Het nieuwe talent met platencontract: Lisa Hordijk


Wat we al maanden geleden zagen aankomen, is vanavond werkelijkheid geworden. Lisa heeft X Factor 2009 gewonnen en lijkt een glansrijke carrière tegemoet te gaan. Met haar vertolking van Hallelujah (origineel door Leonard Cohen) heeft ze 100 duizenden zielen in Nederland geroerd.

Lisa Hordijk moest het in de finale opnemen tegen Rachel en Jamal. Jamal viel als eerste af en mocht zijn single niet ten gehore brengen. Rachel kreeg die kans wel en deed een fantastische vertolking van What Hurts the Most, origineel van Rascal Flatts. Alleen bij haar eerste twee nummers ging het niet helemaal vlekkeloos; de uithaal bij I Will Always Love You werd opnieuw niet gehaald.

Rachel is zeker een getalenteerd zangeres, maar tegen een supertalent als Lisa valt niet op te boksen. Wat een mooie stem, wat een bezieling bij het zingen, wat een uitstraling, wat een power en vooral wat een liefde voor muziek en optreden. Het is bijna vreemd dat Lisa niet eerder is opgemerkt als talent, maar dat er toch weer een talentenjacht voor nodig was.

Volgens Wendy en Martijn is er als een dolle ge-sms’t. Het telefoonverkeer in half Nederland zou platliggen. De vader van Rachel biechtte zelfs op meer dan 700 keer te hebben ge-sms’t vanavond. In totaal is er vast meer dan een miljoen keer gestemd.

Hallelujah is nu te downloaden vanaf de X Factor site, morgen ook in andere downloadplatforms. En vanaf woensdag als fysieke single in de winkels verkrijgbaar.

Of er voor Rachel ook nog een single in zit? Ze heeft natuurlijk al eerder een kans gehad in de platenindustrie. En in deze tijden van recessie… zelfs voor Lisa is er maar een platencontract dat één album behelst. Anderzijds biedt dat ook weer vrijheid, want na dat album kan ze waarschijnlijk haar echte muzikale droom najagen met een platencontract dat ze zelf heeft uitonderhandeld. Niet dat Sony/BMG nu een wurgcontract heeft neergelegd, maar het zal niet zo custom-made zijn als waar je op hoopt.

Lisa, van harte gefeliciteerd, een verdiende overwinning. Ik ga van je genieten (al gaat dat denk ik pas bij de tweede single gebeuren, want zelf was ik niet heel erg laaiend enthousiast over het liedje Hallelujah).

Bekijk Lisa met Hallelujah:

Zie ook:
- Jamal eerste afvaller in finale X Factor
- Finale X Factor: Het was een fraaie revanche
- X Factor: Lisa doet Hallelujah, Jamal zingt Never Too Much, Rachel krijgt What Hurts the Most

facebook share facebook share

126 Reacties // Reageer

126 thoughts on “Het nieuwe talent met platencontract: Lisa Hordijk

  1. Meliss

    Niet verdient, waar is de uitstraling? waar is ‘t gevoel? Kan alleen maar naar de grond kijken, of chagerijnig zijn.

    Onverdiend!

      /   Reply  / 
  2. Marlies

    Ach ja, weer lekker doorgestoken kaart zullen we maar zeggen he ;) Rachel was gewoon beter, zowel met dr single als met dr andere twee optredens. Maar goed, ben stiekem beetje blij dat Rachel 2e is geworden. Ik weet echt zeker dat ook zij een platendeal gaat krijgen. Zit ze iig niet aan een wurgcontract vast. Zij verdient zo veel beter dan de zoveelste coversingle! Zij heeft nu meer vrijheden, straks een platenlabel dat iig 100% achter haar staat, etc. Beter voor haar! :)

      /   Reply  / 
  3. esther

    ik ben het niet met jullie eens. lisa is de terechte winnares. zo als zij dat lied ter gehore heeft gebracht was geweldig. ik vond dat rachel zoveel steken heeft laten vallen vandaag. lisa, van harte gefeliciteerd met je overwinning.

      /   Reply  / 
    1. Jakob

      Groot gelijk!

        /   Reply  / 
  4. evert

    hier hoor je ook nooit meer wat van. 100 duizenden geraakt? mij niet.

      /   Reply  / 
  5. Bram

    Helemaal terecht, Lisa heeft een geweldige stem. En al dat commentaar dat Lisa niet danst slaat echt nergens op, geen een Nederlands programma waar regelmatig artiesten optreden biedt podium voor artiesten die dansen (de wereld draait door, mooi weer de leeuw, life and cooking)

      /   Reply  / 
  6. Jos

    Terecht Lisa is toch al weken lang het beste!
    Al had ik het Rachel super gegunt.
    Over de liedjes keus ben ik minder enthousiast al zingt lisa het super!
    Hoop het zelfde verhaal als bij Nikki wie ik vanaf de 2e single geweldig vond en dat album.
    Want ik vind Hallelujah een mooi nummer en goed gezongen, alleen niet echt een nummer wat ik zelf 100en keren zou draaien.

