Vette clip bij Call Me A Spaceman van Hardwell (video)

Deze week worden we verwend met een erg coole clip bij de nieuwe single van Hardwell.

Hardwell is Robbert van de Corput uit Breda. De DJ timmert stevig aan de weg met een grote hoeveelheid releases sinds zijn debuut in 2006. Zijn grootste hit scoorde hij vorig jaar in samenwerking met Tiësto. Zero 76 bereikte plek 19 in de Single Top 100.

Dan hebben we het enkel over hoe zijn singles het doen in de algemene pop charts, want dat is op NLpop het referentiekader. In de dance charts scoren onze DJ’s natuurlijk beter.

Bij singles van Hardwell heb ik vaak het gevoel dat ze nét niet poppy genoeg zijn om een breder publiek dan enkel danceliefhebbers aan te spreken. Poppy; bij gebrek aan een betere uitdrukking. Een perfect voorbeeld van een gelukt huwelijk tussen dance en pop is voor mij nog altijd In and Out of Love van Armin van Buuren en Sharon de Adel.

Toch doet Hardwell het volgens mij beter dan menig andere DJ. Hoe ze het soms voor elkaar krijgen om een mogelijke popsucces alleen als original mix, en niet als radio edit, uit te brengen blijft voor mij een raadsel. Is dat een soort scene cred voor DJ’s of zo?

Hardwell komt gelukkig wel met tracks zonder al te lange intro’s, die zeker popwaardig zijn. Alleen wacht ik bij hem nog op een echte popdoorbraak. Call Me A Spaceman nu, is volgens mij één van de betere Hardwell singles tot nu toe.

Ik hou van deze vibe, en ik hou van electro-effecten in de vocalen. De clip is ook lekker uit de verf gekomen. Als Hardwell op deze manier doorgaat, dan komt er vroeg of laat een knaller van een hit die ook de topregionen in de algemene pophitlijsten zal bereiken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Vette clip bij Call Me A Spaceman van Hardwell (video)

  1. Pingback: Hit of Shit: Hardwell ft Amba Shepherd – Apollo | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>