Hit of shit: Irma Derby (X Factor) – Resolution (video)

Irma Derby was één van de vele kandidaten van X Factor dit jaar met een verleden in de muziekindustrie. Ze had wel eens een plaatje opgenomen en ongetwijfeld waren er gouden bergen beloofd, ze zijn niet gekomen. Irma viel enkele weken geleden af tijdens de liveshows en haar platenmaatschappij van toen heeft nu snel die oude single opnieuw uitgebracht. Meteen is duidelijk waarom Irma niet eerder doorbrak.

Oei, wat een beroerd nummer! Het ontbreekt aan een catchy melodie, het nummer in zijn geheel is behoorlijk zouteloos en Irma kan haar vocale kwaliteiten maar zeer beperkt tentoonspreiden.

Tussen de exit van Irma in X Factor en het uitbrengen van de video zitten enkele weken. Je zou zeggen genoeg tijd om een leuke video in elkaar te flansen. Maar wat we hier zien, ontstijgt het niveau hobbyïsme niet.

Alle kandidaten van X Factor hebben een contract moeten ondertekenen dat de platenmaatschappij gekoppeld aan het programma eerste keuze hebben voor het binnenhalen van nieuwe artiesten. Bovendien mag de winnaar als eerste een single uitbrengen. Irma heeft een maas in het contract gevonden door een bestaand nummer opnieuw onder de aandacht te laten brengen.

Maar als dit het visitekaartje is dat je wilt afgeven? Heel stom. Alle credits die ze had opgebouwd, zijn in één keer tenietgedaan. Want dit broddelwerkje gaat natuurlijk nooit de hitlijsten in. Die carrière in de muziekindustrie kan ze dus weer op haar buik schrijven.

Resolution

Loading ... Loading ...

Bekijk de video (als je durft):

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Hit of shit: Irma Derby (X Factor) – Resolution (video)

  1. PB

    De videoclip is inderdaad bagger, maar het nummer zelf is helemaal niet slecht. Het zal geen grote hit worden, maar het is lang niet zo erg als jij beweert, Herman. Overdrijven is ook een vak.
    Ik vind het een aardig nummer dus ik zeg: Hit!

      /   Reply  / 
  2. Cathelijn

    De clip vind ik inderdaad ook een beetje jammer .. vooral ook omdat Irma er zelf niet in te zien is. Maar de reden daarvoor is het contract dat ze met X-Factor heeft. Het nummer daarentegen vind ik echt super .. vandaar dat ik ook gekozen heb voor ‘hit’!! Er is inmiddels vanuit het buitenland (Amerika) ook interesse getoond naar Irma, en ik hoop dan ook dat ze zometeen ergens een mega deal kan afsluiten .. en dit nummer niet ‘t laatste is, wat we van haar hebben gehoord.

      /   Reply  / 
  3. Peter

    Hoe geweldig ik Irma ook vind dit is natuurlijk een bagger nummer. Zelf Madonna zou hier geen hit mee scoren. Ligt niet aan Irma maar aan het nummer en dat gaat de top 40 zeker niet halen.

      /   Reply  / 
  4. Ernestine

    wat een belachelijk overdreven recensie!!
    en dat van die clip, als je goed was geinformeerd had je geweten dat die clip op deze manier is gemaakt omdat Irma zelf niet in de clip mag, ivm x factor.
    daar hebben ze van die leuke wurg contracten..snap je.
    “ze had wel eens een plaatje opgenomen”
    laten we ff niet vergeten dat er 2 dikke hits zijn geweest waar de stem van Irma voor is gebruikt!

    Een moment zonder jou’ en Ready or not!

    waarom mag een artiest niet gewoon haar ding doen en daar erkenning voor krijgen?
    maar goed zoals dat in dit wereldje werkt is negatieve reclame ook reclame, en vaak betere reclame..er komt vaak juist meer aandacht dan, dus eigenlijk is het juist weer goed wat je schrijft.

      /   Reply  / 
  5. peter d

    Het komt allemaal door die wurgcontracten.Ready or not is een klassieker die we nog bijna elke dag op 1 van de radiostations horen voorbijkomen.Als een producer iets uitbrengt wat in het verleden is uitgebracht hoeft irma niet afgekraakt te worden.Herman die het stuk schrijft zal wel in loondienst zijn bij rtl.Irma hoeft niet na te trappen ze is gewoon goed.En heeft terwijl ze 10 keer beter was dan luigano het strijdtoneel met trots en opgeheven hoofd verlaten.Zij trapt niet na.Zij heeft geen clip gemaakt alleen haar stem geleend 7 jaar geleden.Bovendien ik geloof ook niets van het sms verkeer allemaal van tevoren bepaalt.Want irma had in de finale moeten staan.Daarom komen mensen in nederland niet verder niemand gunt de ander wat.

