Halve finale X Factor; wie maken er nu echt kans?

Nog een week en dan zijn we een nieuw popidool rijker. Maar wie moet de nieuwe collega van Jamai, Boris, Raffaëla, Nikki, Sharon Kips, Maaike, Red! en al die anderen worden? Momenteel zijn er nog zes kandidaten in de race om het winnen van X Factor. Al is volgens mij al lang en breed duidelijk wie de enige echte gerechtvaardige winnaar is: Lisa Hordijk.

De juryleden jubelen al weken dat het niveau weer zo ontzettend hoog is. En ja, er kunnen heel wat kandidaten heel goed zingen, sommigen zijn er al afgevallen. Maar met een mooie stem ben je er natuurlijk nog niet. Je moet ook gevoel voor ritme & muziek hebben, charisma, uitstraling, persoonlijkheid… niets mag ontbreken. En dan moet je ook nog onderscheidend zijn; de zoveelste Mariah Carey-wannabe zit niemand meer op te wachten.

Ik heb heel wat mensen boos horen reageren toen Irma of Rev ‘n Ros de strijd moesten verlaten. Volgens mij telkens niet meer dan terecht. Ik gebruik altijd als maatstaf: zou ik van deze kandidaat over een half jaar nog een plaatje kopen? En in heel veel gevallen is dat dan nee.

Voordat de liveshows begonnen, had ik mijn geld al op Lisa ingezet. Gedurende het programma ben ik nog verrast door Hester, die heel mooi ballads kan zingen, maar die uiteindelijk toch te weinig kwaliteiten heeft om mee te kunnen blijven draaien als zangeres. En Whatever is hilarisch in de omgang en het komt allemaal leuk over, maar veel verder dan het schnabbelcircuit zie ik ze niet komen. Zoals de meeste liveshow-kandidaten van dit jaar eigenlijk.

Nee, dan was de kwaliteit bij de laatste serie van Idols toch echt een stuk hoger.

Wie denk jij dat er na X Factor goed genoeg blijkt voor een carrière in de muziekindustrie?

facebook share facebook share

27 Reacties // Reageer

27 thoughts on “Halve finale X Factor; wie maken er nu echt kans?

  1. marcel

    Rachel en lisa en hester in de finale
    lisa heeft voor mij niet de x factor , ze kan goed zingen maar het raakt me niet
    de stem van rachel raakt me wel diep

      /   Reply  / 
  2. Henk

    Ik vind Lisa het meest charisma hebben en een dijk van een stem. Maar ze raakt mij niet qua emotie. Rachel daarentegen raakt mij wel, ik kreeg tranen in mijn ogen bij het horen van ‘What’s another year’ en dat heb ik echt nog nooit gehad bij dat liedje. Maar bij haar ontbreekt iets. Daarom tip ik ook Lisa als winnares en ik denk dat zij het ook nog ver zou kunnen schoppen. Ja en wie is de 3e? Ik denk Whatever omdat zij zoveel fans hebben en ook omdat ze echt grappig zijn. Maar verder komen ze niet.
    Maar ik wens de dames wel alle succes en ik gun ze allemaal de overwinning. Ach, maar misschien gun ik Rachel uiteindelijk wel het meest de overwinning. Zij heeft er al zo lang voor geknokt.

      /   Reply  / 
  3. Martin

    Ik vind Rachel persoonlijk té gemaakt, en ze heeft haar kans al gehad, en het niet waargemaakt.

    Ik denk dat Lisa en Hester de grootste kans op een overwinning maken. Hester is dan wel geen podiumbeest, maar ik denk dat ze toch in staat is een beter album dan bijv. Lisa te maken.

    Maar de toekomst zal het uitwijzen. Ik hoop persoonlijk dat Hester wint, en Lisa als 2e.
    Jamal zal het nooit echt maken, net als Roan ben ik bang. En Rachel heeft zoals ik net al zei haar kans allang gehad, en ze zal ook echt nooit een ster worden…

      /   Reply  / 
  4. Benny12345

    Ik hoop dat Rachel, Lisa en Whatever in de finale komen. En ik ben het niet mee eens dat je zegt dat het niveau lager ligt, want volgens mij was dit toch echt hoger. Het was jammer dat er vlak voor de liveshows een aantal goeie artiesten afvielen, omdat er niet genoeg plaatsen waren.

