Trijntje lanceert cougar-clip Songfestival

Nederland op dit moment een lage middenmoter bij de bookmakers

Trijntje Oosterhuis heeft donderdag de videoclip bij Walk Along gelanceerd. Met dat liedje vertegenwoordigt zij Nederland op het Eurovisie Songfestival 2015.

Het is een eenvoudige zwart-wit-clip. Conclusies over de podiumpresentatie, straks in mei, kunnen we er niet uit trekken. De demovideo voor de stage-act is inmiddels gemaakt en opgestuurd naar het productieteam van het festival. Aan de hand van die demo wordt het Songfestivaloptreden visueel vormgegeven.

Trijntje zei dat er in die demo allerlei mensen als stand-ins te zien zijn, dus we kunnen wel concluderen dat zij niet alleen op het Songfestivalpodium zal staan. Of het enkel om backing vocalisten gaat, of wellicht ook dansers, is onduidelijk.

In de videoclip figureert een aantrekkelijke jongeman met tattoos. In sommige reacties wordt Trijntje daarom aangeduid als cougar (een slang term voor een vrouw boven de 40 die het met jongere mannen doet). Op zich niet slecht want Trijntje heeft gezegd dat zij gaat voor ‘vrouwelijk en stoer’. Dat komt dus over.

Bookmakers

Hoe staan de zaken ervoor bij de wedkantoren? Van de 40 deelnemers zijn 34 liedjes bekend. De meeste gokkers denken op dit moment dat Italië, Zweden, Estland, Slovenië of Finland zal winnen. Het zijn slechts vroege gokkers.

Nederland beweegt nu rond de 25ste plaats voor de eindoverwinning en rond de 10de plaats als er gegokt wordt op welke landen uit de eerste halve finale zich zullen plaatsen voor de grote finale. Dat is kantje boord maar zou kwalificatie betekenen. Plaatsing voor de finale is in eerste instantie het belangrijkste.

Want voorspellingen bij bookmakers hoeven nu nog helemaal niets te betekenen. Vorig jaar rond deze tijd stonden Oostenrijk en Nederland bijvoorbeeld nog erg laag. Op het Songfestival won Oostenrijk uiteindelijk en werd Nederland tweede. Pas in de laatste week klommen zij bij de bookmakers op tot topfavorieten.

Op NLpop gaan we uiteraard voorbeschouwen, maar het duurt nog tien weken, dus het is nu wat te vroeg. Er zitten toffe nummer bij, en uiteenlopende aparte acts. Ook een opvallend Common Linnets-effect dit jaar: relatief veel duetten.

Haalt Trijntje de finale van het Eurovisie Songfestival?

  • Ja (56%)
  • Nee (44%)
Loading ... Loading ...

Videoclip: Walk Along

facebook share facebook share

13 Reacties // Reageer

13 thoughts on “Trijntje lanceert cougar-clip Songfestival

  1. BéTé

    Wat een slechte clip!! Dit versterkt de song alles behalve :(

      /   Reply  / 
    1. Johan van de Velde

      Ja en daar helpt geen enkel decolleté aan… :)

      Heeft het liedje overigens een nieuwe mix gekregen?

        /   Reply  / 
      1. BéTé

        Het klinkt opeens écht suffer dan suf. Suf nummer, suffe Trijntje met haar nep glimlach… totaal suffe clip.

        Ongelofelijk dat we dit Europa in laten gaan!!

          /   Reply  / 
  2. bastian

    Clip past niet bij het lied, vreemde keuze. Hopelijk ziet het er in Wenen beter uit (wetende dat Pannecoucke de regisseur is, moet dat goed komen). Nu bijna alle liedjes bekend zijn (behalve Montenegro) durf ik te zeggen dat NL opnieuw naar de finale gaat. In de eerste semi springt het lied eruit, blijft ook goed hangen. In de finale eindigt het aan de linker kant. Net of net niet in de top 10. Volgend jaar een killer song en het festival naar NL halen. Ik verwacht dat we binnen nu en 3 jaar het festival organiseren.

      /   Reply  / 
  3. BéTé

    Kan er aub een andere clip opgenomen worden??? Wat een drama deze clip!!

      /   Reply  / 
  4. Richard

    Wat een inspiratieloze clip. Net een goedkope C&A reclame van 3 minuten. Minimale opbouw.

      /   Reply  / 
  5. BéTé

    Wellicht handig om de tattoo-man die de clip “opleukt” een rol te geven op het podium.
    En dan Anouk als leadzangeres … en Trijntje op backing vocals. Dan gaan we voor de winst :D

      /   Reply  / 
  6. ivo

    clip is idd niet bijzonder model had van mij weg kunnen blijven. En over het songfestival zullen we gewoon het festival in mei zelf afwachten gezeik over het nummer hoort erbij het nooit goed genoeg wie we ook sturen met wat voor soort liedje ook

      /   Reply  / 
  7. Marcus Lucas Auteur

    Sorry mensen, voor de weinige updates deze dagen. Ik ben een beetje grieperig. Maar ik zal spoedig weer posten!

      /   Reply  / 
    1. BéTé

      Beterschap gewenst !!

        /   Reply  / 
      1. Johan van de Velde

        +1

          /   Reply  / 
      2. Marcus Lucas Auteur

        Bedankt! Het is denk ik meer een soort zware verkoudheid. Met zo’n vervelend drukkend gevoel op de bijholtes, enz. Ik vind het gek omdat ik onlangs al griep heb gehad. Jarenlang helemaal nergens last van, en nu ineens twee keer in één winter. Heel bizar.

          /   Reply  / 
  8. Gustin81

    Het is nooit goed genoeg. De afgelopen twee jaar was het ook niet goed. Vorig jaar zelfs tweede. Dus ga ervoor Trijntje!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>