      /   Reply  / 
  7. breur

    Liever Rachel als winnaar gezien maar bij Idols heeft Jim het ook verder gebracht al die Jamai die 1e werd!!! Kop Rachel, neem het ervan

      /   Reply  / 
  8. marcel

    ben het er totaaaaal niet mee eens, hallejuha is echt een vreselijk saai nummer en niemand zal naar de winkel rennen om dit plaatje te kopen, ze zal het moeten hebben van de downloads en zal daarmee vast op 1 binnenkomen maar het lied zal al snel uit de top 100 verdwenen zijn let maar op me woorden, deze singel heeft totaal geen hit potentie, Rachel deed het 10000 keer beter met what hurts the most , kreeg er tranen van in me ogen en kippenvel, echt onterecht dat ze 2e is geworden maargoed ik hoop dat rachel OOK een kans krijgt om een singel en eigen album uit te brengen

      /   Reply  / 
  9. BoycotIdols

    Hou nou toch eens op over te zeuren over doorgestoken kaart, mensen. Dat is het vanaf het begin al. De single gewoon niet kopen is de beste remedie. Van alle 2 niet. Want het is een cover waar ze waarsdchijnlijk toch niet achterstaan en in de hype van het programma MOETEN uitbrengen.

    Mar Nederland: Gefeliciteerd. Met weer de geboorte van een eendagsvlieg.

      /   Reply  / 
  10. ruben

    toch jammer dat ze heeft gewonnen, want wie wil er nou een poster van haar boven je bed? Jamal of Rachel was gewoon beter geweest voor Nederland. Ik hoop voor Lisa dat er een tweede single komt. Contract is een contract maar toch. Tot slot wil ik toch wel even zeggen dat Lisa toch wel heel goed kan zingen. Maar geen idool is voor mensen. Ik denk dat er weinig mensen zijn die haar als voorbeeld zien.

      /   Reply  / 
  11. merel

    Wat een leuke griet die Lise, blijft lekker zich zelf. Laat zich niet stylen en wat een Strot !!!
    Die kan nog wel eens wereldwijd doorbreken.

      /   Reply  / 
  12. Erik

    Tja, als Lisa wint is het niet goed en als Rachel wint zou het ook niet goed zijn geweest. ‘t Is toch wat…

      /   Reply  / 
  13. Koeno

    Wel erg wannabe X-factor Uk…

      /   Reply  / 
  14. marcel

    de nummers zijn nu te downloaden(niet legaal) van lisa en rachel als mp3 :)

      /   Reply  / 
  15. annet

    Super dat lisa gewonnen heeft. Wat een strot heeft zij. Zo zijn er maar weinig. En sorrie maar jamaal en rachel vallen toch echt in het niet vergeleken bij LISA helemaal top

      /   Reply  / 
  16. hmm

    Onverdiend? doorgestoken kaart?
    Lisa kan nu eenmaal beter zingen dan Rachel.
    En als rachel zoo goed is, waarom heeft ze niet allang een platencontract? Ze gaf zelf aan dat ze er veel mee bezig was en dat niemand haar wou…(hier komt vast weer zo’n leuk antwoord op)

    maargoed ieder zijn eigen mening.

    Ik vind het in ieder geval terecht dat Lisa gewonnen heeft..wat een stem!

      /   Reply  / 
  17. Henk

    Wat een gezeur mensen. Je komt er niet aan onderuit dat Lisa toch de beste performance deed en dit nummer fantastisch zong. Ikzelf vond Rachel altijd meer feeling hebben, maar Lisa zingt dit lied wel krachtig, maar toch ook ingetogen en met gevoel. Een terechte winnares. En daar ontkomt niemand aan.

      /   Reply  / 
  18. Frans

    Hallelujah, wie dat nou weer uitgezocht heeft voor Lisa komt zeker van het ganzenbord.
    Daar luistert toch niemand naar, terwijl deze meid zo goed kan zingen der moet toch wel een goede song writer zijn die een pakkend liedje voor haar kan schrijven, zo een liedje waar je dat speciale gevoel bij krijgt als iets heel goed en lekker in het gehoor ligt.
    Dat is dit liedje hoe mooi ook gezongen, naar mijn mening niet.

      /   Reply  / 
  19. vinn

    Rachel had moeten winnen. KLAAR!

      /   Reply  / 
  20. Tom

    Rachel had echt moeten winnen..het moment dat zij What Hurts The Most zong kreeg ik tranen in mijn ogen..je kon haar wanhoop gewoon proeven..hoe graag ze dit wilde…

      /   Reply  / 
  21. ivo

    Wat ik jammer vind is dat ze allebei met een cover aankomen hadden tjeerd oosterhuis en eric van tijn niet nog een nummer klaar liggen dat voor de finalisten geschikt was??? Vind het zo makkelijk om met een cover als eerste single te komen. En ik vind zelf dat rachel had moeten winnen maar ja nu krijgt ze wel meer tijd om met een album te komen met eigen materiaal. Trouwens wat misschien leuker was geweest was om beide singles uit te brengen en aan de hand van de verkopen de winnaar te bepalen

      /   Reply  / 
    1. Anne

      Ja dat is idd leuk, dat moeten ze eigenlijk voortaan doen :)

        /   Reply  / 
  22. BoycotIdols

    n Cover. Uiteraard, Ivo. Wat had je anders verwacht? Er moet iets uitkomen direct na het programma. Anders zijn ze meteen al niet hot meer.
    Er is geen tijd om een eigen liedje te componeren, he.

      /   Reply  / 
    1. Tsjakka

      Hoezo uiteraard? Dat is onzin, want bij alle andere finalisten van zowel Idols als X-Factor zijn er altijd nieuwe nummers gecomponeerd.

        /   Reply  / 
      1. Mariska

        Zijn vaak covers geweest hoor: Right here right now was een cover, Heart break away was een cover, dit waren allemaal covers…

          /   Reply  / 
        1. Helen

          Alleen Jamai en Jim hebben een nieuw nummer gekregen en Nikki. De rest kreeg allemaal een cover.

