Single van Kim-Lian na half jaar alsnog in Top 100

De single Dit Pakt Niemand Ons Meer Af van Kim-Lian kwam in januari al uit, en bereikt na zes maanden alsnog de Single Top 100. Het nummer kwam deze week binnen op 93. In februari verscheen op NLpop al een Hit of Shit poll voor deze single.

Die poll vind je hier, inclusief een recensie van Herman. Hij was erg kritisch. Voor een deel ben ik het met mijn voorganger eens. Of Dit Pakt Niemand Ons Meer Af echt een grote hit is valt te betwijfelen. Het is op zich een prima nummer, maar als ik er zo naar luister denk ik steeds: waar heb ik dit toch eerder gehoord?

Om me vervolgens voor mijn kop te slaan, want de vraag is niet waar, maar wanneer; een half jaar geleden! Prima nummer dus, maar toch een vrij risicoloze ballade. Kim-Lian werkte voor deze single samen met haar vriend en producer Daniël Gibson, die onder meer werkt met Within Temptation, Di-Rect en Leonie Meijer.

Dat de track nu alsnog in de Top 100 verschijnt kan te maken hebben met de bonus: na aankoop ontvang je nu gratis de instrumentale versie. Zie kim-lian.com voor info.

In het begin van haar popcarrière scoorde Kim-Lian twee top 10-hits, in zowel de Top 40 als de Single Top 100. Dat waren minder volwassen liedjes. Een nieuwe stap nu in Kim-Lian’s carrière, maar het blijft een song voor een kinderfilm. We zien nog geen onmiskenbare overgang van tienersterretje naar volwassen popdiva.

Kim-Lian blijft bezig voor de kids. In december presenteert ze voor de tweede keer de internationale finale van het Junior Songfestival. Het evenement vindt dit jaar voor de tweede keer in Nederland plaats. In 2007 presenteerde Kim-Lian het evenement met Sipke Jan Bousema, dit jaar met Ewout Genemans.

Daarnaast presenteert de duizendpoot samen met Reinout Oerlemans vanaf 25 augustus de grote zaterdagavondshow Strictly Come Dancing bij de AVRO. Ze ziet er overigens prachtig uit op het promotiemateriaal voor die show (zie foto).

Als de TROS geen deal bereikt met Anouk (meer over Anoukgate) dan zou het mij niets verbazen als Kim-Lian één van de deelnemers in het nieuwe Nationaal Songfestival zal zijn. Ik vind dat echt iets voor haar. Zij heeft ook weleens gezegd dat ze naar het Songfestival zou willen, en een Zweedse-stijl voorronde tof vindt.

Hoe dan ook, we gaan dit jaar nog veel van Kim-Lian zien en horen.
Eerder op NLpop: Hit of Shit: Kim-Lian – Dit Pakt Niemand Ons Meer Af (video)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Single van Kim-Lian na half jaar alsnog in Top 100

  1. SHIZZLE

    Ik vond haar vroeger best tof toen ze nog echte popmuziek maakte, ze had een coole eigen stijl. Ze zou toen zo naar het songfestifal kunnen.
    http://www.youtube.com/watch?v=GBvVyJAwucY
    Maar nu echt niet meer, ze is helaas ook in de grijze muizenval getrapt…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>