Rode kleding bij Symphonica in Rosso ‘geen must’ voor Anouk

‘Als ik sommige nummers hoor van de plaat, raakt het me nog steeds’

Morgen, vrijdag en zondag staat Anouk met Symphonica in Rosso in het Arnhemse Gelredome. In een interview met NU.nl legt de zangeres uit hoe ze zichzelf tijdens het zingen van emotionele nummers op het podium beschermt.

Anouk heeft daar een nuchtere, professionele instelling over: ‘Als ik echt ga nadenken bij mijn gevoel van toen ik de liedjes schreef, kan ik niet eens meer zingen. Dan heb ik geen controle meer over mijn stem. Dat werkt niet.’

Het is ooit eens gebeurd op het Belgische popfestival Torhout-Werchter, nu Rock Werchter. ‘Dat wilde ik niet. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het als ik ineens ‘breek’ op het podium. Ik wil niet dat mensen dat zien, dat hou ik voor mezelf. Dat doe ik niet eens bij vrienden, dus daar baalde ik achteraf van.’

Tijdens Symphonica in Rosso zal Anouk de helft van Sad Singalong Songs, haar meest recente album, voor het eerst live vertolken. Daarnaast heeft ze van haar vroegere werk symfonische versies gemaakt die in het concept passen.

Het bleek pittig om de oude hits te herarrangeren voor orkest. ‘Je wil dat het nog een beetje leuk klinkt en niet dat het de drive eruit haalt’, aldus Anouk.

Anouk.nl backstage: rode outfit geen must

Afgelopen vrijdag is op haar officiële website ook een nieuwe backstage-sectie gelanceerd. Even registreren voor alle nieuwtjes over Anouk!

Bij de info over Symphonica in Rosso staat dat het de gewoonte is dat het publiek in het rood komt, maar Anouk heeft aangegeven dat bezoekers zelf mogen bepalen wat voor kleding ze dragen; rood is dus geen “must”.

Lees het hele interview op NU.nl en registreer je op anouk.nl/backstage

Afbeelding: screenshot Anouktv/Youtube.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>