      /   Reply  / 
  5. Tom

    Als Lisa wint eet ik mijn schoen op…kom op mensen…gaat jullie dit niet vervelen? Iedere week weer dezelfde nummers..de zelfde uithalen…dezelfde strijkplank op het podium…dezelfde blikken….Nee geef mij maar Rachel…Rachel kan heel goed zingen en met emotie…ze heeft ook laten zien dat ze meerdere genres aankan (Pop, Soul, Ballads, Rock n Roll) dus bij haar hoef je niet bang te zijn dat je een album krijgt met alleen maar een bepaald soort muziek…en ze weet hoe ze het op het podium moet brengen..ze kan dansen..maar ze kan ook heel gevoelig op het podium staan! RACHEL MOET WINNEN!

      /   Reply  / 
  6. loffie

    Nou vind helemaal niet dat idols beter kanidaten had. Vind dat er veeeeeel meer talent bij popstars zit nu. Tsja ik hoop op finale met rachel, lisa en hester

      /   Reply  / 
  7. Jos (FMC)

    Rachel, Irma & Lisa zie ik een kwalitatief goed album maken!

      /   Reply  / 
  8. Bazz

    Lisa blijft een beetje op hetzelfde hoge niveau zitten, ik zie persoonlijk weinig groei. Toch vind ik haar stem meer geschikt voor (pop-)rock en soul wellicht. Rachel heeft misschien eerder een kans gehad maar vind het dan onzin als men zegt dat zij verder geen kans meer krijgt of niet zou moeten winnen, onzin natuurlijk. De muziekwereld is echt niet easy en met Rachel kun je veel kanten op! Wat mij betreft wordt het Rachel ..of Lisa maar aub geen whatever zeg brrr

      /   Reply  / 
  9. David

    Ik hoop zelf dat Lisa wint, want zij staat gewoon hoger boven de andere kandidaten qua niveau etc. Whatever en Roan vind ik nooit veel aan ookal is Whatever wel grappig, maar ik ben hun gewoon beu! Roan is een erg aantrekkelijke man met een aardige stem met weinig diversiteit erin. Jamal gun ik het wel om in de finale te komen. We kunnen wel een nederlandse Ne-Yo gebruiken. Hoewel rachel goed zingt, vind ik haar af en toe een beetje nep overkomen. Hester moet gewoon wat meer zelfvertrouwen opbouwen, die komt er wel. Mijn finale is Lisa, Jamal en Hester

      /   Reply  / 
  10. Suus

    Gisteren whatever gezien op het museumplein, het was vreselijk vals en ze stonden erbij als bange vogeltjes.
    Nee, totaal niet geschikt voor een grote carriere.

      /   Reply  / 
  11. Ron

    Je vergeet dat Rachel de enige is die ook een ballad kan zingen. Lisa heeft een geweldige stem, maar een interpretatie heb ik haar nog niet zien geven en Rachel wel. Lisa kan heerlijk bulderen met d’r stem, maar daar red je het niet mee, je moet je gevoel ook in een liedje kunnen leggen en ik hoop dat te zien vanavond, anders is ze NIET de terechte winnaar van X-factor

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Naar mijn mening ben je op je wenken bediend gisteravond.
      Top hoe ze dat nummer van Adele zong.

        /   Reply  / 
  12. BoycotIdols

    Niemand. Hoogstens een half jaar bekendheid voor de win(n)ares

      /   Reply  / 
    1. Moekmongd

      Haha dat zei je over Nikki ook…
      En dat is alweer 14 maanden terug

        /   Reply  / 
  13. BoycotIdols

    Suus, was er veel bekijks voor dat groepje wat je noemt?

      /   Reply  / 
  14. marcel

    net whatever gezien en het is nu toch wel duidelijk dat hun NIET bij de beste 3 horen dus ik vrees het ergste voor hun,….gelukkig

      /   Reply  / 
  15. Ron

    Wat was Rachel goed!!!

