Tjeerd Oosterhuis maakt filmmuziek Mees Kees

Tjeerd Oosterhuis wordt verantwoordelijk voor de filmmuziek en de titelsong van de Nederlandse familiefilm Mees Kees. Ook maakt hij een bewerking van de hit The Lion Sleeps Tonight. Dat maakte distributeur Entertainment One Benelux deze week bekend.

De film Mees Kees is gebaseerd op de gelijknamige kinderboeken van Mirjam Oldenhave, en is vanaf oktober in de Nederlandse bioscopen te zien. De cast bestaat onder anderen uit Willem Voogd, Sanne Wallis de Vries, Cas Jansen en Peter Heerschop.

Tjeerd werd bekend met de band Total Touch, waarin zijn zus Trijntje de leadzangeres was. In 2001 richtte hij zijn eigen muziekproductiebedrijf D.E.M.P. (Double Easthouse Music Productions) op, en werkte hij onder meer met Candy Dulfer, Di-rect, Alain Clark, Hind, Gerard Joling en Karin Bloemen. In 2006 trouwde hij met Edsilia Rombley.

Voor The Voice of Holland maakte Tjeerd in vorig jaar de titelsong One Thousand Voices.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>