Hit of Shit: Xander de Buisonjé – Life

Xander de Buisonjé Engelstalig. Hoewel we hem eerder Engels hebben horen zingen, is het toch even wennen. Zijn single Life komt deze week binnen op 83 in de Single Top 100.

Vooropgesteld, ik vind het artwork goed gelukt. Xander ziet er goed uit. Doe mij ook zo’n volle bos haar! Het intro en de oeh-oeh’s in het nummer vind ik ook heel sterk. Ze doen me denken aan topbands uit de VS en Groot-Brittannië. Geen slechte associatie.

Het thema (‘het leven is mooi, maak er wat van’) trek ik ook nog wel. Maar dan het refrein. ‘Oh Life, it’s a very precious thing’ vind ik te middelmatig. Het nummer zakt wat mij betreft in door de tekst, met name in het refrein. Ik mis melancholie. Ik mis een dubbele laag.

Ik denk ook aan Life van de Britse zangeres Des’ree. In 1998 stond ze er vijf weken mee op nummer 1 in de Nederlandse Top 40. De tekst van dat nummer bevat volgens mij wel die dubbele laag waardoor de track uitstijgt boven het algemene thema.

Xander’s Life is voor mij gewoon een leuk liedje, eigenlijk niet veel meer dan dat. De basis is echter sterk voor een goed vervolg. Xander beschikt over alle ingrediënten om een Engelstalige topplaat te maken. Als hij dat doet, dan zou ik daarop bijvoorbeeld graag een spannend duet horen met iemand als Monique Klemann of Wende Snijders.

Xander de Buisonjé - Life

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

4 Reacties // Reageer

4 thoughts on “Hit of Shit: Xander de Buisonjé – Life

  1. Henk

    Ik heb voor Hit gekozen, maar dan een middelmatige hit. Ik vind het nummer zeer sterk en veelbelovend beginnenm maar daarna vind ik het echt invallen. Jammer, want Xander is een buitengewoon goede zanger en het nummer klinkt erg internationaal. Maar ik wil wel zijn aankomende cd zeker wel horen.

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ik heb zelf ook voor Hit gekozen trouwens. Dat dan weer wel.

        /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Echt shit is het misschien niet. Echt een hit, ook niet.
    Ik zou niet weten op welk publiek Xander hiermee mikt.De huisvrouwen en jonge meisjes die hij ooit tot zijn fans mocht rekenen zijn allang afgehaakt en zullen ook niet terugkeren voor dit materiaal. Ook het ‘serieuze’ poppubliek zal, denk ik, hier niet op hebben zitten wachten. Voor hen is er de echte Coldplay (waar dit “life” natuurlijk volledig op geent is) en andere, veelal internationale artiesten, die dit soort werk veel beter doen.

      /   Reply  / 
  3. Bastian

    Aardige inzending, niet slecht, maar ook niet iets nieuws waarvan ik denk ‘wow, impressive’.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>