moeite waard om te kopen. Ik weet zeker dat de 3J’s het helemaal gaan maken. Maar buiten dat zijn ze al razend populair onder de fans van het Nederlandstalige lied. Het is ze ook echt gegund!!!

    Hopelijk wordt dit een nummer 1 hit, ze verdienen het!!!

      /   Reply  / 
  4. Gijs

    Wauw, mooie sfeervolle en creatieve clip. Zag die gitarist nog niet zo lang geleden bij DWDD, kan goed spelen, inderdaad rock! Misschien een rare vergelijking, maar als het nummer in het Engels was geweest had het zo een nummer van Kayak kunnen zijn, beetje zelfde stijl. Sowieso een stuk beter, muzikaler en creatiever dan plaatsgenoot Jan :-D ! Ze zijn populair op 100% NL dus zal in ieder geval wel een hit worden.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Ellen ten Damme en Simon Keizer op nieuw album 3js | Nlpop

  6. Pingback: NLpop Interview: 3js hebben vorm gevonden op derde plaat | Nlpop

  7. Erik

    Mooi nummer! Clip is naar mijn mening soms een beetje geknutseld, maar soms ook weer schitterend gemaakt (met die tientallen bolletjes).

    De 3JS keren hiermee de Volendam-muziek de rug toe…

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Album Top 100: Caro blijft 1, 3js en Opposites in top 10 | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>