            /   Reply  / 
  23. L3R0Y

    Ook ik had liever Rachel gezien als winnares. Rachel is voor mij in iedergeval de beste zangeres! Zangtechnisch is ze erg goed, ze durft idd risico’s te nemen en ze raakt je! Lisa heeft me al die weken niet kunnen raken, omdat ze zonder enige emotie en bezieling zingt…tot de finale..! Met Hallelujah heeft zij bewezen ook emotie over te kunnen brengen! Echt super gedaan! Echter, blijft Rachel voor mij verruit de beste! Haar vertolking van Just Hold Me, What’s Another Year, Good God & One Night Only waren echt fenomenaal :D !!! Ben benieuwd naar de toekomst van beide dames :) !

      /   Reply  / 
  24. BoycotIdols

    Het nummer van Jamai, Jim en Nikki waren ook van iemand anders. Geen enkele Idol of wat dan ook is nog nooit met een geheel eigen nummer gekomen. Allemaal lekekr goedkoop scoren.

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Dat zeg ik ook niet en daar ging de discussie niet over. Het waren originele uitvoeringen en geen covers.

      Marco Borsato heeft ook nog nooit een eigen nummer uitgebracht, dus tsja….

      Op dat moment in hun carrière waren ze nog niet zo ver om zelf te schrijven. Overigens stond er op het album van Jim en Jamai wel een eigen geschreven nummer. Op die van Jim zelfs 2 en dat op 15 jarige leeftijd.

        /   Reply  / 
  25. L3R0Y

    Op 9 mei 2009 won Lisa Hordijk de finale van X Factor. Rachel Kramer werd de verliezend finalist. Lisa en Rachel verschillde nog geen procent met elkaar. Hordijk had 50,47% en Rachel dus 49,53.

    Bron wikipedia

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Je bent wel een volhouder zeg…. het is een open bron waar iedereen waarheden maar ook ONwaarheden kan neergooien. Als er geen officiele bron bij staat, is het dus niets waard. Officieel zijn er geen procenten naar buiten gebracht.

      Zeker die 2 cijfers achter de komma… pfff… kan het overigens ook niet vinden op Wiki, want dan kun je mooi zien wie het heeft toegevoegd.

        /   Reply  / 
  26. BoycotIdols

    Jim heeft er hoogstens inspraak ingehad, maar componist was iemand anders.

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Nee hoor, hij heeft met Jamai samen het nummer She’s gone gecomponeert en geschreven. Met Danny (zijn broer) heeft hij You need love gecomponeert en geschreven.

        /   Reply  / 
  27. BoycotIdols

    Zal dan wel, maar het werden geen hits dus. Trouwens dat je 2 nummers op een album mede componeert is geen bijzonderheid. Ik ‘ken’ gasten die op diezelfde leeftijd al een heel album zelf geschreven hadden…

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Ach ja.. zo kun je alles recht lullen dat krom is. In ieder geval klopt dus de quote ‘Geen enkele Idol of wat dan ook is nog nooit met een geheel eigen nummer gekomen.’ slaat als een tang op een varken. Zowiezo slaat ‘Geen enkele’ en ‘nog nooit’ al nergens op, want dat betekend ‘Alle Idols zijn altijd met eigen nummers gekomen’, maar ik denk dat ik begrijp wat je bedoelt. :-)

      Daarnaast is het logisch dat het geen hits werden aangezien ze niet op single zijn uitgebracht. Het album is wel goud, dus indirect wel een succes :)

      En tsja.. dat jij weer gasten ‘kent’ blabla, dat zal wel weer :-) Die zullen ook wel meer dan 40.000 exemplaren hebben verkocht dan?? Heel goed als je dat al kan op die leeftijd, dus petje af!

        /   Reply  / 
      1. Geesje

        Je kent ze wel Helen, zijn denkbeeldige gasten.
        Daar kent hij er heel veel van b.v van het Conservatorium Jaja..

          /   Reply  / 
    2. Geesje

      Hahaha!!!

        /   Reply  / 
  28. jos

    Gaaap !!!!!

      /   Reply  / 
  29. merel

    Ik “ken” ook gasten die Jim een half jaar gaven in 2003.

      /   Reply  / 
    1. Geesje

      Hahaha!!!
      Die post hier het meest ja>

        /   Reply  / 
  30. BoycotIdols

    Inderdaad Helen. Ook die CD van die gasten is toen aardig verkocht. Wat ze overigens nog steeds doen met liedjes van hunzelf en door hun zelf (nu al 9 studioalbums). Die paar liedjes die Jamai, Jim of whatever zelf geschreven zouden hebben. Wow knap zeg. Nee er is geen enkele Idol geweest die met een geheel eigen liedje kwam. Altijd moesten ze een cover of een al bestaande tekst, wat nog niet uitgebracht was, voordragen. Face it. Zo gaat dat nu eenmaal met goedkope rommel.

    jos. Weltrusten.

      /   Reply  / 
  31. BoycotIdols

    Sorry merel, had niet voorzien dat ie in musicals zou gaan spelen. Als musicalster houdt ie het aardig uit. Als popzanger, ach ja dat weten we nu wel, mislukt.

      /   Reply  / 
  32. BoycotIdols

    Nog niet eens musicalster. Sterretje. Want in grote produkties staat ie niet…

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Jij kunt jezelf werkelijk niet meer serieus nemen lijkt me?

