Hit of Shit: Aliyah – Yeah Yeah Yeah (video)

De echte winnaar van Holland’s Got Talent 2012 is volgens ons de winnares van vorig jaar. De 12-jarige Aliyah lanceerde gisteren haar nieuwe single, getiteld Yeah Yeah Yeah.

Het is een aanstekelijke uptempo track geworden die je zonder moeite op repeat kan zetten. Een heel tof liedje! Het is 2012, en dit is hoe onze jeugdcultuur klinkt. In de clip zien we onder meer ook Jörgen Raymann, Monsif en Brahim Fouradi, maar Aliyah laat zich door niemand overschaduwen en is beslist de grootste ster.

Aliyah’s vocals klinken natuurlijk nog wat pril, maar ze is dan ook nog jong. Als ze zo doorgaat ligt er vast en zeker een hele lange carrière voor haar in het verschiet. Dus pas maar op Junior Songfestival en Kinderen voor Kinderen, want Aliyah is hier, en ze laat jullie allemaal ouderwets en suf klinken. Wat NLpop betreft zeker weten een Hit!

Yeah Yeah Yeah is nu gratis te downloaden op aliyahonline.nl

Aliyah ft. Brahim Fouradi - Yeah Yeah Yeah

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

17 Reacties // Reageer

17 thoughts on “Hit of Shit: Aliyah – Yeah Yeah Yeah (video)

  1. Johan van de Velde

    Ik had een beetje gehoopt dat na de overname van Herman, door Marcus er geen berichten meer zouden komen over kindermuziek, als van K3, kinderen Voor Kinderen en deze Aliyah.
    Naar mijn mening past dit niet op een pop-blog, dat, dacht ik, toch voor volwassenen bedoeld is.
    Valt daar misschien over te discussiëren, Marcus?

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Ja hoor, overal valt met mij over te discussiëren. Ik stel je feedback absoluut op prijs. Tienerpop is een vaste rubriek op NLpop. Net als bij Klassiek en jazz en Nederlandse dj’s geldt wel dat er relatief minder aandacht voor is. In het geval van deze single van Aliyah is de samenwerking tussen o.a. Fouradi en John Ewbank opmerkelijk, en ook gerelateerd aan NLpop in het algemeen. Maar inderdaad, een wekelijkse analyse van het Kinderen voor Kinderen festival of Junior Song zal hier niet verschijnen. De finale en de uiteindelijke winnaar zijn een ander verhaal. Die worden meestal ook in de andere ‘volwassen’ media wel besproken.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ik begrijp dat je de term ‘tienerpop’ bewust gebruikt. Zo verantwoordt je al een beetje de aandacht hiervoor op dit (deze?) blog.
        Ik blijf toch van mening dat het hier geen plaats heeft, dan wel beperkt zou moeten worden tot een absoluut minimum, al is het alleen al om het risico te vermijden dat dit blog niet serieus genomen kan worden door popmuziek liefhebbers en daarentegen een ander soort publiek aantrekt (zie sommige van de reacties hieronder).
        Wat ik overigens nogal eens mis in je berichtgevingen, Marcus, is vermelding van componisten/producers etc. Dit soort informatie kan, denk ik, verder bijdragen aan de lezenswaardigheid van je site.

          /   Reply  / 
        1. Nico

          Componisten ben ik ook altijd erg in geïnteresseerd. Vooral gezien het feit dat verschillende Nederlandstalige coveraars hun best doen de originele schrijvers te verbloemen.

            /   Reply  / 
          1. Nico

            Componisten/producers werden altijd vermeld bij de Top 40. Jammergenoeg is dat niet meer zo.

              /  
        2. Marcus Lucas Auteur

          De rubriek Tienerpop bestond al. Ik vind het eigenlijk een prima rubriek. Toen ik begon wilde ik niet direct allerlei rubrieken aanpassen. Wel heb ik de rubriek Het Nederlandse lied veranderd in Levenslied en de rubriek Idols veranderd in Talentenshows. En nog een paar kleine aanpassingen. Ik denk dat met gemiddeld 1 a 2 berichten per maand in de rubriek Tienerpop we het al heel beperkt houden. Mbt componisten; meestal zet ik het er wel bij, toch? In dit geval heb ik het stukje kort en bondig gehouden met de doelgroep van deze single in gedachte. Maar ik heb in de comments hier alsnog de namen van Fouradi en Ewbank genoemd, omdat ik dacht dat jullie dat wel interessant zouden vinden.

            /   Reply  / 
  2. Miranda

    Ik vind het juist goed dat hier ook aandacht aan besteed wordt. Beetje kinderachtig om Marcus daarvoor af te vallen.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ik denk dat je m’n reactie niet goed gelezen, dan wel begrepen hebt, Miranda.
      Ik val Marcus absoluut niet af en “kinderachtig” zijn is nou juist waar ik tegen ageer.

        /   Reply  / 
  3. Benjamin

    Willow Smith heeft gebeld.. ze wil graag haar stijl terug.

      /   Reply  / 
  4. merel

    Zonder deze post had ik nooit van deze geweldige single af geweten. Ook nog eens een goede beat! Dank je Marcus

      /   Reply  / 
  5. vinn

    Het ergste is nog dat het een leuk nummer is! Aliayah is pas 12 en denk dat je doelgroep dan ook 8-14 jaar is zo ongeveer maar dit had zo een Justin Bieber zong kunnen zijn of toendertijd Zirkus Zirkus

      /   Reply  / 
  6. liona

    k vind haar een beetje te ze moet gewoon haar zelf zijn ik bedoel ze is nog maar een kind ,maar wel een leuk nummer goed gedaan hoor ;)

      /   Reply  / 
  7. BoycotIdols

    Leuk voor kinderen inderdaad. Verder niks.
    Hoewel ik kinderen er zelden over hoor, die hebben ook allang weer andere favorieten. Wie is zij trouwens?

      /   Reply  / 
  8. Inge

    wie ben jij dan en wat heb jij meer bereikt dan dit grietje?!

      /   Reply  / 
    1. Paul

      ik heb een wereldstem,,ik wil niks en ik zal niks en ik wil nooit op tv en nooit op straat herkend worden,,,klaaaaaaaaaaaaaaaaaaaar

        /   Reply  / 
  9. @lbert

    Prima hoor dat ook hier aandacht aan besteed wordt, van mij hoeft niet alleen de “serieuze” muziek besproken worden, maar alle Nederlandse muziek in al zijn facetten , ga zo door !

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>