TROS en Anouk presenteren Birds voor Songfestival

Update klik: Songfestival: Luister hier naar Birds van Anouk (video)

De spanning loopt flink op in de Nederlandse muziekscene. Met name onder liefhebbers van het Songfestival en fans van Anouk, maar eigenlijk is iedereen inmiddels reuze benieuwd. Maandagochtend is het zover. De TROS en Anouk presenteren Birds; onze inzending voor het komende Eurovisie Songfestival in Malmö, Zweden.

Het lied wordt vanaf 10.00 uur gepresenteerd tijdens een persconferentie in de Wisseloord Studio’s in Hilversum. Meer details zijn nog niet bekendgemaakt.

Via de radioplayer van Sterren.nl Radio is de presentatie in ieder geval online te volgen. Voor meer informatie hou je morgenochtend ook songfestival.nl in de gaten.

Of er ook een livestream met beeld op songfestival.nl of een andere site beschikbaar zal zijn? Of Anouk het nummer live zal vertolken? Of er meteen een studioversie vrijgegeven wordt? Of er morgen ook direct een videoclip uitkomt? Allemaal nog niet bekend.

Er is veel gespeculeerd over het liedje Birds. Anouk zong een stukje acapella tijdens een benefietconcert, haar producer gaf een veelbesproken interview in een Zweedse krant, en een demoversie van de song bleek al sinds 2011 op de site van 3FM te staan.

Bij de bookmakers doet Nederland het nu al stukken beter dan in de afgelopen jaren. Terwijl het lied nog niet bekend is, puur op de naam van Anouk, scoorde Nederland de afgelopen weken tussen de plaatsen 10 en 15 voor de eindoverwinning. Dat kan morgen (hopelijk) flink verbeteren. Dan weet iedereen hoe het definitieve liedje klinkt.

Afgelopen decennium was aaneenschakeling van fails

Er is maandenlang uitgekeken naar het liedje waarmee Anouk ons land zal vertegenwoordigen op het Eurovisie Songfestival. Het afgelopen decennium deden we het niet al te best. Sinds de invoering van de halve finales hebben we maar één keer de finale gehaald. In 2004 met het duo Re-Union en hun zoete ballade Without You.

Nederland is recordhouder in het aaneengesloten niet bereiken van de finale. Maar liefst acht jaar op rij is het ons niet gelukt. Hind in 2008, Sieneke in 2010 en Joan Franka in 2012 kwamen nog het dichtst in de buurt. Joan Franka haalde vorig jaar wel voldoende punten van de televoters maar werd door de vakjury’s uit de finale gehouden.

De laatste keer dat Nederland in de top tien eindigde was in 1999. Marlayne eindigde toen op de achtste plek met het liedje One Good Reason. De jaren ’90 waren voor ons land op het festival sowieso niet slecht. Van de acht keer dat we deelnamen haalden we vijf keer de top tien, met als topscorer Edsilia Rombley met Hemel en Aarde in 1998.

In 1991 deed Nederland niet mee omdat het festival op 4 mei plaatsvond, tegelijk met de Nationale Dodenherdenking, en in 1995 was Nederland afwezig omdat de toen geldende regels bepaalden dat een land dat te weinig punten haalde een jaar uitgeschakeld was.

De laatste keer dat Nederland het Songfestival won was in 1975 met Teach-In en Ding-A-Dong. In totaal heeft Nederland het festijn vier keer gewonnen. Daarmee staan we toch op een respectabele zesde plek in het medailleklassement. Alleen Ierland, Verenigd Koninkrijk, Frankrijk, Zweden en Luxemburg wonnen het Songfestival vaker.

facebook share facebook share

12 Reacties // Reageer

12 thoughts on “TROS en Anouk presenteren Birds voor Songfestival

  1. Arjan Hensens

    Ik ben zeeeer benieuwd!! Dat het een rustig nummer is een ballad dat weten we al. Ik blijf nu natuurlijk altijd benieuwd naar hoe het zou zijn als ze met een prachtige opzwepende poprock zou zijn gekomen. Met de typische danspasjes van Anouk er bij…
    De meningen zijn zeer verdeeld over de demo die al bekend is. Een demo van slechte kwaliteit die uitgezonden is op de radio door een telefoon heen. Een demo die nog lang niet af was, zonder alle toeters en bellen van muziekinstrumenten en zonder afgeproduceerd te zijn. Ik ben echt zeer benieuwd!!

