Hit of Shit: Leonie Meijer – Mam, Waar Ben Je Nou (video)

Nederlandstalige versie Stars van Janis Ian voor Alzheimer Nederland

In het SBS-programma Muziekherinneringen zong Leonie Meijer afgelopen zaterdag een Nederlandstalige versie van het nummer Stars van Janis Ian.

Het nummer raakte het publiek zo sterk, dat is besloten de bewerking als single uit te brengen. De opbrengsten komen ten goede aan Alzheimer Nederland.

De tekst is geschreven door Brenda Jager. Haar 70-jarige moeder Annie is getroffen door Alzheimer. Ook haar oma en overgrootmoeder hadden de ziekte. In dit lied verwoordde ze haar emoties over het slepende ziekteproces.

Muziekherinneringen op SBS 6 is een eenmalige reeks van twee uitzendingen waarin met mensen die getroffen zijn door Alzheimer, en hun familie en vrienden, herinneringen worden opgehaald aan de hand van muziek.

Download Mam, Waar Ben Je Nou op iTunes

Leonie Meijer - Mam, Waar Ben Je Nou

Loading ... Loading ...

Volg Leonie ook op Facebook en Twitter.

facebook share facebook share

9 Reacties // Reageer

9 thoughts on “Hit of Shit: Leonie Meijer – Mam, Waar Ben Je Nou (video)

  1. Ronald

    Goed initiatief natuurlijk.Maar handiger was geweest om het door n zangeres te laten zingen die wat succesvoller is.

      /   Reply  / 
    1. Robert

      ?? Allereerst heeft Leonie Meijer al een paar hits op haar naam en blijft ze continu in in het vizier met haar hits, daarnaast denk ik niet dat het publiek echt dit nummer niet meer gaat downloaden als een Trijntje of Anouk het zingen…het gaat erom of het mensen het raakt en ze zong dit zo overtuigend en puur, dat ik durf te wedden dat dit een grote hit wordt!

        /   Reply  / 
      1. Ronald

        Een hit is het nou al niet. Dus het goede doel waar de opbrengsten naar toe gaan schiet er niet al te veel mee op. En hits? Noem ze eens…
        Als het door Anouk, Caro of Trijntje was gezongen had het goede doel er meer aan gehad.

          /   Reply  / 
        1. Johan van de Velde

          Ze zingt het niet slecht, maar het nummer is wel erg saai en zeker geen hit.
          Ook de drie ‘groten’ die Ronald noemt, zouden hier geen money-spinner van kunnen maken.

            /   Reply  / 
  2. Peterke!

    Niet om veel te zeggen, maar Leonie Meijer heeft echt wel succes sinds haar deelname aan The Voice. Haar laatste album won ook een award voor beste album. Ik denk dat Leonie wel een blijvertje is.

      /   Reply  / 
    1. Ronald

      Ja jij vindt al gauw iets een succes volgens mij. Ze heeft een grote hit gehad en dat kwam nog door samenwerking met Jeroen vd Boom. Haar albums waren snel verdwenen uit de albumlijst… welke award won ze precies?
      Overigens, dit liedje is geen hit geworden.

        /   Reply  / 
      1. Peterke!

        Ja, en jij vind al gauw iets een flop volgens mij. Haar album “Luister Maar” won de award voor beste album tijdens de Sterren.nl Awards. Haar optredens worden verder goed bezocht en voor zover ik van Leonie zelf begrepen hebt is ze bezig met het plannen van een theatertour. Er zijn meer manieren om succes te hebben als artiest dan het verkopen van singles & albums Ronald.

          /   Reply  / 
        1. Ronald

          Sterren.nl. Nou. Daar moet je m.i. niet al te veel waarde aan hechten. Is maar voor een beperkt clubje die elkaar een prijsje toeschuiven. In ieder geval is die single voor het goede doel van haar al nergens meer te bekennen in de hitlijsten.

            /   Reply  / 
          1. Marcus Lucas Auteur

            Sterren.nl is gewoon voor een bepaalde doelgroep, zoals 3voor12, FunX, Zapp, enz. Hebben allemaal eigen waarde.

              /  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>