Anouk onthult meer over Songfestival en nieuw album

Anouk over Songfestival: ik doe mee omdat mensen om mij heen zeggen: niet doen!

Anouk had vanavond een korte chatsessie met fans op Facebook. Althans, de chat-functie bleek niet te werken op een artiestenprofiel, dus de zangeres heeft toen maar via de comments op enkele vragen van fans gereageerd.

Naast vragen over haar favoriete geurtje, instrument, eten (Italiaans), boek (Blauwe maandagen) en haar favoriete liedje (Giving Up van Donny Hathaway), werden uiteraard ook vragen gesteld over haar deelname aan het komende Eurovisie Songfestival.

Op de vraag waarom ze mee doet aan het Eurovisie Songfestival antwoordde Anouk rebels: ‘omdat heel veel mensen om mij heen zeggen: niet doen!’ Daarnaast onthulde ze dat in mei haar volgende album uit zal komen.

Het Songfestival vindt plaats op 14, 16 en 18 mei in het Zweedse Malmö. De loting heeft nog niet plaatsgevonden, dus of Anouk voor ons land zal aantreden in de eerste halve finale op 14 mei of de tweede halve finale op 16 mei, is nog niet bekend.

De reacties stroomden zo snel binnen op Anouk’s Facebook-pagina dat zij het niet bij kon houden. Ze hield het al snel voor gezien met de belofte dat ze een andere, betere manier zal vinden om met fans te chatten. Wordt dus vervolgd…

Update 25-10: Anouks platenlabel EMI weet nog niets van het album, zo meldt RTL Boulevard. ‘Het contract met Anouk loopt binnenkort af’, vertelt een woordvoerder van de platenmaatschappij. ‘Bovendien zijn we bezig met de overname door Universal, dus we hebben geen idee waar de plaat wordt uitgebracht.’

Eerder op NLpop: Video: Anouk voor Nederland naar Eurovisie Songfestival!

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Anouk onthult meer over Songfestival en nieuw album

  1. Peterke!

    Met Anouk zou het toch zeker goed moeten komen? Ik kan me haast niet voorstellen dat zij daar hartstikke nerveus zal staan. Qua persoonlijkheid heb ik niet zo veel met Anouk, maar haar muziek is gewoon top! Ik geloof dat haar ‘killersong’ echt een geweldig nummer zal zijn en dat ze gaat knallen op dat podium!

      /   Reply  / 
  2. inge

    tjah naar mijn mening staat Anouk echt op 1 van de beste zangeressen van Nederland, gevolgd door Trijntje, Sharon den Adel en Ilse DeLange

      /   Reply  / 
  3. @lbert

    Waarom denkt iedereen dat Anou het wel effe zal maken op het Songfestival, begrijp me goed ik hoop dat het zo is, maar twijfel sterk, het moet een lied zijn die meer dan 40 landen aanspreekt, en tot nu toe heeft Anouk internationaal nog niet veel potten gebroken,dus van haar naam moeten we het niet hebben, een zeer goed nummer en een super performance moeten het doen !

      /   Reply  / 
    1. Arjan Hensens

      Dat is niet waar Nobody’s Wife was in het begin van haar carriere een megahit in Europa. Ze heeft destijds overal gouden en platina platen gehaald. Ook in Polen, Israel, Turkije en wat oost-bloklandjes scoorde ze goed met haar plaat Hotel New York en behaalde ze de hitlijsten met Girl en One word etc. Scandinavie is ze heel bekend geworden met Lost.
      Succes in Oost Europa krijgt hier geen aandacht.
      Anouk is een artieste die denk ik veel los kan maken in verschillende landen. Ze heeft een mysterieuze krachtige en ontwapende uitstraling.

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        Ik kan het mis hebben, Arjan, maar volgens mij overdrijf je het internationale succes van Anouk ietwat.
        Persoonlijk vind ik Anouk een prima vrouw, maar heb zo mijn twijfels over haar schrijfkunsten, en hoe haar songs internationaal (zullen) worden ontvangen.

          /   Reply  / 
  4. Nico

    “een zeer goed nummer en een super performance moeten het doen !”
    Dat is nou precies waarom we Anouk graag willen. Wie in Nederland zou het beter moeten doen?
    Ik weet nu al wat er gaat gebeuren als het nummer voor de eerste keer wordt gepresenteerd. Velen zullen te snel na de eerste indruk roepen: Het valt zwaar tegen.
    Later zal ongetwijfeld blijken dat ze er flink naast zaten en de hit niet tijdig hebben herkend.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>