‘Debuutalbum van Afrojack nu al zesvoudig platina’

Forget The World uit startblokken in iTunes Top 100 zestien landen

Forget The World, het langverwachte debuutalbum van Afrojack dat gisteren digitaal uitkwam, is nu al meer dan 300.000 keer verkocht. Goed voor zes keer platina! Het fysieke album ligt overigens pas vanaf maandag in de winkel.

De 26-jarige Afrojack (Nick van der Wall) kreeg de award uitgereikt in RTL Late Night. Veel media brengen dit nieuws op basis van een ANP/BuzzE-bericht.

Update: het blijkt te gaan om 3 x platina voor de single Ten Feet Tall en 3 x platina voor de single The Spark. Het ANP heeft het dus wat overdreven.

Een topdebuut! Afrojack scoorde al verschillende wereldhits, waaronder Take Over Control met Eva Simons, Give Me Everything met Pitbull, Can’t Stop Me met Shermanology, As Your Friend met Chris Brown en The Spark met Spree Wilson.

Op Forget The World staan naast de hitsingles Ten Feet Tall, The Spark, As Your Friend en de remix van Sovereign Light Café (Keane) samenwerkingen met onder meer Sting, 30 Seconds to Mars, Snoop Dogg, Wiz Khalifa en Devin Cruise.

Wereldwijde iTunes-scores op dit moment

Momenteel staat Forget The World op 3 in de Nederlandse iTunes-chart. Afrojack heeft evident heel veel digitale exemplaren van zijn album in de pre-order verkocht. Verder staat de plaat in nog 16 landen in de iTunes Top 100.

Als een album op de eerste dag al zo sterk uit de startblokken komt kijken we natuurlijk ook meteen even naar de grootste muzieklanden. Forget The World staat op dit moment in Duitsland rond de 10de en in Japan rond de 90ste plaats.

In de Verenigde Staten komt de promotie wellicht wat later op gang. Daar noteert het album nu nog rond een virtuele 373ste plaats. In Indonesië virtueel op plek 124, Italië op 178, Spanje op 206, Rusland op 255 en Frankrijk op 361.

In het Verenigd Koninkrijk op dit moment nog geen notering. Maar goed, ik weet niet precies hoe Afrojack en zijn label die release en promotie gepland hebben. En dat de plaat überhaupt in zoveel landen noteert is natuurlijk al geweldig!

Video: Afrojack trekt zich niets aan van kritiek (duur: 18 minuten)

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “‘Debuutalbum van Afrojack nu al zesvoudig platina’

  1. Yoshi

    Dat is knap zeg! Al vind ik Armin van Buuren een veel betere!

      /   Reply  / 
  2. Jos

    Als je het fragment terugkijkt zie je dat het gaat om 3x platina voor The Spark en 3x platina voor Ten Feet Tall en dat maakt samen die 6x platina!

      /   Reply  / 
    1. Marcus Lucas Auteur

      Je hebt gelijk. Nu je het zegt zie ik het ook. Gelukkig had ik de bron vermeld. Ik plaats een update, en zet de titel tussen aanhalingstekens.

        /   Reply  / 
  3. Johan van de Velde

    Zijn ‘muziek’ is aan mij niet besteed, maar succes kun je hem niet ontzeggen.

    Wel opmerkelijk, dat er dan bewust met cijfers gegoocheld wordt.

    Bij Afrojack heb ik altijd het gevoel dat zijn succes een beetje opgeblazen wordt.

    Klopt dus.

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Marcus, grappig, je hebt de alinea-spaties verwijderd?

      Iets anders: ligt het aan mijn apparatuur dat ik nu iedere keer mijn gegevens boven een te plaatsen bericht moet invullen?

      Dank je.

        /   Reply  / 
      1. Marcus Lucas Auteur

        Ik heb geen alinea-spaties weggehaald. Het herhaaldelijk moeten invullen bij reacties is mij ook onbekend. Ik zal het aan de technische dienst doorgeven.

          /   Reply  / 
      2. Nico

        Ja, dat laatste daar heb ik ook last van.

          /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>