Hit of shit: Maaike Vos – Briefgeheim (video)

Zitten we met z’n allen al maanden te wachten op de videoclip bij Stop, het duet tussen X Factor-finalist Maaike Vos en T.I.M., komt er opeens eerst een andere single uit. Daar gaat het mooie publiciteitsverhaal over de (vermeende?) prille liefde tussen Maaike en de zanger van T.I.M. Welk verhaal er wel aan hangt? Briefgeheim is de titeltrack van een gelijknamige Nederlandse bioscoopfilm die volgende maand in roulatie gaat. Met een beetje geluk krijgen meer dan 100 duizend betalende bezoekers dus de muziek van Maaike te horen bij het zien van Briefgeheim. De videoclip is al af. Vinden we ‘m hit of shit?

Met Maaike Vos had het echt maar een haartje gescheeld of ze had X Factor 2010 gewonnen. Ze kreeg uiteindelijk 49 procent van de stemmen in de finale, Jaap Reesema ging er vandoor met de overige 51 procent. Haar liedje We Belong to the Night werd op iTunes geplaatst en kwam binnen op 4, om als een baksteen uit de hitlijst te vallen.

Ja, en dan zit je dus opeens met Maaike Vos. Een meisje dat blijkbaar wel geliefd is bij het publiek, maar tegelijkertijd nog een grijs muisje is dat nog niet echt een stempel op een muzikale stijl durft te drukken. Getuige de uiteenlopende covers We Belong to the Night, Stop (nog op single te verschijnen dus) en nu het Nederlandstalige Briefgeheim. Sony, dat eerste keuze heeft bij X Factor, heeft inmiddels bedankt voor meisje Vos.

Wat te vinden van dat liedje Briefgeheim? Een veilig nummer dat vooral lijkt in te spelen op de jongere bioscoopbezoeker, getuige de melodie, het arrangement en de opbouw van het refrein. Maaike heeft het verder niet slecht ingezongen, al vraag ik me af waarom ze met al die stem-trucjes in de nabewerking akkoord is gegaan. Dat maakt haar zang heel inwisselbaar; elk zangeresje had dit nummer nu in kunnen zingen. Alles wat een beetje karakter geeft aan Maaike, is in de mix helemaal weggehaald.

De eerste stappen in de carrière van een talentenjacht-finalist zijn cruciaal. Ik vrees dat Maaike er nu teveel de verkeerde kant op heeft gezet. Dat duurt niet heel lang meer voordat Maaike weer een gewoon baantje doet of een studie oppakt.

Maaike Vos - Briefgeheim

Loading ... Loading ...

Bekijk de video:

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Hit of shit: Maaike Vos – Briefgeheim (video)

  1. Jeroen_ca

    Doet me een beetje denken aan een soort liedje dat Jordin Sparks zou zingen. Niet slecht. Wel heel inwisselbare pop natuulijk. Je ziet ook wel dat er moeite in is gestoken om de clip er mooi uit te laten zien.

      /   Reply  / 
  2. Cees

    Heel erg goed nummer! En dat voor een film! Het had zo een Engelstalig nummer kunnen wezen! Mooie clip ook… En steeds weer als ik haar stem hoor krijg ik kippenvel. Misschien dat dit geen hit gaat worden, maar het is dan ook maar een titelsong. ”Stop” komt hopelijk ook snel uit!

      /   Reply  / 
  3. Jeroen

    Jep mee eens! Vrolijk nummer en een leuke clip.

      /   Reply  / 
  4. Johan van de Velde

    Hoewel je op dit nummer kunt horen dat ze kan zingen, Maaike is helaas een enigszins gezichtsloze en stuurloze artiest.
    Past dan ook wel bij dit aardige, doch geen blijvende indruk achterlatende niemendalletje.

      /   Reply  / 
  5. Henk

    Zeer zeker geen slecht nummer, maar volgens mij doen dit soort nummers niet echt veel hier. En dat omdat het in het Nederlands is, ik denk dat Nederlandstalige liedjes anders moeten klinken dan dit nummer. Maar ik vind het wel een hitnotering waard.

      /   Reply  / 
  6. BoycotIdols

    Tja, het zou wel heel gek zijn als ik hier ineens positief over zou zijn. Maar wees gerust, dat ben ik allerzins. Ik sluit me aan bij Herman in deze. Die heeft het al mooi verwoord.

      /   Reply  / 
  7. BoycotIdols

    *allerzins = allerminst

      /   Reply  / 
  8. Pingback: Hit of shit: T.I.M feat. Maaike Vos – Stop (video) | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>