      Dit heeft gewoon geen zin meer. Ik hou niet van zo’n reactie van Jos, maar ik geef ‘m wel gelijk. Met jou is gewoon geen discussie te voeren want je komt uiteindelijk met onwaarheden die de plaat voor je hoofd niet voorbij komen.

        /   Reply  / 
  33. BoycotIdols

    Welke onwaarheden dan precies, Helen? Als je dat beweert moet je ook zeggen welke.

      /   Reply  / 
  34. BoycotIdols

    Ik denk dat het euvel is dat jullie het vertikken me in sommige punten gelijk te geven. Dan zijn het maar meteen onwaarheden.

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Of het euvel zit ‘m in het vertikken van het toegeven van je ongelijk.

      Om te beginnen heeft hij in in totaal 2 producties gestaan die beiden genomineerd zijn voor een Musical Award in de categorie ‘Grote productie’ gemaakt door de 2e productent van Nederland met bezoekersaantallen van zo’n kwart miljoen bezoekers. Ik weet niet uit welk boek jij de definitie van ´grote productie´ haalt?

      En daarnaast ben ik heel benieuwd naar de criteria die vastgelegd zijn waaruit blijkt dat een zanger mislukt is? Ter referentie: welke vergelijkbare zangers zijn dan mislukt volgens jou? En wanneer is een artiest gelukt dan in jouw boek van feiten?

        /   Reply  / 
  35. BoycotIdols

    Helen. Nou, welke onwaarheden dan?

      /   Reply  / 
  36. BoycotIdols

    Ten eerste; Musicals waar Jim in zit vallen toch onder het bedrijf van Albert Verlinde. Die heb ik zelf eens horen zeggen dat ie zich richt op wat kleinere musical-produkties. Dus geen onwaarhedi wat ik zeg

    Een zanger is mislukt als ie om bekend te blijven allerlei nevenactiviteiten moet doen. Buiten de hype nr 1 van Jim (overigens maar 9 weken genoteerd) heeft ie zelfstandig nooit meer de top 10 gehaald. (En nee, de sjoemellijst van de top 100 tel ik niet mee) Als hij een glansrijke carriere als popzanger had willen hebben had ie zich daar op moeten concentreren. Nu komt het over als aandachttrekkerij. Vergelijkbare mislukte zangers. Laat ik het kort samenvatten, alles wat uit Idols/X Factor/Popstars komt, met uitzondering van Boris. (Niet mijn smaak muziek, maar die zie ik wel een aantal jaartjes meedraaien).

    Nu draai ik het om. Wanneer vind jij een zanger geslaagd?

      /   Reply  / 
    1. Remko

      De grote van een musical meet zich af aan het aantal mensen in een productie. Annie, Grease, Fame en Footloose zijn alle grote producties. V&V heeft daarmee bewezen dat ze de grote musicals aankunnen.

        /   Reply  / 
  37. BoycotIdols

    Ik bedoel vind jij Jim geslaagd dan.
    Het grootste gedeelte van zijn optredens zijn nog steeds bij kinder-, school of huisvrouwen feestjes. In die 6 jaar dat ie bezig is had je toch al minstens verwacht dat ie dan eens om mee te beginnen op Parkpop gestaan had ofzo. Waar ie buiten zijn vaste fanbase ook andere mensen zou kunnen overtuigen. Maar ik denk wel dat ie ook wel beseft dat ie nooit helemaal serieus genomen zal worden. Daarvoor was zijn eerste visitekaartje te zwak. Blijft voor vele het zangertje uit Idols met de verkouden klank…

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Jim staat trouwens samen met Boris op dat leuke huisvrouwenfeestje waar zo’n 15.000 bezoekers per dag komen. Boris staat er zelfs iedere dag, die komt er wel, echt geslaagd die gozer!!

      En in welke categorie zijn optreden op museumplein? Kinder-, School- of huisvrouwenfeestje? Belachelijk inderdaad dat de rest van de Nederlandse muziekindustrie daar gaat staan.

      Jij hebt gewoon je eigen waarheid en daar laat ik het bij. Je leeft in een zeer bekrompen wereld met eigen feiten en wetten.

        /   Reply  / 
  38. BoycotIdols

    O ja, waar heb ik ongelijk gehad dan.

    Ik heb soortgelijke discussie gevoerd over Sharon Kips, Rafaella, Maaike Jansen, Men2B etc. Daarvan zei ik allemaal dat het niet lang zou duren en werd me ook van alles om de oren geslingerd.

    Je weet zelf ook hoe het met die lui afgelopen is… Maar niemand die het maar heeft durven toe te geven.

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Je hebt uitzonderingen op de regel en dat schijn jij steeds over het hoofd te zien. Niet iedereen is een succes, maar ook niet iedereen mislukt. Zo gaat dat in het leven zo ook in deze wereld van artiesten.

        /   Reply  / 
  39. BoycotIdols

    Makkelijk antwoord helen. Wie is er echt geslaagd dan uit dit soort programma’s. Behalve Boris kan ik verder niemand noemen… en je zal zien ook Lisa zal geen uitzondering zijn…

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Het zijn er inderdaad maar een paar anders zou het weer een regel worden hè en geen uitzondering ;)

      Ik denk dat het, ieder met zijn eigen publiek, geldt het voor Jamai, Jim en Boris. Nikki en Lisa zou het kunnen lukken maar daarvoor zijn ze te kort bezig om dat nu al te zeggen.

