Alain Clark en Jenny Lane live in het Vondelpark (foto/video)


Ze zijn weer begonnen hoor; de zondagse openluchtconcerten in het Vondelpark. Gisteren stonden Jenny Lane (foto) en Alain Clark op het programma. Genieten!

Ik moet je eerlijk zeggen: het was mij ook ontgaan, de kickoff vorige week met onder andere Brigitte Kaandorp en Moke. Zij mochten het seizoen 2010 openen. Het blijft een cadeautje voor elke Amsterdammer (en toerist): elke zondag in de zomer live muzikaal vermaak middenin het Vondelpark. Verderop dit seizoen komen onder andere nog langs: Wende Snijders, Laura Jansen, Trijntje Oosterhuis, Fernando Lameirinhas, Brainpower, Coparck en Giovanca.

Het zijn niet de minste namen die komen opdagen en dat is leuk. Voor het publiek, maar ook voor de artiesten zelf. Velen vermaakten zichzelf talloze uren in het Vondelpark voordat ze bekend werden of kwamen zelfs naar deze zondagmiddagconcerten. Ze vinden het alleen maar leuk nu zelf iets terug te kunnen doen.

Dat liet Alain Clark gisteren in elk geval duidelijk merken. Als een vis in het water kwam Alain (met zijn reusachtige band) naar het openluchtpodium om 1,5 uur te spelen. Veel nummers van de nieuwe plaat Colorblind – waarbij de huidige single For Freedom (tevens afsluiter van de set) op velen veel indruk maakte. Maar ook de bekende nummers van Live It Out stonden nog als een huis.

Alain week halverwege het optreden af van zijn setlist omdat hij iemand in het publiek zag lopen met wie hij wel een nummer wilde zingen. “Nu wil ik je niet voor het blok zetten, maar we beginnen gewoon te spelen. En ik ga wel zingen als je het podium opkomt.” En niet veel later stapte Dane Clark het podium op om Father & Friend te zingen – gisteren toch wel het hoogtepunt van het optreden.

Voordat Alain Clark het podium opkwam, mocht Jenny Lane al een uurtje zingen. Zij bracht dit jaar haar debuutalbum Monsters uit vol soulvolle pop/rockmuziek. Jenny Lane blijkt live uitstekend te kunnen zingen en over een enorme dosis charisma en uitstraling te beschikken. Wat een leuke zangeres! Dacht ik al te horen op de plaat hoor, maar live overtrof het mijn verwachtingen.

Al met al een soulvolle middag in het Vondelpark. Mooi. Fijn dat er nog meer middagen komen. Het volledige programma check je op de site.

Bekijk Jenny Lane met You:

Bekijk Alain Clark met Corner of my Street:

Bekijk Alain Clark met Father & Friend:

Bekijk Alain Clark met For Freedom:

Bekijk alle foto’s hier.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Alain Clark en Jenny Lane live in het Vondelpark (foto/video)

  1. Pingback: Vondelpark live: Laura Jansen + Trijntje Oosterhuis (video) | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>