      /   Reply  / 
  6. bvv

    Ik vind het een wereld nummer en als ik nu in de top40 kijk kan ik nog veel slechtere nummers opnoemen.
    Tja..de video tis mischien niet helemaal wat iedereen er van verwacht,maar wel weer eens wat anders dan blote vrouwen en bling bling.

    Denk dat de toemkomst erg rooskleurig zal gaan worden voor irma als zangeres,als we de carrieres in de handen van rececenten moeten leggen dan scoort alleen het grote geld.

    ALs laatste kan ik alleen mar zeggen dat op alle polls en hitlijsten en downloadlijsten ze erg hoog staat ,dit is geen verzinsel maar een feit.

      /   Reply  / 
  7. veldmuisje

    Dit is echt een geweldig nummer. Veel beter dan merendeel van de bagger die in de top 40 staat.

    Irma is een topzangeres en we zullen nog heel van van haar te horen gaan krijgen. Ze is niet voor niks op You tube 1 miljoen keer bekeken…

    Er zullen altijd mensen zijn die wat te zeuren hebben,en de videoclip had misschien iets anders kunnen zijn, maar zoals je al eerder kon lezen kon ze er waarschijnlijk niks over zeggen.

    Irma heeft voor mijn nog steeds de grootste X factor van alle deelnemers en we zullen zien hoever de winnaar zal gaan komen, kijkende naar het aantal mensen die het als winnaar echt hebben gemaakt.

    Stop met zeuren en gun mensen eens hun geluk !!!

      /   Reply  / 
  8. Erwin

    punt1 , Irma is een top zangeres daar kan je niet omheen, tenzij je geen oren hebt.
    punt 2, heeft ze met haar charme een grote aanhang vergaard onder het nederlands publiek
    punt3, doet haar single Resolution het momenteel erg goed en stijgt in de charts
    punt 4 , zit zij jammer genoeg niet in de clip maar dat mocht ze ook niet
    punt 5 , is het een feit dat we nog veel van haar gaan horen.

    punt 6 , Herman mag zijn mening geven in bovenstaande recentie, maar zijn geloofwaardigheid staat wel te grabbel. Wie is hij, wat kan hij, wat voor een muzikale inschattings vermogen heeft hij.
    punt 7 NIKS!

      /   Reply  / 
  9. Herman2

    Hey Herman,
    Check dit op Kloaka:

    http://www.kloaka.nl/stelletje-hobbyisten/

    Iedereen heeft zo ze eigen mening.
    Zo ook Herman Roggeveen (Klik als je durft).
    En wel over kloaka’s video kunsten.

    Tussen de exit van Irma in X Factor en het uitbrengen van de video zitten enkele weken.
    Je zou zeggen genoeg tijd om een leuke video in elkaar te flansen.
    Maar wat we hier zien, ontstijgt het niveau hobbyïsme niet.

    Wat meneer niet weet is dat kloaka maar 1 week in totaal de tijd heeft gehad.
    Maar goed ik ga mezelf niet verdedigen, bitch je weet zelf kloaka is fucking professional :)
    Wij schoppen kont we hebben tenminste onze eigen blog en niet een accountje bij blog.nl.
    Wij maken onze eigen video’s met onze rotkop erop en zitten niet alleen maar in het publiek en hopen dat onze naam genoemd wordt.
    Fucking hilversum geil je wint het alleen van ons met een potje scrabble.

    Maar ja gelukkig zijn je bezoekers het ook niet met je eens.

    Auw!

      /   Reply  / 
  10. LucSon

    Wow, echt een geweldig leuk liedje! Mooie clip erbij! Ik zie dat er slechte reacties zijn over de clip maar ik vind die juist grappig :) Maar Irma mocht zelf nog niet in een clip verschijnen omdat ze bij de X Factor nog aan een contract vast zat :o

    Ik vind het zeer zeker een HIT!

    Groetjes Luc ;)

      /   Reply  / 
  11. Pingback: Irma Derby (X Factor) gaat verder met vorig label | Nlpop

  12. Pingback: Hit of shit: Irma Derby – Shelter You (video) | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>