        /   Reply  / 
  40. BoycotIdols

    Zeg nou zelf helen, wel heel erg ‘toevallig’ dat de eendagsvliegen van de laatste jaren allemaal afkomstig zijn uit talentenshows…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Eendagsvliegen zijn er altijd al geweest. Het enige waardoor het van een talentenjacht zo blijft hangen omdat ze een eerste instantie een enrome bekendheid hebben. Een tijdje terug is daar nog een hele documantaire serie over geweest. Vroeger waren er een hele boel van dat soort nummers maar omdat je eigenlijk de artiesten niet echt kon was je ze ook snel weer vergeten.

        /   Reply  / 
  41. BoycotIdols

    Hehe remko. Nu snap je het.
    Mensen worden gehyped en alles voorgekauwd. Ja en als je 6 maanden zo vertroeteld wordt he, vind je het allang best. Zo’n Smits of Edwin Jansen malen er heus niet om hoe lang ze bekend zijn hoor, als ze er maar (even) aan kunnen verdienen.

    Wat ik al zei, dat kan gebeuren na 1 seizoen, maar na 5 seizoenen? Terwijl je weet dat je vorige idolen waarvoor je je blut gesmst hebt allemaal geflopt zijn…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Jammer dat je zo selectief leest. Ik schrijf dus dat ze er altijd zijn geweest. Ook zonder de talentenjachten.
      Maar over wie wel of niet geflopt is ga ik met jou de discussie niet aan omdat je daar totaal je eigen idee over hebt die niet geheel gestaafd is op feiten.

        /   Reply  / 
  42. Remko

    Als ze met haar een plan maken zodat ze zichzelf op de kaart kan zetten dan kan het haar wel gaan lukken.

      /   Reply  / 
  43. BoycotIdols

    dat hebben ze van meerdere gezegd, Remko.
    Dat is ook een standaardverhaaltje. Trouwens, als ZE met haar een plan maken? Dat moet ze zelf doen. Als echt artiest moet je geen concessies doen vind ik. Dat is het euvel ook denk ik, ze denken dat het allemaal maar geregeld wordt. Begint al bij de finale… ze vinden het wel best zo die tijdelijke aandacht…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Dat hebben ze niet over haar gezegd dat zeg ik.
      Dat ze dat zelf zou moeten doen wordt lastig omdat ze nu eenmaal te maken heeft met en management en een platenmaatschappij. De platendeal die ze nu heeft had ze waarschijnlijk op eigenkracht niet gekregen(want ze is niet meeteen het ideaalplaatje).

        /   Reply  / 
  44. BoycotIdols

    Jouw verhaal is nog minder gestaafd op feiten over het al dan niet geslaagd zijn. Dat van mij zijn misschien geen feiten maar wel iets wat ik constateer. En ik ben niet de enige. Maar dat bedoel ik dus he, toegeven zal je niet doen. Want als je de hitFEITEN checkt zal je toe moeten geven dat velen geëindigd zijn als eendagsvlieg. Inderdaad, een geslaagd artiest is niet iemand die na, al dan niet gemanipuleerd, hitje na een half jaar al vergeten is.

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Dat zeg ik toch ook nergens. alleen jij schrijft steeds dat ze allemaal (op Boris na dan) niet geslaagd zijn en dat is gewoon niet waar ook als je de hitfeiten checkt. Maargoed dat bedoel ik dus. Deze discussie heeft met jou geen zin.

        /   Reply  / 
  45. BoycotIdols

    Come on Remko. Ben je nou echt zo naief? n Platencontract, Lisa? Dat is gewoon weer zo’n wurgcontract hoor. Slaat haar hit niet zo aan als verwacht kan ze gewoon weer een baantje gaan zoeken…

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Of het slaat wel aan en dat mag ze over 6 jaar nog platen uitbrengen :-)

      Dat is de vraag… wordt ze een uitzondering of bevestigd ze jouw zelf bedachte regel ;-)

        /   Reply  / 
    2. Remko

      Ik ben blij dat jij de inhoud van de contracten kent. Het enige wat ik ervan weet is dat er een percentage gaat naar de maker van de X-factor. De winnaar wordt er zeker niet armer van maar er wordt veel inzet gevraagd je moet geen hekel hebben aan hard werken.

        /   Reply  / 
  46. BoycotIdols

    Als ze zichzelf als zangeres serieus neemt had ze moeten weigeren zo’n contract te tekeken. Want geloof je werkelijk dat ze inspraak heeft in wat ze uitbrengt zo vlak na X Factor?
    Als dat zo is zijn mensen als Edwin Jansen reuzeblij met mensen als jij…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      In jou optiek had ze er niet aan mee moeten doen. Ze had moeten sappelen in kleine kroegjes en lege achteraf zaaltjes. Daar had ze haar muziek moeten laten horen dan pas was ze geslaagd volgens jou.
      Ze heeft voor de weg via X-factor gekozen en zal zich dan aan bepaalde dingen moeten houden. Ik vind het ook jammer dat ze niet met een eigen single nu de markt op moet. Ik vind het ook altijd jammer dat BMG de slechtste platenmaatschappij is die je kan treffen. Maargoed met Nikki hebben ze het nu behoorlijk goed gedaan. Nikki heeft heel erg haar soort muziek op de plaat gezet. Hopenlijk krijgt Lisa die kans ook.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Ja zo moet dat. Ik heb maatjes in een bandje die het zo doen. Daar bereik je uiteindelijk het meeste mee. Ook U2 en bands van het kaliber Metallica hebben het zo gedaan. Dát is werken voor je muziek. Niet een paar maanden op komen draven in een showtje waar voor het grootste gedeelte tieners naar kijken die het allang best vinden weer iets ‘nieuws’voorgeschoteld te krijgen, zonder een greintje van kritiek. Als het kriebels in de onderbuik oplevert is het goed.

