Songfestival kost meer tijd dan Waylon dacht

The Common Linnets krijgen het druk de komende maanden

Waylon heeft besloten de release van zijn nieuwe album Heaven After Midnight uit te stellen. De plaat zou eigenlijk 14 maart uitkomen, maar dat wordt 5 september. De reden? Het Eurovisie Songfestival dat in mei in Kopenhagen plaatsvindt.

‘Dat legt een onverwacht groot beslag op mijn agenda en ik wil graag alle tijd en energie kunnen steken in mijn eigen album dat met zoveel zorg en liefde gemaakt is’, aldus Waylon donderdagavond in een korte persverklaring.

De 33-jarige zanger vertegenwoordigt Nederland op het festival samen met Ilse DeLange als het duo The Common Linnets. Ze brengen daarbij ook een album uit en organiseren een groot concert in het Twente-stadion, op 21 juni.

Wat is de planning rond het Songfestival?

Het liedje voor het Songfestival moet voor half maart gekozen worden. Daarna volgt een maand waarin veel deelnemers Europa rondreizen om hun song te promoten, al is dat geen must. Anouk deed vorig jaar niet mee aan dat circus, maar zij zorgde wel dat ze regelmatig op andere manieren de pers haalde.

Op 5 april vindt in de Melkweg Eurovision in Concert plaats. Het is nog niet bekend of The Common Linnets daarbij aanwezig zullen zijn, maar die kans is groot. Zeker de helft van alle deelnemers zal dan in Amsterdam zijn.

Het Songfestival vindt plaats op 6, 8 en 10 mei. Voor de deelnemende artiesten is die week gevuld met meerdere verplichte repetities en persmomenten, en één officieel openingsfeest waarbij ze niet kunnen wegblijven. Anouk was vorig jaar gevallen op de bowlingbaan, zegde af, en stuurde haar backing vocalisten.

Daarnaast zijn er nog talloze andere feestjes die niet verplicht zijn, van landen en fanclubs. Ook kan de Nederlandse delegatie zelf iets organiseren. Daarbij is dan de aanwezigheid van Ilse en Waylon uiteraard wel noodzakelijk.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Songfestival kost meer tijd dan Waylon dacht

  1. pup

    De, overigens absoluut niet slechte single, is totaal geflopt. Persoonlijk houd ik dit verantwoordelijk voor de vele maanden uitstel van Waylon’s album…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>