Gloednieuw popalbum op komst van de prachtige Wende

Last Resistance wordt een album waarop pop, elektro en theater samenkomen

Wende (Snijders) is een geweldige zangeres en prachtvrouw. Althans, naar mijn mening. Ik ben dan ook in lichte staat van opwinding dat Wende naar Berlijn is afgereisd om een nieuwe popalbum te maken waarvan de omschrijving alleen al mij doet watertanden.

De plaat met de titel Last Resistance wordt een album waarop popmuziek, elektronische muziek en theater samenkomen, aldus het persbericht. Vaste lezers kennen me; zeg je elektronische popmuziek, of zeg je dramatiek (en dus melancholie), dan grijp je meteen mijn volle aandacht. Laat staan een combinatie van dat alles in één!

Roses in June was de single die hoorde bij Wende’s eerste popplaat No.9 die in 2009 uitkwam. Bekijk ook deze fenomenale live-uitvoering in Carré die 6:30 minuten duurt.

Met Last Resistance komt er dus eindelijk een vervolg. In het nieuw geschreven materiaal zocht Wende ‘het spanningsveld tussen het vertellen van een verhaal en de trance. Over de weerstand om oude waarheden los te laten en het onbekende toe te laten. Over het verlangen naar overgave, en emoties met open vizier aan te gaan.’

Schiet mij maar lek. Dat klinkt nu al gigantisch veelbelovend. Ik kan niet wachten! Het album is Wende’s eerste internationale samenwerking. Ze werkte met producers Nackt (o.a. Apparat, Warren Suicide) en Tilman Hopf uit Berlijn. Het album is gemixt door Michael Ilbert (o.a. The Hives, Royal Republiek, Pink) in de Hansa Studios.

Wende: ‘Ik zocht naar producers die het experiment niet schuwen en ik vond ze in Berlijn. De eerste keer dat ik de demo’s liet horen aan Nackt en Tilman, hebben ze me naar huis gestuurd om alle nummers terug te brengen tot hun essentie, ze uit te kleden en eraan te werken totdat ze in hun meest kale versie nog overeind blijven staan.’

Last Resistance komt op 10 mei uit, maar de Clubtour: the Naked Sessions begint al op 28 maart. Check Wende’s agenda voor locaties en data. (Foto: Sandor Lubbe)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>