Hit of Shit: Officieel Anthem NOS Olympische Spelen 2012

De Nederlandse indie popband Handsome Poets verzorgt voor de NOS het officiële anthem voor Olympische Spelen 2012. Het liedje met de titel Sky On Fire is nu al dagelijks te horen in promofilmpjes, dus het zou maar zo een flinke hit kunnen worden.

De Poets werden na hun eerste single Blinded in 2010 meteen gebombardeerd tot Serious Talent bij 3FM. Daarna ging het snel. Dance (the war is over) werd een aardige hit, en in april 2011 wonnen ze de 3FM Serious Talent Award.

De track Sky On Fire stond eind mei al drie weken in de Single Top 100, maar kwam toen niet hoger dan plek 87. Nu het nummer gekozen is als NOS-anthem en dagelijks in promo’s te horen is, is de kans dat Sky On Fire alsnog een echte hit wordt groter.

Op 11 augustus, een dag voor de sluitingsceremonie, zal de band ook live in Londen spelen. Het staat niet vermeld op hun site, maar ik neem aan dat het in de late-nightshow bij de NOS en/of in het Holland Heineken House zal zijn.

Ook staan de Handsome Poets op de komende editie van Dutch Valley, en vanaf 12 december maakt de band een clubtour. In een maand tijd worden Nijmegen, Hengelo, Amsterdam, Den Haag, Zwolle, Breda en Utrecht aangedaan. Meer info handsomepoets.nl en volgen kan op Twitter @HandsomePoets

Update 30-7-2012: Sky On Fire staat inmiddels op 31 in de iTunes Download Top 100.
Update 3-8-2012: Sky On Fire staat inmiddels op 7 in de iTunes Download Top 100.

Handsome Poets - Sky On Fire (Anthem NOS Olympische Spelen 2012)

Loading ... Loading ...

Sky On Fire op iTunes


Video op Youtube

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: Officieel Anthem NOS Olympische Spelen 2012

  1. Bastian

    Erg lekker nummer, moet gewoon een grote hit worden :)

      /   Reply  / 
  2. Nico

    Dance The War Is Over vond ik een geweldig nummer. Ik dacht: Dat lukt ze nooit meer een tweede keer. Maar verdraaid, deze is ook heel goed.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Olympisch Anthem NOS bezorgt Handsome Poets alsnog hit | NLpop

  4. Pingback: Nick & Simon’s Alles Overwinnen nieuw op 1 in Top 100 | NLpop

  5. Pingback: Schaal van Rigter voor Sky On Fire van Handsome Poets | NLpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>