Thé Lau geëerd met Edison Oeuvreprijs 2015

‘Ik ben zo trots en blij dat ik hier met hen mag staan vanavond’

Naast de Edison Pop prijzen is maandagavond ook een Edison Oeuvreprijs uitgereikt aan Thé Lau en zijn band The Scene. De singer-songwriter kreeg de prijs voor zowel zijn solowerk als de albums die hij met The Scene maakte.

‘Super te gek’, aldus Thé in een eerste reactie. ‘Ik heb veel ups en downs gekend de afgelopen 25 jaar. Snuifje hier en daar, veel drank, ruzie, vechtpartijen. Een echte band dus. Ik ben zo trots en blij dat ik hier met hen mag staan vanavond.’

De hits Iedereen Is Van De Wereld, Blauw en Open van The Scene zijn het meest bekend bij het grote publiek, maar de Edison-jury roemde Thé ook om zijn minder bekende solowerk. Daarin klinkt de schrijver nog sterker door, vindt de jury, met name op albums als God van Nederland en Tempel der Liefde.

De jury noemt Thé’s laatste album Platina Blues een meesterwerk en een hoogtepunt in zijn enorme repertoire. In 2013 maakte de 62-jarige Nederrocker bekend dat hij aan keelkanker lijdt en uitbehandeld is. Afgelopen zomer gaf hij een laatste reeks concerten, waaronder een emotioneel debuut op Pinkpop.

• Alle winnaars van Edison Pop 2015

Foto: Suzanne Bohncke

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>