Wrecks We Adore van Trijntje Oosterhuis is uit

Trijntje is terug, en hoe! Haar langverwachte album Wrecks We Adore, geproduceerd door Anouk, is eindelijk uit. Een ijzersterk, soulvol popalbum met een verfrissend geluid. Lente!

Ik schreef vorige week al dat ik het coverwerk van Trijntje onderhand wel beu was. Hoe kwalitatief goed en professioneel ook, het werd echt tijd voor iets nieuws. Of zoals Anouk het zei: ze kan nog lang genoeg achter de geraniums zitten en in jazzclubs spelen.

Op Wrecks We Adore zingt Trijntje over een ingekakte geliefde die maar beter twee keer nadenkt; verander of ik verlaat je. Liefdesverdriet, onbegrip. Maar er is ook zelfreflectie en hoop; ik wil niet zonder je leven, wat kan ik doen zodat je bij me blijft?

We Are Gold, het nummer waar de titel van het album in voorkomt, is de kortste track en verrast mij het meest. Een poëtisch en dringend nummer. Lekker. Lekker vol geluid.

Het album gaat verder over een gebroken relatie en alle bijkomende zwaarmoedigheid. Maar de productie is energiek, helder en opwekkend. Het geheel verzandt niet in mateloos gejengel of een ondraaglijke klaagzang van zelfmedelijden. Integendeel.

Trijntje en Anouk raken de juiste snaar met dit album. Melancholisch en emotioneel ja, maar geen huisvrouwengezeur. Met als dominante ondertoon de kracht van de vrouw: “all you ladies pay attention, I’ll show you how it’s done.”

Dat is precies wat Trijn en Anouk met Wrecks We Adore doen; they show us how it’s done.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Wrecks We Adore van Trijntje Oosterhuis is uit

  1. Leroy

    Geweldig album, van de beste zangeressen van Nederland! Anouk & Trijntje laten inderdaad zien hoe je het doet ;-) ! Love iT! (5 sterren!)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>