        Je zegt BMG is de slechtste maatschappij die je kan treffen. Wtf? Als je dat weet ga je daar dus niet mee in zee. Ook zo’n voorbeeld van ‘ik vind het allang best’. Ik heb n platencontract, klaar. Dan ben je gewoon naief als je er dan vervolgens toch mee in zee gaat. Dus heb geen medelijden als ze floppen, zo wilden ze het toch? Moet je neit achteraf gaan janken… je vindt het jammer dat ze niet met een eigen single op de markt komt? O okee, maar toch ga je hem aanschaffen zeker?

          /   Reply  / 
  47. BoycotIdols

    Nee hoor, als je je een beetje verdiept in de hitfeiten en geschiedenis van dit soort lui zal je het zelf ook moeten constateren, Helen. Niks zelf bedachte regel. 9 van de 10 zijn regelrechte flops geworden…

      /   Reply  / 
    1. Helen

      Maar daarmee is het dus nog geen feit. Maar ook niet alle voetballers spelen later bij Real Madrid, maar bij PSV is het nog best goed voetballen tegen een meer dan voortreffelijk salaris. En zelfs spelers van FC Volendam zullen zich bevoorrecht voelen dat ze het vak mogen uitoefenen en er iedere dag brood op de plank ligt.

        /   Reply  / 
  48. BoycotIdols

    Wat een kromme vergelijking zeg Helen.
    Als je bij Real Madrid of PSV speelt ben je met hetzelfde bezig, voetbal. Dat kan je niet zeggen van iemand die meedoet voor een popcarriere die ineens gaat presenteren of stemmetjes inspreken.
    Die oefenen hun vak niet meer uit…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Ik snap deze reaktie niet zo in de context wat jij had geschreven en de reaktie van Helen.

        /   Reply  / 
  49. BoycotIdols

    Ik bedoel die jongens van Men2B zullen gewoon weer moeten werken voor hun geld. de verdiensten halen ze niet uit hun muziek. Zelfde geldt voor Rafaella, Sharon Kips… ook Jim zal er geen villa aan overgehouden hebben.

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Het gekke is dat veel van die mensen toch op de een of andere manier vindentoch wel in de industrie werken. Bart Vonke (K-Otic) bijvoorbeeld is A&R bij BMG. Maar dat ze na hun succes weer aan het werk moeten om geld te verdienen is niet meer dan normaal. En overigens maak je over Jim geen zorgen.

        /   Reply  / 
  50. BoycotIdols

    Remko. En dat is wat ze ontbeert he. De vlugge roem vinden ze allang best, waarom er voor werken als je het in je schoot geworpen krijgt?
    t is algemeen bekend dat het wurgcontracten zijn, is ook nooit ontkend.

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Ik ken de contracten niet. En dat het wurgcontracten zijn… dat is ooit maar geroepen en idereen gaat er dan maar vanuit dat dat zo is. Maar helemaal niemand weet hoe het echt zit.

      Hard werken ook na een deelname aan een talentejacht is noodzakelijk de mensen die hard willen werken zijn er dan ook nog steeds. Maken nog steeds platen en verkopen nog steeds singles.

        /   Reply  / 
  51. Pingback: Hallelujah van Lisa (X Factor) al 16.000 keer gedownload | Nlpop

  52. BoycotIdols

    Over Jim geen zorgen maken? O je weet hoe het met zijn bankrekening gesteld is?
    Die woont nog thuis toch? Ik bedoel maar…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Nee die woont niet thuis die Woont Samen met zijn Vriendin. Maar wat ik van hem weet geniet hij ruim van het leven dat hij leeft en dat is volgens mij het belangrijkste. Genieten kunnen van het geen je allemaal doet. Volgens mij ben je dan het gelukkigst dus heel erg rijk.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Dan ben ik dus even rijk als Jim. Want ik geniet reuze van het leven.

          /   Reply  / 
        1. Remko

          Ben blij voor je :)

            /   Reply  / 
  53. BoycotIdols

    Wie maken er nog (echt succesvolle) platen dan Remko. Hmm?

    Men2B, Raffish, Sharon Kips? Rafaella? Wie? Vertel het me, iets zal me ontgaan zijn dan…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Marco Borsato is niet mislukt Gerard Joling gaat ook lekker. Gordon heeft toch nu voor het eerst in jaren ook een songfestival hit gemaakt. Nikki doet het goed en Jim is nog lekker bezig. Boris vermaakt zich prima. Zelfs Maud kan er nog van leven, schrijft zelfs voor kinderen voor kinderen liedjes. Helmut Lotti is in Belgie nog steeds een grote ster. Nick en Simon hebben dan wel nooit de liveshows gehaald maar hebben ook meegedaan aan Idols. Maargoed deze discussie ga ik niet verder met je voeren want jij hebt nogal een apart idee over wanneer iemand geslaagd is en wanneer niet.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Klopt. Die zijn niet mislukt. Maar dat komt omdat ze zich eerst uit de spotlights geplaatst hebben en rustig aan eigen materiaal konden werken. Nikki moeten we nog maar afwachten, he.
        Maud: Wauw carriere move; kinderliedjes schrijven.

