Hit of Shit: Anouk – Wigger (video)

Onverwacht: Gloednieuwe release van Anouk • ‘We leven in een wereld waarin we geïnspireerd worden ongeacht huidskleur of geslacht!’

Ineens een heel nieuw nummer van Anouk, en wat voor eentje! Wigger verwijst naar ‘een blanke die zich laat inspireren door de zwarte cultuur’, zoals de zangeres en onze Songfestivaltrots zelf schrijft op Facebook.

Echt lekker hoor. Hier staat Wigger in ieder geval meteen op repeat! Qua toon wel een verschil met de ingetogen en donkere – voor sommige mensen deprimerende – stijl van haar meest recente album Sad Singalong Songs.

Het lijkt geen singlerelease te zijn, maar een extraatje voor de fans. Anouk plaatste het nummer op haar persoonlijke sociale mediakanalen.

Vrij vertaald van Anouk: ‘Een paar weken geleden schreef ik de song Wigger. Ik luisterde het terug en dacht, misschien gaan mensen freaken. Maar waarom eigenlijk? Wat betekent het woord Wigger? Ik hoor het steeds vaker. Mensen raken geïrriteerd, maar is het echt vernederend?’

‘Volgens Wikipedia betekent het alleen maar een blanke die zich laat inspireren door de zwarte cultuur. Dus is het slecht of raar? We leven tenslotte in een wereld waarin we geïnspireerd worden ongeacht huidskleur of geslacht!’

‘Dus ik ben tot de conclusie gekomen dat het allemaal bullshit is. Ik ben wie ik ben. Een echte blonde, trotse wigger, en eerlijk gezegd past dat mij beter dan wie dan ook, toch?’ aldus Anouk in het Engels op haar Facebookpagina.

Download Wigger op iTunes

Anouk - Wigger

Loading ... Loading ...

Foto: screenshot Eurovisie/Tros

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Hit of Shit: Anouk – Wigger (video)

  1. sandy

    Vanochtend toevallig weer eens geluisterd naar de sad singalong songs, en ik vroeg me af of The Good Life nog een single gaat worden. Dat vind ik zo’n lekker nummer. Hoewel ik eigenlijk meer voor up-tempo ben. Deze ‘Wigger’ mag er zeker weer zijn, blijft meteen hangen.

      /   Reply  / 
  2. Marcus Lucas Auteur

    Update: Wigger uit op iTunes, link toegevoegd in bericht.

      /   Reply  / 
  3. Amanaemonesia

    Wigger (white nigger) vindt de hypocriete Anouk niet beledigend, maar een onschuldig kinderfeest heeft wél een racistische aard?

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>