Hit of Shit: Sue the Night – The Whale

Roots-indie-pop band is klaar voor het komende festivalseizoen

In oktober werd Sue the Night door 3FM uitgeroepen tot Serious Talent en aan het eind van het jaar kwam de Haarlemse band veelvuldig voor op lijstjes van beloftes voor 2015. Die verwachtingen moeten nu waargemaakt worden.

Twee weken geleden werd het album Mosaic gelanceerd en de bijbehorende single The Whale is de komende week 3FM Megahit. Levert al die aandacht iets op? Jawel, het album kwam vorige week behoorlijk sterk binnen op de 35ste plaats in de Album Top 100, maar is daar deze week alweer uit weggezakt.

In iTunes staat die plaat nu wel weer op de 72ste plaats. De single The Whale doet het helaas minder op een virtuele 194ste plek. De charts zijn echter betrekkelijk. Veel belangrijker voor de band is het komende festivalseizoen.

Schitterend dat 3FM zoveel werk maakt van Sue the Night. Het roots-indie-pop genre past perfect bij de zender, en het is ook nog eens een band die bestaat uit drie vrouwen en drie mannen. Met Suus de Groot als markante frontvrouw.

We hebben het geregeld over diversiteit; meer aandacht voor vrouwelijke artiesten en bands. Bij 3FM is de verdeling vaak schever dan bij andere zenders. De indie-alternative-scene heeft soms ongewild wat conservatieve trekjes. Dus als ze nu eindelijk een toffe band als Sue the Night pushen, dan past hulde!

Tot eind maart doet de Mosaic-releasetour Den Haag, Utrecht, Zwolle, Groningen, Rotterdam, Amsterdam en Nijmegen aan. Festivalorganisatoren kunnen ook hun slag slaan. Check tourdata en booking info hier op de Facebook-pagina.

The Whale op iTunes en Spotify

Sue the Night - The Whale

Loading ... Loading ...

Cortonville-interview: Sue the Night aast op festivals

Videoclip: The Whale

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>