        Maar je schijnt bekend te zijn met hun baksaldo enzo? Je weet het allemaal zo mooi zeg…

          /   Reply  / 
        1. Remko

          Fijn dat jij je tegenwoordig zo druk maakt om de bankrekening terwijl jij dat toch altijd ondergeschikt vond aan het eigen ding doen. En jij weet ook dat de schrijver en componist van een liedje er meer aan verdienen dan de zanger.

            /   Reply  / 
  54. BoycotIdols

    Overigens Remko. Het is Bart Voncken. Ik ken zijn neef en zijn oom en tante, maar het liefst had ie ook nog in een band gezeten hoor. Dit is inderdaad gewoon een eh baan…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Tuurlijk had Bart ook liever gedaan. Ik had ook liever van mijn hobby een beroep gemaakt maar dat is te kostbaar en niet haalbaar dus dan doe ik the next best thing. Ben er ook geheel niet ongelukkig mee.

        /   Reply  / 
  55. BoycotIdols

    Maar Remko. Nogmaals. Leuk dat ze allemaal werk hebben. Heb ik ook, jij ook. Maar wie brengt er nou (echt succesvolle) platen uit? Toch hun core business…dat was toch de bedoeling van zo’n programma. Fijn dat ze succesvol zijn in hun huidige baan, maar geflopt als zanger(es) dus

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Euhhh zie bovenstaand ga ik echt niet herhalen.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Inderdaad, dat noem ik niet geslaagd. Die baan hadden ze ook kunnen krijgen door er gewoon op te solliciteren, niet eerst je laten uitbuiten door een commercieel TV-circus. Maar goed als jij dat geslaagd vind, zullen Edwin Jansen en co je nog vaak dankbaar zijn. Ka-ching! Naieve Remko. bedankt.

          /   Reply  / 
        1. Remko

          Je leest het verkeerde

            /   Reply  / 
  56. BoycotIdols

    Nee hoor. Je wil het alleen niet begrijpen wat ik zeg. t Is niet moeilijk toch om toe te geven dat ze toch echt wel geflopt zijn. Ze doen niks meer met hun core business. Daar gaat je energie die je er in gestoken hebt…

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Euhhh je geeft zelf toe dat ze niet geflopt zijn alleen bij Nikki moeten we het nog afwachten en idd daar heb je gelijk in. Maar verder zijn dat geen flops. Dat andere het niet halen tja niet iedereen kan slagen zo proberen er ieder jaar velen artiesten, bandjes etc door te breken maar dat zie je niet en daarvan falen er ook meer dan dat er werkelijk doorbreken.

        /   Reply  / 
  57. BoycotIdols

    In deze business verdienen de uitvoerende het minst ja dat klopt.

    Of zo als de Osdorp Posse het mooi verwoordde in een song.

    ‘Je image is een rol en die rol is je baan’, ze zijn dus gewoon werkgever van meneer platenbobo. Nou ja, als je er voor kiest je zo te laten exploiteren, moet je hetzelf weten he.

      /   Reply  / 
    1. Remko

      In die laatste paar woorden geef je precies aan… ze moeten het zelf weten… dus waar maak jij je dan toch druk om al die tijd.

      Een ieder doet het op zijn manier en bediend zijn eigen stukje van de markt. Het is nog altijd voor wie het horen wil.

        /   Reply  / 
      1. BoycotIdols

        Wil je dan echt tot het manipulatieve koopvee horen dat die plaatjes koopt, Remko? Is een serieuze vraag he. Dat snap ik werkelijk niet. verwoed eendagsvliegje verzamelaar?

          /   Reply  / 
        1. Remko

          Ik koop alleen wat ik leuk vind of het nu commercieel is of niet. Maakt mij namelijk niet uit. Moet eerlijk toegeven dat ik de commerciele muziek vaak leuker vind.

          En de discussie over wel of niet geslaagd ga ik niet meer met je aan want daar verschillen we te erg over van mening. Jou kader over wel of niet geslaagd is nogal anders dan mijn kader blijkbaar.

            /   Reply  / 
  58. BoycotIdols

    Hoe heet dat genre dan Remko? Eendagsvliegjes-pop?

      /   Reply  / 
  59. BoycotIdols

    Waar zeg ik dat ze niet geflopt zijn. Remko? Dat zijn ze namelijk wel. Hoe je ook wendt of keert, als zanger(es) zullen ze niet meer aan de bak komen. Want te lang geleden en te weinig indruk gemaakt. Dan kan je er wel allerlei baantjes gaan bijhalen waar ze wel in geslaagd zijn, maar blijven ze toch geflopt.

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Zie onderstaand

      Remko Antwoord:
      mei 11th, 2009 om 20:31

      Marco Borsato is niet mislukt Gerard Joling gaat ook lekker. Gordon heeft toch nu voor het eerst in jaren ook een songfestival hit gemaakt. Nikki doet het goed en Jim is nog lekker bezig. Boris vermaakt zich prima. Zelfs Maud kan er nog van leven, schrijft zelfs voor kinderen voor kinderen liedjes. Helmut Lotti is in Belgie nog steeds een grote ster. Nick en Simon hebben dan wel nooit de liveshows gehaald maar hebben ook meegedaan aan Idols. Maargoed deze discussie ga ik niet verder met je voeren want jij hebt nogal een apart idee over wanneer iemand geslaagd is en wanneer niet.

      BoycotIdols Antwoord:
      mei 11th, 2009 om 20:39

      Klopt. Die zijn niet mislukt. Maar dat komt omdat ze zich eerst uit de spotlights geplaatst hebben en rustig aan eigen materiaal konden werken.

