Within Temptation wil niet naar Songfestival (video)

Of misschien toch? Nee het is echt heel onwaarschijnlijk, maar…

Een natte droom van veel volgers van het Eurovisie Songfestival is dat de populaire metalband Within Temptation ons land een keer zal vertegenwoordigen.

De vraag is al meerdere keren voorgelegd. Humberto Tan probeerde het vrijdag nog maar eens toen hij leadzangeres Sharon den Adel aan tafel had in RTL Late Night. ‘Ik weet dat heel veel mensen dat leuk zouden vinden, maar ik zie ons daar nou niet zo gauw staan, eerlijk gezegd’, reageerde Sharon.

Een harde ‘nee’ kwam er niet uit. Sharon vindt dat Anouk met haar deelname vorig jaar de coolheidsfactor van het Songfestival wel heeft verhoogd. Humberto probeerde haar daarop nogmaals over te halen, maar zonder succes. Sharon lachte het weg: ‘Ik laat het even inzinken. Ik neem het mee naar huis.’

Enkel als songwriters/producers zou wellicht kunnen

Laten we wel wezen, Within Temptation op het Songfestival is een onrealistische gedachte. In De Wereld Draait Door is de vraag twee jaar geleden ook gesteld, maar Matthijs van Nieuwkerk stelde toen een betere vervolgvraag dan Humberto Tan vrijdag: Zou de band anders alleen het liedje willen schrijven?

Daarop kwam toen een bevestigend antwoord. Net als Armin van Buuren vorig jaar aangaf, zou Within Temptation onder de juiste voorwaarden wel een liedje willen produceren dat dan door een andere artiest op het festival vertolkt wordt.

Zo’n scenario is realistischer, en kan in de komende jaren voor AvroTros, de omroep verantwoordelijk voor onze inzending, ook best interessant zijn.

Bekijk het interview met Sharon (duur: 8 minuten)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Within Temptation wil niet naar Songfestival (video)

  1. Peterke!

    Wat een vrouw is Sharon toch. Ze heeft wereldwijd succes en blijft down to earth. Daar heb ik echt respect voor! Stiekem denk ik toch dat ze zichzelf een beetje onderschatten. Ik denk dat vrijwel iedereen WT wel kent, ondanks dat ze bijna tot niet in het nieuws komen. En wat het Songfestival betreft… ik hoop toch dat ze ooit overstag gaan. Ik zou ze daar zo graag eens willen zien.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>