538 Koninginnedag op het Museumplein: 5 tips

Morgen barst op het Museumplein het jaarlijkse 538 Koninginnedag-feest los. Een goed voorbereid mens telt voor twee, daarom hier vijf handige tips voor iedereen die van plan is naar Amsterdam te komen.

1. Het snelst ben je ter plekke vanaf station Amsterdam Zuid. Vanaf daar is het maar zes haltes met tramlijn 5. Ook kun je tram 12 vanaf station Amstel of Sloterdijk pakken en tram 3 vanaf station Muiderpoort. Vanaf het drukke Amsterdam CS gaan lijnen 2, 5, 16 en 24 naar het Museumplein.

2. Radio 538 publiceert geen blokkenschema met exacte tijden. Dat mag niet, om massahysterie op piekmomenten te voorkomen. Van te voren weet je dus niet hoe laat jouw favoriete act op het podium staat. Tenzij ze het natuurlijk zelf bekendmaken. Zo heeft Kane laten weten tussen 19 en 20 uur op het Museumplein te staan. Tiësto sluit af, vanaf ongeveer 21.00 uur. Het beste check je de website of twitter van jouw favoriete artiest voor een tijdsaanduiding. De deejays van Radio 538 kondigen wel elk uur wat er in de komende 60 minuten langskomt.

3. Het mobiele netwerk kan overbelast raken op het Museumplein, waar op de drukste momenten meer dan 200 duizend mensen staan. Sms’jes komen niet of met vertraging aan, bellen is soms niet mogelijk. Zeker wanneer je T-Mobile hebt, kan dit een probleem zijn, van die provider lijkt het netwerk standaard aan de overbelaste kant. Spreek dus met elkaar een punt af waar je elkaar treft, mocht je iemand kwijtraken.

4. De AH onder het Museumplein is op Koninginnedag gesloten. Wel zijn er verschillende geïmproviseerde horecastandjes waar je de hoofdprijs betaalt. Het beste neem je dus wat flesjes water en wat snacks van huis mee, om de kosten ter plekke binnen de perken te houden. Hoef je ook niet vaak in de rij te staan en loop je minder risico elkaar kwijt te raken.

5. Niets zo onvoorspelbaar als het weer. Een regenponcho meenemen (al is het maar een wegwerpplasticje) is niet onverstandig.

Mocht je er morgen bij zijn: veel plezier. NLpop slaat dit jaar een keertje over, maar laat vooral in de comments weten hoe het was.

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “538 Koninginnedag op het Museumplein: 5 tips

  1. Martijn

    Gewoon op tijd weggaan van huis is ook een idee.Dit wordt het 3de jaar dat we het museumplein bezoeken.Tot nu toe gewoon elke keer vanuit amsterdam CS lopend naar het museumplein gegaan. Zo pak je ook nog wat sfeer bij de grachten en dergelijke mee.Wij hoeven niet perse van 12.00 tot 21.00 op het museumplein te staan.

      /   Reply  / 
  2. B.K.

    Ik ben er vorig jaar geweest, maar het is mij veeeeeeeeeel te druk. Ik was toen ook lopend van het Centraal Station naar Museumplein, maar dat zou ik sowieso niet doen. Je bent al kapot voordat je daar aan komt, je bent zo ruim een uur aan het lopen en je raakt elkaar nog kwijt ook in die enorme massa van mensen. De terugweg was vorig jaar helemaal een ramp, omdat de binnenstad min of meer afgesloten was. Ik weet niet wat voor een route ik gelopen heb, maar volgens mij deed ik er toen ruim 2 uur over om van Museumplein naar Centraal Station te gaan. De line-up vond ik ook niet zo bijzonder vorig jaar, ik had alleen een stukje Van Velzen gezien (jippie???) en Ray & Anita en nog een paar artiesten die ik alweer vergeten ben. Tiesto sloot het af, maar dat had ik na twee ‘nummers’ ook wel weer gezien.

      /   Reply  / 
  3. Remy de Jager

    Leuke tips maar de trams die je noemt rijden niet op koninginnedag, er rijden speciale trams op aangepaste routes check gvb.nl, sowieso prima te lopen vanaf station zuid (volg de gele balonnen, die hangen er nu al :)

      /   Reply  / 
  4. Chris

    Daarnaast zullen veel trams omrijden als er vuilnis in de rails of op de rails ligt werd al aangegeven vanochtend, dat is dus ook nog een probleem. Lekker lopen dus en sfeer proeven.

      /   Reply  / 
  5. Pingback: Radio 538 Koninginnedag ook vanuit huis te volgen | Nlpop

  6. PINHEAD

    Gewoon lekker lopen vanaf Amsterdam CS naar het museumplein, het is misschien een eindje lopen, maar er valt onderweg genoeg te zien en de sfeer is top! En wij hoeven ook niet perse om 12 uur op het museumplein te staan. Wij stonden er van 14:30 tot 22:00, dan heb je het ook wel weer gehad. De eindshow van Tiesto was echt geweldig! Was het wachten waard! Volgend jaar neem ik gewoon een tas met heeeel veel flesjes drinken en wat eten mee, want telkens door die hele menigte mensen heen (wij stonden bijna vooraan) om een paar glazen drinken te halen, wordt je ook niet vrolijk van en bovendien mis je misschien een leuke artiest, want je bent minstens een half uur weg… Ga volgend jaar weer voor de 4e keer alweer, het is misschien druk, maar de sfeer is super! Hopelijk is dan het weer wat beter. mzzl

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>