Hit of Shit: Gerard Joling & Jandino – Mijn Liefde (video)

Tekenen bij platenlabel Jan Smit blijkt uitstekende carrièremove Gerard Joling

Mijn Liefde is vermoedelijk één van de origineelste en leukste nummers van het nieuwe album van Gerard Joling. De samenwerking met cabaretier Jandino Asporaat is best verrassend, maar werkt bijzonder goed. Dit liedje is een potentiële zomerhit.

Het album Ik Hou Van Jou kwam twee weken geleden binnen op de eerste plek in de album-chart. Deze week gezakt naar de vijfde plek, met name door het geweld in de top van Caro, Armin, Marianne en Willem. Toch kunnen we vaststellen dat het een uitstekende carrièremove van Gerard was om te tekenen bij het platenlabel van Jan Smit.

Sommige liedjes op het album klinken als traditionele songfestivalliedjes, anderen meer als showtunes, maar over het algemeen is het een goed geproduceerde, prima te beluisteren plaat voor liefhebbers van het genre. Met een aantal ingetogen ballades is het album ook voldoende gevarieerd. Ik zou drie sterren geven in een recensie.

‘Met heel veel plezier en toewijding heb ik aan dit nieuwe album gewerkt. Het is een echt Gerard-album geworden, gezongen met hart en ziel en ingespeeld door geweldige live muzikanten’, aldus Gerard. ‘Veel nummers hebben voor mij toch een speciale betekenis en juist door de keuze van de liedjes staat dit album heel dicht bij mij.’

Het album is geproduceerd door Edwin de Groot en Marcel Fisser, die beide ook een aantal nummers hebben geschreven. Naast covers van songs van Hazes en Alberti, staan er verder ook nummers op van de hand van Jan Smit en Jan Dulles (3JS).

Ronald Schilperoort schreef Leve Boerenliefde, dat de themasong is van de gelijknamige Nederlandse speelfilm van regisseur Steven de Jong, die in mei in première gaat.

Mijn Liefde, de nieuwe single is een aanstekelijk, zomers liedje. De tekst is geschreven door Dino Canterburg, beter bekend als Damaru, en de muziek is van Marlon Francis.

Download iTunes: Mijn Liefde
Download Bol: Ik Ook Van Jou

Gerard Joling & Jandino - Mijn Liefde

Loading ... Loading ...

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Hit of Shit: Gerard Joling & Jandino – Mijn Liefde (video)

  1. Henk

    Vette HIT dus!

      /   Reply  / 
  2. Kamper

    3 dagen, 75.000 kliks. Het volk zegt HIT. En het volk heeft altijd gelijk. Ik word er zelf verder niet heel warm van. Zeker niet slecht, ben ook een Jandino fan, maar tevens heel standaard.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>