      /   Reply  / 
  16. marcel

    rachel was idd erg goed
    net weer die 2 trutten gezien met sweet goodbyes van krezip en ik voelde geen enkele seconde emotie, dat heb ik bij de orginele versie van krezip wel. stem NIET op hun, qua zang zijn ze echt ver onder de maat dan de rest

      /   Reply  / 
  17. vinn

    Rachel: voor mijn de winnaar, ze heeft alles in huis en heeft laten zien een echte alleskunner te zijn, in haar tijd in k-otic kwam ze niet uit de verf! Zij komt er wel!
    Whatever: Ze kunnen prachtig zingen en zijn erg geestig, zie wel een toekomst voor hun!
    Hester: Zij heeft een unieke eigen sound! En is een mooie (jonge)vrouw. Is jammer dat ze niet zo goed beweegt. Maar zij is het meest gegroeid!

    – Rachel, Whatever, Hester moeten naar mijn mening naar de finale –

    Lisa: Doet elke week het zelfde, ze zingt goed maar dat is het!
    Roan: Zingt wel aardig, performd goed maar mist toch iets
    Jamal: Had van mijn de livehows nooit moeten halen!

      /   Reply  / 
  18. L3R0Y

    Rachel is voor mij de enige terechte winnaar :D Zij raakt je met d’r stem en dat is bijzonder!!!

      /   Reply  / 
  19. Margriet

    Ik hoop dat Rachel gaat winnen. Geweldig om te horen hoe zij zingt. Verder vindt ik het terecht als Lisa naar de finale zou gaan. Rachel vind ik overigens beter dan Lisa. Ik ben de uithalen van Lisa wel een beetje zat, ook na vanavond. Ik zie geen variatie in haar optredens, jammer. Rachel, super hoe ze het elke keer weer doet en hoe ze je verrast, gaaf!

    En euh…ik vind ook dat bij Idols de lat hoger lag. Rachel en Lisa zouden van de finalisten de enigen zijn die mee zouden kunnen komen met Charlene, Nikki en Nathalie.

      /   Reply  / 
  20. marcel

    STEM OP RACHEL
    RACHEL MOET X-FACTOR 2009 WINNEN!!!!
    LISA SUCKS, sorry hoor maar ze kan goed zingen maar dat was het, rachel heeft het totaalplaatje

      /   Reply  / 
  21. Ray

    “Ik gebruik altijd als maatstaf: zou ik van deze kandidaat over een half jaar nog een plaatje kopen?”

    Ik zou van Rachel en Lisa de CD wel kopen, mits het geen standaard pop wordt en ze doen waar ze goed in zijn. Lisa uptempo rock achtige nummers met een enkele ballad; Rachel kan zo’n beetje alles aan maar ik zou haar het liefst gevoelige ballads horen zingen met hier en daar een stevig nummer. Haar vertolking van Maria Mena blijft briljant en misschien zelfs beter dan het origineel.

    Overigens begint er bij Lisa iets vervelends te komen, ze begint als Dinand te klinken van Kane, iets knauwerigs komt er naar boven. Plus dat ze week in week uit hetzelfde doet, stilstaan, uptempo rock nummer erg goed zingen en klaar. Rachel daarentegen doet verschillende dingen en danst ook.

    Ik hoop dus dat 1 van de dames wint, voorkeur voor Rachel en dat ze allebei een CD gaan maken en hun eigen kledingstijl mogen gebruiken want wat zien ze er soms uit zeg.

      /   Reply  / 
  22. Benny12345

    Jamal in de finale? Ik had liever Whatever gezien. Ik denk dat Whatever heel goed het gaat dat Krezip achterlaat, op kan vullen. Als je kijkt(luistert) naar de optredens van Whatever als ze een liedje van Krezip doen (Sweet goodbyes & I would stay), dan vindt ik die persoonlijk toch beter dan de andere liedjes die ze hebben gedaan.
    En als reactie op die gene ergens hierboven mij, die zij dat het optreden op het Museumplein niet goed is, die geef k inderdaad wel gelijk. Maar natuurlijk is niet elke artiest meteen klaar voor zo een evenement.

      /   Reply  / 
  23. Anne

    Ik ben blij dat Rachel en Lisa in de finale staan!! Lisa vind ik geweldig, en ik heb er zeker vrede mee als ze wint. Maar: Rachel is veel veelzijdiger, speelt meer met de camera’s, kan beter bewegen/ dansen op het podium en ik vind haar stemgeluid mooier. Daarom is Rachel mijn absolute nummer 1! Ik hoop dat Rachel wint!!

      /   Reply  / 
  24. Anne

    Ow ja, en jamal vind ik echt de minste van de drie…

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>