      /   Reply  / 
    1. Olo

      Gaap, je lijkt Giel Beelen wel man.
      De demo was van slechte kwaliteit ,dit nummer zou “te goed “zijn..C’mon wat een arrogantie.
      Voor de zoveelste keer ,trekt mevr haar eigen pad,mensen willen een up tempo nr horen,en jawel komt ze met een killersong waarbij Caro Emerald zelfs van in slaap valt whahaha

        /   Reply  / 
    2. Olo

      Sorry…. Zeggen dat Caro Emerald saai is en dan zelf met Angrybirds komen waar geen 1 coole uithaal inzit,waar mevr zo om bekend staat..
      Zucht mooi gezongen,maar nok is met je irritante hautaine kindo gedrag Anouk.
      Dit nummer zuigt..

        /   Reply  / 
  2. bingocharts

    Spannond!

      /   Reply  / 
  3. Bastian

    Idd spannend :) maar hoe dichterbij het moment, hoe meer ik vrees dat het straks toch weer een teleurstellend lied is :( Ik zou zo graag willen dat ik en heel Europa kan zeggen WOW, dat is goed, dit klinkt als een winnaar! Misschien kunnen we dat vanaf morgen ook wel.

      /   Reply  / 
  4. Peterke!

    We merken het gauw genoeg. Ik zal eerlijk zeggen dat ik van de demo niet direct was weggeblazen, maar ik vertrouw Anouk. Zij zal wel weten wat ze doet. Ik hoop echt dat Nederland dit jaar eens doorgaat naar de finale. Ik vond dat Joan al naar de finale had moeten gaan. Het blijft een heerlijk nummer.

      /   Reply  / 
  5. Arjan Hensens

    Helaas was Joan haar uitvoering in de halve finale erg slecht… zonde..

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Het was geen onaardig liedje. Ik gaf het wel een kansje op een finaleplaats, totdat ze het zong tijdens de halve finale. Dat was inderdaad erg slecht. Dat zal ze zelf ook beseft hebben en zal haar zelfvertrouwen een enorme deuk hebben gegeven.

        /   Reply  / 
  6. bingocharts

    Ja je zag dat ze erg zenuwachtig was.. ik denk dat dat bij Anouk wel snor zit, die zit inmiddels al zon 10 jaar in het vak..

      /   Reply  / 
  7. Pippeloutje

    Anouk vind ik een super zangeres. Er is een ander nummer van Anouk in de omloop ( I won’t play that game anymore) en ik weet zeker dat als ze dat nr. op het songfestival gaan gooien, dat ze dan hele hoge punten zal gaan halen. Maar goed, laten we maar even afwachten hoe dit nummer gaat klinken.

      /   Reply  / 
  8. lolliepop

    Heb het nummer gehoord in de orginele versie en ik vind het echt tegenvallen. Het blijft bij mij niet hangen en vind het langdradig. Had het beter verwacht en naar mijn inziens had ze beter het nummer kunnen nemen “I won’t play that game anymore” kunnen opsturen, dan hadden we in ieder geval nog een kans gehad. Jammer, want ik vind Anouk supergoed

      /   Reply  / 
  9. Olo

    Sorry…. Zeggen dat Caro Emerald saai is en dan zelf met Angrybirds komen waar geen 1 coole uithaal inzit,waar mevr zo om bekend staat..
    Zucht mooi gezongen,maar nok is met je irritante hautaine kindo gedrag Anouk.
    Dit nummer zuigt..

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>