        /   Reply  / 
  60. Jos

    GAAAAAAAP

      /   Reply  / 
  61. BoycotIdols

    Geesje. Die denkbeeldige gasten van me heten gewoon Heideroosjes hoor. Dom wicht.
    Het Gees(t)je is ook weer eens uit de fles hoor en geef dr bek maar weer eens een dauw. Ach ja, als je verder geen leven hebt.

      /   Reply  / 
    1. Lopje

      O ja die ja Heideroosjes:S:S
      Nog nooit van gehoord!!
      Dus geflopt!

        /   Reply  / 
  62. L3R0Y

    Wat maakt het allemaal uit :) ! Ik vind persoonlijk Rachel een véél betere zangeres dan Lisa, een ander vind dat niet…Prima toch! Smaken verschillen nou eenmaal ;) Ik vind bijvoorbeeld Anouk qua zangeres niet veel bijzonders, anderen vinden haar geweldig en vinden haar de beste zangeres van Nederland. Ik persoonlijk vind Trijntje Oosterhuis de beste zangeres van Nederland, maar er zijn mensen die dat niet vinden…Prima! Smaken verschillen nou eenmaal ;)

      /   Reply  / 
  63. tanja peters

    ik vind lisa ook de terechte winnares!
    ze heeft gewoon een geweldige stem en met haar uitstraling is ook niks mee!
    zag jij frank sinatra of elvis presley over het podium hollen?
    een echte topartiest zingt,en is geen danser.dat is weer een vak appart.

      /   Reply  / 
  64. Anja

    Nee, die zag je niet hollen over het podium, maar die gaven zeker wel een show weg, en dat doet Lisa echt niet, en mij raakt ze totaal niet. Wat mij betreft had Rachel moeten winnen ;)

      /   Reply  / 
  65. BoycotIdols

    Remko. Je bent een geval apart. Nog nooit iemand ben ik iemand tegengekomen die iemand die een singletje uitgebracht heeft en daarna niks meer van hoort geslaagd vind. Wanneer vind je iemand echt geflopt dan?

    Ja over die geslaagde artiesten. Wat hebben die met Idols enzo te maken dan? Gordon al helemaal niks.

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Het geval apart ben jij.

      Maar een paar post hierboven heb ik even gecopieerd wat je zelf eerder heb gepost.
      Ik heb daar aangegeven wie er allemaal geslaagd zijn en daar reageerde jij op dat het ook zo was.

        /   Reply  / 
  66. BoycotIdols

    Ja is toch zo, ontken ik ook niet. Maar ik heb het daarbij niet gehad over de huidige Idols e.d. deelnemers. Die vind ik allemaal geflopt. Op Boris na dus. Dan verwacht ik nog steeds een antwoord van je. Wat hebben die geneomde artiesten met Idols te maken dan? En zeker wb Gordon.

      /   Reply  / 
  67. Remko

    Ze hebben allen meegedaan aan een talentenjacht. Dus idols/Soundmix show en Gordon heeft meegedaan aan een Talentenjacht bij Veronica.
    Dus dan heb je gereageerd maar niet goed gelezen want ik heb er ook idols deelnmers tussen zitten. Maar joh ik vind het prima verder ik heb al eerder aangegeven dat jou kader wanneer een artiest gelsaagd is anders is dan die van mij.

      /   Reply  / 
  68. Blazze

    Ik heb respect voor die mensen zoals Lisa & Rachel die echt door willen breken en dus aan talentenjachten mee doen. Nee je moet die mensen gewoon annoniem bashen op het internet nee dan ben je het hoor!
    Ik wist dan sommige mensen jaloers waren maar zo jaloers!!

      /   Reply  / 
  69. BoycotIdols

    wanneer vind jij iemand geflopt,Remko.

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Dries Roelvink vind ik wel aardig geflopt

        /   Reply  / 
  70. BoycotIdols

    Blazze. Jij weet dat zo n site bestaat blijkbaar…zelf moeten raadplegen?

      /   Reply  / 
  71. BoycotIdols

    en waarom vind je die geflopt dan?

      /   Reply  / 
    1. Remko

      Omdat die nog nooit een hitje heeft gehad. En als je zelfs een echtscheiding faked om in de media te komen dan is het tegen het zielige aan.

        /   Reply  / 
  72. Jos

    GAAAAAP

      /   Reply  / 
  73. Jeroen

    Rachel is echt een artiest die kan performen. Ja Lisa kan goed zingen, maar daarmee is alles gezegd… ik vind Rachel’s stem zo veel mooier en ze deed gewoon echt wat met de liedjes.

      /   Reply  / 
    1. Melissa

      sluit me hierbij helemaal aan!

        /   Reply  / 
  74. BoycotIdols

    Remko. Roelvink heeft 3 hitjes gehad, dus niet geflopt dan. En ga niet lullen dat ie met allerlei dingen in de media komt, dat is ook zo bij alle Idols. Die scoren door media-offensief. Maar goed, in jouw optiek is dat heel wat anders

      /   Reply  / 
    1. Jos

      gaaaap

        /   Reply  / 
  75. Jakob

    Hallelujah is al meer dan 20.000 keer gedownload, dikke nummer 1 dus in de DutchCharts!

      /   Reply  / 
  76. Pingback: Nog geen nieuwe platencontracten finalisten X Factor | Nlpop

  77. Pingback: Ouwe meuk viert hoogtij in Single Top 100 | Nlpop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>