Nieuwe single Ellen ten Damme, album op 18 mei (audio)

Op 18 mei komt de nieuwe Ellen ten Damme uit. Het Regende Zon is de lead single van het gelijknamige album waarmee Ellen het gouden succes van Durf Jij? uit 2009 voortzet.

Met teksten van Ilja Leonard Pfeijffer, Harry Mulisch, Remco Campert en Ellen zelf, belooft deze nieuwe plaat wederom een Nederlandstalig juweeltje te worden. Ellen ten Damme is een artiest in de puurste zin van het woord. Een creatieve alleskunner. Hoewel, alles? Ik weet niet of ze ook kan schilderen en regisseren, maar dat zou me niets verbazen.

De single, met tekst van Remco Campert, begint als een ingetogen ballade waarvan je misschien zou denken: ach, het zoveelste kleinkunstliedje. Maar Ellen vertelt een verhaal. En dan, na ongeveer een minuut, grijpt de song me bij mijn keel. Herinneringen die ik vergeten was komen boven, en ik voel weemoed, melancholie.

Mistroost is een gevaarlijke emotie. Voor je het weet kwel je jezelf met een ongezonde dosis zelfmedelijden. Dus de meeste mensen relativeren dan, en dat is volgens mij wat Ellen ten Damme met succes doet in dit liedje. Het is geen ongecontroleerde huilbui, geen steen die je met tegenzin met je mee moet sleuren.

Ik krijg er een goed gevoel van. Of de song hitpotentie heeft is moeilijk te zeggen. Ellen heeft een kunstzinnig, apart imago. Maar ik denk dat topacts als BLØF of Mika – in het Engels dan – met dit nummer hoog in de charts zouden komen. Ellen verdient dat ook.

De luxe limited edition van het album Het Regende Zon is nu al hier te reserveren.
Luister hieronder naar de single. Deze is nu hier verkrijgbaar op iTunes.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Nieuwe single Ellen ten Damme, album op 18 mei (audio)

  1. vinn

    WOUW! Echt heel mooi! Kippenvel!
    Ik vind Ellen ten damme echt een leuk persoon, heel erg eigen en met dit nummer bewijst ze weer dat ze een prachtige stem heeft. Dit zou gewoon een hit moeten worden

      /   Reply  / 
  2. Johan van de Velde

    Vind Ellen ten Damme een leuke vrouw en artiest, dit nummer doet mij echter niets.
    ‘t Zal waarschijnlijk als een chanson bedoeld zijn en chansons zijn sowieso niet aan mij besteed.
    Bovendien komt ‘t bij mij als nogal pretentieus over.
    Non, merci.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>