Sabrina Starke sprankelt op Outside The Box

Vanaf het eerste nummer op Outside The Box van Sabrina Starke schijnt de zon hier op het NLpop-kantoor. Door de lekkere liedjes, en nog meer door Sabrina’s karakteristieke stemgeluid. Haar naam zou eigenlijk een synoniem van zon moeten zijn. ‘Gelukkig geen regen, vandaag schijnt de Starke!’ En die kunnen we in Nederland heel goed gebruiken.

Maar tekstueel zijn de songs niet mierzoet of overdreven positief, de hele vibe is gewoon zo fijn. Ook een nummer over huilen klinkt opwekkend en warm. Als zonnestralen op je huid. Dat we in Nederland met Sabrina Starke een topzangeres met internationale allure in huis hebben is een vaststaand feit.

Onlangs zei Sabrina in een interview bij NLtracks dat het Songfestival niets voor haar is. “Het is voor Nederland al de achtste keer dat het niet lukte en ik weet niet waar ze naar op zoek zijn. Ik had verwacht dat Joan Franka het zou halen. You And Me is echt een tof liedje.”

Volgens mij ziet Sabrina het goed. Hoewel ze fantastisch is, zou ze het risico lopen op zo’n festival niet tot haar recht te komen. Servië werd vorig jaar 14e met dit retro popliedje en dit jaar eindigde Italië 9e met deze song in hetzelfde genre. Toch was dat enigszins teleurstellend, want Italië stond maandenlang in de top 3 bij bookmakers en in polls.

Zoiets moeten we Sabrina niet aan willen doen. Met een uitzonderlijke ballad zou ze er hoge ogen kunnen gooien, maar dan beginnen we dus al haar eigen stijl aan te passen aan mogelijke verwachtingen. Dat is de Nederlandse valkuil: de inzending aanpassen aan wat men denkt dat Europa wil. Daar is Sabrina veel te goed voor.

Zo’n festival kan ze trouwens over 20 jaar ook nog doen. Sabrina’s vorige twee albums kwamen uit bij jazzlabel Blue Note. Outside The Box is haar eerste bij 8 Ball Music. Ze beweegt op deze plaat meer richting de pop, met ook duidelijke hiphop-invloeden en een flinke retro-sound, maar Sabrina’s soul is en blijft de constante factor.

Een prachtplaat dus. Duidelijk niet uit platte commerciële motieven gemaakt, maar met liefde en aandacht. Toch staat hij vol met radiovriendelijke, potentiële hitsuccessen. Nationaal en internationaal. En daar heeft ze het Songfestival niet voor nodig.

Outside The Box kwam deze week binnen op plek 28 in de Album Top 100.

NLpop geeft 4 sterren.
Eens of oneens? Laat het weten in de comments!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Sabrina Starke sprankelt op Outside The Box

  1. Pingback: Rampzalige daling VanVelzen in Album Top 100 | NLpop

  2. Pingback: Sabrina Starke zingt You and Me van Joan Franka (video) | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>